pühapäev, 19. mai 2024

TEATEID HISPAANIAST


Ilus on siin meil Extremaduras! Kõik õitseb, roos trepi kõrval on täies ilus lahti läinud. Aga tavapärasest soojusest võib vaid unistada. Enamiku ajast on taevas pilves, päikest näitab vaid tükati, ning puhub külm põhjatuul. Paar päeva tagasi ka sadas. Seega soojust ei maksa sel kevadel siia otsima tulla. Püsige parem Eestis ja nautige sooja kevadet. Mina siin nii külma kevadet ei mäletagi. Ilmselt tuleb ka suvi jahedapoolne. Kolmekümmet kraadi pole veel olnudki ja ma tuletan meelde, et on mai lõpp. Läinud aastal oli juba märtsi lõpus 30 kraadi. No vot.

Juulikesele meeldib selline ilm väga, Innole mitte nii väga. Roosi kaevas riidekapist JÄLLE välja paksu talvise sulejope, kuna tal hakkas hommikul kooli minnes kerge jopega külm. Läinud aastal polnud aprillis ja mais üldse mingeid jopesid vaja. Nüüd on. Loodame, et juunis saame ilma jopeta hakkama, aga mine tea.
Basseinihooajast võib vaid unistada. See mõte ajab lausa naerma. Jah! 2022. aastal siia tulles saime juba aprilli keskel esimesed sulpsud teha, nüüd hakkab vaikselt jõulutunne tekkima. Peaks vist jõuluehted välja otsima. 

Kurta oleks muidugi patt, kuna, nagu ma ütlesin, Juulike on väga rahul. Talle selline 20-22 meeldibki kõige rohkem. Ja peab siis iga aasta higistama? Ei pea. See aasta on nii. 

Vot. Olge siis hoiatatud. Kui siia tulete, siis pakkige soojad sulejoped kaasa! 
 

Kommentaare ei ole: