pühapäev, 26. mai 2024

KLASSIEKSKURSS!

Roosi käis siis neljapäeval, 23. mail, oma ESIMESEL klassiekskursioonil meie maakonna ühes suures linnas, Caceres´es. Kuigi Hispaanias valvatakse lapsi kullipilgul, olin mina-kanaema muidugi väga mures. Et kuidas ta seal ikka hakkama saab, äkki jääb midagi vahtima ja jääb teistest maha jne jne! Aga algusest!

Ekskurss oli siis Caceres'e linna koos plaaniga külastada arheoloogiamuuseumi ning lõunaga pargis. Väljasõit oli kell 09. 00 ning kooli juures pidi olema 8. 50. Kaasa pidi võtma kaks kott: üks suur ja üks väike. Suuremasse söögid ja joogid, mida nautida bussis, ning väiksemasse väike veepudel ning väike näks, et ekskursiooni ajal kõht tühjaks ei läheks. Kaasa veel peakate - Caceres'es oli tol päeval 27 kraadi. Iga laps pidi väljasõidu eest tasuma 20 eurot.

Roosi ise muidugi väga elevil ning üldse mitte hirmul. Bussi peale läks teda siiski saatma Inno, kuna mina tundsin, et ei suuda vaadata, kuidas mu tibulinnukene bussiga ära sõidab :D Inno ütles, et tibukene oli väga tubli, kõigepealt koguneti kooliõues ning moodustati paarid (kes kelle kõrval istub) ja siis mingi õpetajate saatel bussi. Õpetajaid oli lapsi saatmas tervelt kolm. Roosi istus ühe oma parima sõbranna Alicia kõrvale.

Läks terve kool - Roosi koolis õpib kokku 48 last, välja arvatud esimese klassi juntsud - neid peeti liiga noorteks nii pika reisi jaoks.

Tagasi jõudsid koolijütsid kell 19. 00. PIDID jõudma kell 18. 00 ja Inno jooksiski selleks ajak kohale, aga sel ajal oli peale tema koolimaja ees vaid üks teine isa. Õige, unustasime ära, et tegu on Hispaaniaga ning asjad ei toimu KUNAGI määratud kellaajal, vaid ikka sellest hiljem :D Kuid mis sest, peaasi, et lastel tore oli ja nad õnnelikult kohale jõudsid.

Roosile meeldis reis väga. Arheoloogiamuuseum olevat olnud hästi põnev, kuigi väsitav - tagasiteel norisesid lapsed bussis mõnuga, kui olid kõhud kodust kaasa võetud snäkkidest täis puginud.

Et siis jälle üks igatepidi tore ettevõtmine Roosil selja taga. Käidud oma Hispaania klassiga (lisaks Hispaania koolile õpib Roosi ka Eesti kooli 2. klassis) päris esimesel ekskursioonil suures linnas!

P.S. Lisaks sellele reisile oli Roosil sügisel matk lähedalasuvasse kastanisallu ning väike bussireis kümne kilomeetri kaugusel asuvasse oliiviõlitehasesse. Caceres asub meist 70 kilomeetri kaugusel. 

Kommentaare ei ole: