laupäev, 28. jaanuar 2023

VEIDI HISPAANIA JUTTU KA

Meil on siin nüüd täielik külmalaine. Päeval 11 ning öösel 1 (!!!). Täna öösel tuleb null. Inno kütab uhinal ning tšekib iga natukese aja tagant ilmateadet. Et millal soojaks läheb. No niipea veel ei lähe. Alles järgmisel nädalal. Nädal aega veel oodata! Inno on meil suur soojalemb. Positiivse külje pealt toob ta aga välja seda, et kui Eestis tuleks meil mitut ahju kütta (kokku kolme), siis siin ainult üht :D 

Küsisin huvi pärast ka ühelt Prantsuse sõbralt, kuidas neil. Selgus, et neil ainult kaks kraadi. "Lucky you!" ütles Christophe, kui kuulis, et meil "lausa" 12. Nii et kõik on suhteline. Aldol Marathokamposel pidi olema 17. See tundub täielik paradiis. Ja sõber Eilatis saab ilmselt kiidelda 30 plussiga - no seda ma ei kadesta :D 

Käisime eile Castelo de Vide'is. Mina hambaarstil ja pärast poes. Inno käis ka Lidlis ning ostsis mulle sealt soojad sussid. Et mu jalad ei külmetaks. Ma ei hakanud talle kohe ütlema, et mul kuumenevad jalad sussidega üle ning panin need kodus jalga. Lootuses, et ei kuumene. Aga viie minuti pärast pidin jalast ära viskama, sest NII palav hakkas. Ma ei saa seepärast ka kunagi sokkidega magada. Inno seevastu magab alati sokkidega ja Roosi ka. Juuli on minu moodi - viskab omal öösel teki pealt ära. Väike Ella samuti.

Mina jälle olen oma vanaemasse. Ema on mul ka suur külmavares nagu Inno, aga Soome vanaema jälle armastas talvel paljajalu üle lume käia. Kui üle hoovi kanu söötma läks, siis viskas sussid jalast. 

Et nõnda. Aga see külmalaine võiks ikka ära lõppeda. Tahaks juba välja trepi peale kohvi jooma minna. Praegu veel ei kannata. No näis. Esmaspäeva öösel lubab igatahes -1, nii et saame ka lund näha :) 

Kommentaare ei ole: