esmaspäev, 20. mai 2024

LUGEMINE!

 


Eestist saabus taas raamatupakk! Sedapuhku tellisin Roosile Käru-Kaarli raamatu, mida ma olen tükk aega taga ajanud, aga mis alles nüüd e-kaupluses saadaval oli. See on nimelt Roosi selle aasta lugemisnimekirjas. Kes veel ei tea, siis Roosi on ühtaegu Hispaania 4. klassi ning Eesti 2. klassi õpilane :) 

Hispaania koolis on hispaaniakeelsed raamatud ning Eesti koolis eestikeelsed. Siiamaani oleme edukalt läbi lugenud Sipsiku (ja valmistanud muidugimõista ka nuku!), Sööbiku ja Pisiku (eriline lemmik, hambapesu läks pärast kohe hoogsamaks :D), Grimmide ja Perrault' muinasjutud, Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi, Bremeni linna moosekandid, Kolm põrsakest ja veel mõned sellised lookesed. Roosi loeb praegu iseseisvalt Karupoeg Puhhi ning tahab jätkata Pipi Pikksukaga. Kõik need raamatud on meil Eestist tellitud.

Et ma ei ütleks küll seda, et nutiseadmete kasutamine kuidagi lapse lugemishimule pidurit tõmbaks. Tõsi, meie lapsed ei kasuta nutitelefoni, vaid tahvlit. Pigem ma ütleks, et Roosi on tahvli kasutamisest tüdinenud ning vaatab parema meelega filme või loeb. Loeb ta iga päev. Kui mina lähen välja lugema, tavaliselt kella nelja-viie ajal, siis kobib tema ka oma raamatuga vaikselt minu kõrvale ning loeb 10-20 lehekülge.

Minu isa retsept oli lihtne - las laps vahib telekat, palju tahab, üks hetk tüdib ära ja hakkab raamatuid lugema. Minuga nii juhtuski :D Ja minu isa oli väga tark mees.

Pildil siis värske lugemisvara, Roosile Käru-Kaarel ja Ellakesele Muumid.

Kommentaare ei ole: