reede, 30. august 2024

PARIM AEG



Praegu on parim aeg siia, meie kanti tulla. Või noh, mitte ainult siia, Extremadurasse, vaid üldse lõunasse. Kas Hispaaniasse, Portugali, Itaaliasse, Kreekasse või mujale. Mäletan, kuidas Innoga aastaid tagasi tema sõbra Paulo sünnipäevale sõitsime. See oli Itaalias Massa Marittimas. Paulo arvukatele sõpradele oli tema 50. sünnipäeva puhul reserveeritud armas maahotell, endal tuli vaid kohale sõita. 

Meie asusime teele augusti lõpul ning olime septembri alguses päral.
See oli üks lahedamaid trippe me elus. Itaalias oli viinamarjade valmimise aeg, tee ääres müüdi kohalikku lahjat veini. Jäime kaheks nädalaks ning nautisime täiega. Tüdrukuid meil siis veel polnud. 

September on lõunas minu arust kõige mõnusam kuu. Saab veel ujumas käia - Itaalias käisime Follonicas, kus vesi oli sama soe kui Eestis keset suve. Siin sama lugu - ujumas saab käia kuni oktoobri keskpaigani. Viimased suplused mul ongi tavaliselt siis.
Nii et kel soov suve pikendada, siis praegu on väga hea aeg. Muidugi ma vaatan, et Eestis on ka praegu väga soe, nii et ehk pole tarvidust :D 

Pildil Roosi ja Ella kaks aastat tagasi septembri alul meie armsa oliivipuu all, varsti saab uued pildid teha. Roosi läheb sel aastal lisaks Hispaania päevaõppele Võru Väike Werrone Kooli koduõppe 3. klassi, Ella Eesti kooliteeni on veel mitu aastat, aga ta läheb sügisel Hispaania eelkooli 2. klassi (eelkool algab 3-aastaselt ning on vabatahtlik).

Kommentaare ei ole: