reede, 19. oktoober 2007

Andrus "jutupaunik" Alber soovitab kasiinot

mille nimi on Tallinna börs.

Pole ime, Alber on selle meelelahutusfirma juht.

Ta ütles täna ETV hommiku-TVs esinedes, et need, kes 1990ndate algul Hansapanga aktsiat ostsid, on olnud õnnelikumad kui need, kes ostsid rösteri või tolmuimeja.

No ma pole selles väga kindel. Esiteks said 1990ndate algul Hansapanga aktsiat osta vähesed väljavalitud. Ja ega kõigile pankrotistunud Tartu Kommertspangast laenu antud ka, eksole. Ja need, kes lõpuks said 400 krooni eest seda suurepärast aktsiat osta, näiteks 1997. aasta suvel, pidid 1998. aasta kevadel kurvastusega tõdema, et nende "õnnelikust" investeeringust oli järgi jäänud kõigest tühine 10%.

Alber õpetab inimestele investeerimist nagu ühes multifilmis, vist oli Aatomiku omas, õpetati poistele liftinuppude peal arvutamist.

Mina soovitan, selle asemel, et Tallinnas Viru keskuses Alberi-suguste jutupaunikute mulinat kuulata, võtta aega ja viibida värskes õhus, näiteks. Kuulata looduse hääli. On kaugelt parem investeering kui mingi virtuaalne paber kuskil Tallinna börsi serveris, millega midagi tarka peale hakata pole nagunii võimalik. Või siis lugeda läbi mõni raamat. Olete raudselt õnnelikumad, kui Jüri Mõis, kellel oli neid aktsiaid jalaga segada, aga kes pole läbi lugenud ühtegi raamatut, nagu ta ise uhkustab, või kui, siis tšekiraamatu, ja ei näi ka eriti õnnelik.

Kommentaare ei ole: