laupäev, 11. veebruar 2023

MEIE HISPAANIA ELU

Natuke siis siinsest elust-olust kah :) No vahepeal oli siin juba täitsa soe, 16 kraadi, aga täna kiskus jälle ilma ära ning on ainult 12. Brrr. Kõva tuul on ka, nii et välja ei kisu. Öösel õnneks juba 5 kraadi, ei pea nii palju ahju kütma kui varem.

Tähistasime Juulikese sünnipäeva. Tegime väikese väljasõidu ja käisime Portalegres söömas. Kuna nüüd on kuu algus, kus rahval rohkem raha käes, siis oli restoranis lausa väike järjekord. Kuu keskelt alates hakkab rahva liikumine vaikselt vähenema ning kuu lõpus on linnatänavad suht tühjad. Eks ole ta nii Eestiski.
Eile käisime jälle Castelo de Vide'is poes - häid Portugali toite ostmas. Õnneks me elame kohe piiri ääres, paar kilti piirist, ei ole kaugele sõita. Nii et võib öelda, et elame Portugalis, aga Hispaanias :D Portugali toidud meeldivad meile rohkem ning seepärast käime vähemasti korra nädalas Portugalis poes. Kas Portalegres või Castelo de Vide'is.

Mis veel öelda? Meel on hea ning tervis korras, mis ongi ju tegelikult kõige tähtsam. Selline sundimatu rahu on tulnud sisse. Sellega võttis aega. Läinud aasta veebruaris, kui sõda algas, olin ma täielik närvipundar, ei saanud öösel magada ega millelegi keskenduda. Mind häiris kõige rohkem see, et KÕIK rääkisid sõjast, seda polnud võimalik ära unustada, sest isegi tänaval vastu tulnud 70-aastane naabritädi hakkas mulle rääkima Putinist. Ei olnud võimalik sellest välja lülituda nagu siin, kus ma panen arvuti kinni ning unustan sõja tükiks ajaks ära. Nüüd olen juba pea aasta siin "sanatooriumis" olnud ja mis mulle kõige rohkem meeldib - ma võin sõjale mõelda siis, kui ma ise tahan. Keegi ei karga mulle sellega ootamatult tänaval näkku. 

Et sellised mõtted. Ahjaa, valimised! Innole tuli valijakaart ära, aga mulle mitte. Ma ei saa aru, miks. Naljaga pooleks võib siin näha vandenõu - Inno on Isamaa, mina aga Ekre toetaja :D Aga no loodame, et ma ikka valida saan, sest ega valijakaardi puudumine valimist takista :D 

Muidu ootame paremat ilma, et jälle ilusaid pilte teha saaks. Täna päikest ei ole, aga esmaspäeval tõotab tulla 17 kraadi ja päike. Siis on plaan lastega kohalikule mänguväljakule minna. 

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja, sa oled ju intelligentne naine, kuidas sa saad Ekret toetada? Nende lubadustel ei ole ju põhja all st on realiseerimatud. Ma seetõttu ei mõistagi EKRE pooldajaid. Muinasjutte juba ammu ei usu.

Anonüümne ütles ...

Kommentaatorile - kas Sa tõesti usud, et suvalisel parteil on vabad käed üldse midagi muuta?
Omaaegsel NLKP -l olid tõepoolest vabad käed aga et sarnased äpardused ei korduks, on nukumaja "parteid" (demokraatia mängimiseks on neid mitu) seotud eriti lühikeste kettide otsa. Ja kui mõni nägu ei meeldi (Savisaar), siis antakse voli persoon surnuks kottida ja õigust jääb veel ülegi.

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib kui autorid ütlevad välja pol eelistused.veider et kommenteerijad võetavad jutuks teise in pol eelistustele hinnangu andmise-piiratud vaimud.
Loodetavalt soojas kliimas, saab rohkem keskenduda vaimsetele väärtustele ( kodumaal võtab soojaarved jms-seda potentsiaali vähemaks)

Anonüümne ütles ...

Esimene anonüümne - miks sa valetad süüdimatult? Ekre oli valitsuses-lühikese ajaga tehti väga palju asju ära! Kõik oli odav, Eesti oli Euroopa suurima hinnalangusega riik.

Irja - hea valik, mina valin ka Ekre!