kolmapäev, 26. juuni 2024

ELLAKE KÄIS KOOLIGA TUTVUMAS

Täna siis käisime just neljaseks saanud Ellakesega (tuntud ka kui Estrella Maria) Roosi koolis, et ka teda algavaks õppeaastaks kirja panna. Enne võtsin kooli direktoriga ühendust ning küsisin, kuidas Ellat kooli panna saaks. Tema vastu, et tulgu ma lihtsalt läbi, kui Roosi hinnetele järele lähen. Täna, 26ndal, oli nimelt Roosi klassi lastevanemate koosolek, kus klassijuhataja David rääkis möödunud kooliaastast ning andis vanematele laste hinded kätte. Siin Hispaanias ei anta hinnetelehti laste, vaid vanemate kätte. 

No vot, ja seadsimegi siis Ellakesega kella kümne ajal sammud koolimaja poole. Koosolek oli kell 10.30. Ellake oli väga reibas ning tahtmist täis. Ja uhke, et temast nüüd samuti koolilaps saab. Sest kuidas siis tema kooli ei saa, kui Roosi saab ning seda nii väga naudib. Tema peab ka saama. 

Koosolek möödus hästi. Teised lapsevanemad võtsid Roosi väikese õe rõõmuhõistega vastu. Ella alul küll veidi häbenes, aga juba natukese aja pärast tegi Roosi klassivenna noorema õega vastastikku nägusid. Koridori peal saime kokku Roosi toreda abiõpetaja Irenega, kes oli samuti väga rõõmus, et Ella kooli tuleb.

Siis direktori kabinetti, mis on me koolis väike ning kodune. Direktor oli väga lahke ning naeratas Ellake ehk Estrellale (Hispaanias hääldatakse Estreija) sõbralikult. Küsis Ella dokumenti, et sellest koopia teha. Ja ütles siis, et blankette pole vaja täita, kuna ta saab nad ise Roosi andmete alusel ära täita. No superlahe. Ma kujutasin ette, et pean neid ise täitma, aga polnud vajagi. Pidin ainult allkirja andma. Ehk siis kui panete oma lapse kooli Hispaanias, siis valige mõni väikene linnake. Seal lükkate lapse lihtsalt üle kooliukse, viskate ühele paberikesele allkirja ja done! Helen on võrdluseks toonud, et suuremas linnas on see palju keerulisem ning bürokraatlikum.

Uus kooliaasta algab siis septembri keskel ning Ella õpetaja saadab mulle siis kogu info. Ella läheb eelkooli 2. klassi. Eelkoolis on kolm klassi: kolmeaastased, nelja-aastased ning viieaastased. Koolikohustus algab 6-aastaselt, siis on 1. klass. Kuna Ella saab varasema stardi kui Roosi, siis temal on ilmselt 1. klassi minnes hispaania keel selge. 

Nõndaks. Nüüd Roosi hinded. Roosi on ikka uskumatult tubli meil, enamik aineid oli tal "väga head" ning osad "head." Kõige paremad on tal inglise keel (klassi parim), kunst ning usuõpetus. Ise on ta samuti rahul ning uhke. Ning rõõmus, et septembris ka väike õde tema kooli tuleb. Nüüd aga tahab puhata ja palju :D 

Ella muutus oma uues koolis aga üha julgemaks ning kui saabus aeg direktoriga hüvasti jätta, siis esitas talle lühikese tantsu ning lehvitas, hüüdes: "See you!" :D 

Kommentaare ei ole: