teisipäev, 2. veebruar 2016

Kirjandus on korraga… seksikas!?

Vaene Kaur Kender jäi küll oma ebaõnnestunud kirjatüki tõttu hammasrataste vahele, kuid ta võib end õnnitleda, sest tänu temale on eesti kirjandus korraga seksikas. Ei mäletagi sellist aega, mil kirjanikud nii kirglikult mingil teemal sõna oleks võtnud. Ja teineteisele raevukalt vastu vaielnud! Maailma kirjandusest tuleb meelde, kuis Mario Vargas Llosa Gabriel Garcia Marques'ile ehk Gabole vastu nina andis (väidetavalt naise pärast), eesti kirjanikud on olnud sellega võrreldes väga taltsad. Nüüd on aga Olavi Ruitlane tuliselt Kenderi poolt ja Mihkel Kunnus sama tuliselt vastu. Õhk on paks kirjanduslikust testosteroonist, ma ütlen!

See aga tähendab kirjanikele ja ka nende lugejatele vaid head. Siiamaani olid kirjanikud nagu tukunuiad - istusid oma laudade taga ja imesid sulepeadest halligavaid tekste välja (kui Kivisildnik ja Ruitlane ning veel mõned välja arvata). Kuid nüüd! Pursatakse tuld, tõrva ja sülge! Igatahes vaimustav. Vihased mehed kirjutavad väga häid tekste. Isegi muidu haigutama ajav saade Vabariigi Kodanikud tundub täna õhtul seksikas, sest kõneleb Kenderi protsessist! Jess!!

Seega on ülim aeg kuulutada välja Kaur Kenderi protsessile pühendatud seksikaima meeskirjaniku ja naiskirjaniku konkurss. Mis algab täna. Homme ju juba Kenderi protsess! Konkurss toimub nagu seksikaimate poliitikute ja poliitikute abikaasadegi valimine kolmes voorus ja tulemused selguvad ca kuu aja pärast. Ilmselt on seks (!) ajaks ka esimese astme kohus Kenderi asjas otsuse teinud. Võib-olla saab seksikaimaks kirjanikuks just Kender? Siis on nagu natuke naljakas teda vangi panna. See võib rahvas mässulisi tundeid tekitada ning kriitilisel massil võib isegi tekkida soov niiütelda Bastille ära vallutada.

Saab näha. Meie hakkame nüüd seksikaimate kirjanike nimekirja koostama ja paneme selle veel täna õhtul üles. Teie hoidke seni hinge kinni!

Kommentaare ei ole: