pühapäev, 4. veebruar 2018

Tähelepanu, erakonnad! Kohvik annab oma toetuse erakonnale, kes tõstab kõige rohkem puuetega laste toetusi!



Lähenemas on Riigikogu valimised ja ka Kohvikus käivad ägedad arutelud selle ümber, millist erakonda seekord eelistada. Oleme minevikus toetanud väga erinevaid jõude. Inno näiteks on olnud kunagi veendunud IRLi toetaja, oma esimestel Tartu aastatel toetasime Reformierakonda ja pärast seda Savisaare juhitud Keski. Millalgi vahepeal ka Rohelisi. Sotse ei ole vist kunagi toetanud. Ahjaa, Inno hääletas ükskord EKRE poolt ka.

Aga milles point. Point selles, et kuulutame siinkohal välja konkursi. Milline erakond kõige rohkem  puuetega inimeste, eriti aga puuetega laste, toetusi tõstab ja puuetega lastelt äravõetud teenused (mähkmed, salvrätid) taastab, see erakond saab ka meie vankumatu toetuse ning igakülgse 24/7 promo siin Kohvikus. Ehk siis hakake ideid välja käima, andke teada, kuidas puuetega laste elu parandada kavatsete. Ja palun mitte rääkida sellest, kuidas kavatsete lapsehoiuteenust kättesaadavamaks teha jms. Sellise jura õnge meie ei lähe. Meid lapsehoiuteenus ei huvita. Me tahame ise oma last kasvatada ja selle eest väärilist toetust/palka saada.

Tuletan meelde, et praegu on raske ja sügava puudega lapse riiklik toetus närused 80 eurot ja seda ei ole iidamast-aadamast tõstetud.

Nii et nupp nokkima ja kes ees, see mees! :)

Kohvik garanteerib kõige rohkem puuetega laste toetusi tõstvale erakonnale oma vankumatu toetuse. Lubame.

#innojairja

Pildil Juulike, juba praegu tähtis tegelane Eesti poliitikas :)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eestis saavad kodus last kasvatada vaid need vanemad, kelle perekonna sissetulek seda võimaldab. Keskmine terve lapsega peres ei saa üks vanem kodune olla lõpmatuseni, kasutatakse lasteaedade, kasvatajate, vanavanemate jne abi. Miks peaks puudega lapse vanemad olema eelisseisundis? Ehk siis miks ei kõlba teile võimalus last päevasel ajal sobivasse hoidu viia ning ise töötada, nagu seda enamus teeb?

Irja ütles ...

See ei ole üldse minu loo point, see teema mind ei huvita. Meie anname oma toetuse ainult sellele erakonnale, kes tõstab puuetega laste toetusi.

Sügava puudega lapse vanematel on mitu korda suurem koormus kui tavalise lapse vanematel ja seepärast peab ka neile makstav lapsetoetus olema mitu korda suurem. Lihtne loogika. Suurem koormus = suuremad toetused. Hetkel saavad nii raske kui sügava puudega laps 80 eurot, mis on juba iseenesest perversne, sest sügava puudega lapse hooldamine on palju raskem. Sügava puudega lapse riiklik toetus peaks olema VÄHEMALT 200 eurot kuus ja raske puudega lapsel vähemalt 100. Aga sügava puudega laste toetust tuleb ilmtingimata tõsta. On uskumatu, et raske ja sügav puue on Eestis võrdsustatud. Soomes saab raske puudega laps 200 eurot ja sügava puudega laps 400.

Anonüümne ütles ...

Teie tavaliselt arenevale lapsele ei anna riik ühtegi mähet, kreemi ega niisket lappi - kõik tuleb ise osta. Kuidas siis teie puudega laps on rohkem riigi oma? Saan aru küll, et siin on asi rohkem kärpimises iseenesest - kui midagi anti tasuta ja korraga enam ei anta, siis tahaks jalgu trampida. Tavaliselt arenevale lapsele ei tuleks pähegi nõuda riigilt tasuta mähkmeid ja mida iganes veel. Ses suhtes ju hea isegi, et puudega lapsele midagi antakse. Alati tahaks rohkem, aga kas tass on pooltühi või pooltäis, oleneb juba kuidas asjale vaadata. Kui poleks antud midagi varem ja oleks ainult 80 eurot toetust ning korraga hakataks andma kaks tasuta mähet päevas ja purk kreemi, siis oleks selle üle hea meel ju. Jääb veidi mulje, et üks laps on teil enda oma ja teine riigi oma. Mõlemad on teie lapsed ja tuleb teil suureks kasvatada endal. Mõelge hoopis kolmanda saamise peale - see on meie välja surevale rahvale oluline ja ka riik väärtustab seda sammu natuke rohkem. Püüdke muuta oma maailmavaade positiivsemaks ja küllap kõik muu ka järgi tuleb sellele muutusele.

Inno ütles ...

Selle viimase logika põhjal tuleks igasugune haigete ravi ära kaotada, kuna nad saavad ju palju „rohkem” kui terved. Et las haiged trambivad jalgu kui tahavad. Haiglad tuleks selle loogika põhjal üldse ära kaotada - kes haigeks jääb on saatuse loteriis kaotaja ja ongi kogu lugu.

Inno ütles ...

Antud juhul on Eesti sõlminud erivajadustega inimesi puudutavad rahvusvahelised kokkulepped ja neid tuleb täita. Aga Eesti käitub nagu pätt, kes võtab ise raha vastu, aga sellega seotud kokkulepped jätab täitmata.