reede, 4. jaanuar 2008

Nikkumise kõrvalprodukt

Lapsed ei ole minu arust miski ime.
Loomad sigivad kogu aeg ja mitte kellelgi ei tuleks ilmselt pähe loomalapse, vasika, seapõrsa, kutsika või kiisupoja sündi imeks pidada. Mõned vasikad, seapõrsad, kutsad ja kiisud surevad ka ja ega lehma- , sea- , koera- või kassiema sest eriti kurvasta. Uuel aastal jälle! Looduse loomulik ringkäik, nõrgemad selekteeritakse välja.

Inimene on miskipärast lapsesaamise kultuslikustanud, ülieluoluliseks teinud. Usun, et sel arvamusel, et laps on "ime", on pistmist Neitsi Maarja ja Jeesuslapse müüdiga. Jeesuse sünd oli "ime", sest tema ema Maarja sai lapse, kuigi oli neitsi, siis mehest puutumatu, ja nüüd on siis ka kõiki ülejäänud lapsi "imedeks" pidama hakatud. Siin on aga üks oluline puudujääk.

Nimelt ei ole ülejäänud naised paraku Maarjad, kes sai viljastatud pühast vaimust. Ülejäänud naisi viljastavad üsna tavalised mehed ja neile kasvab kõht ette mitte "ime", vaid üsna tavalise nikkumise tulemusena. Nii on, kuigi võib-olla tahaks teisiti. Laps on seega tavaline nikkumise kõrvalprodukt. Armas tegelane muidugi, aga pisut tüütu ka, kuna ta ei lase öösiti magada, röögib ja situb. No mingi aja pärast kasvab suuremaks ja ei söö enam oma vanematel närve seest, aga nikkumise kõrvalproduktiks jääb ta siiski.

Inimestele on omane põdeda, kui laps sureb või kui üldse rasedaks ei jääda. Lehmad, sead, koerad ja kassid nii ei tee. Mis siis, kui last ei saa. Jumaluke, elus on muudki teha. Raja aed ja naudi selle vilju. Anna elu lilledele. Tegele kodutute kasside ja koertega. Adopteeri vaeslaps! Aita vanureid. Sööda talvel linnukesi! Kirjuta, joonista, tee muusikat. See kõik on loomine. Selleks, et endast märk maha jätta, ei pea tegema last.

Muidugi võib teha last, sest nikkumise kõrvalproduktist võib kasvada tore tegelane, kellega sul võib olla tore maailma asju arutada. Kordan, võib. Nikkumise kõrvalproduktist võib väga vabalt saada ka sarimõrtsukas, kes sul omal kord noa kõrile paneb, või tavaline pätt, kes nõuab sult välja kogu su vara. Kusjuures võtmeküsimus võib siin olla see, kui aus oled sa oma lapse ees. Kas sa räägid talle, kuidas elus asjad on, või ei räägi. Kui sa lood talle elust vale ettekujutuse ja räägid, et kõik on tilulilu, kuigi tegelikult ajab sitta üle ääre, siis võib see su "ime" ükspäev sitaauku sisse kukkuda, arvates, et see on lilleaed, kuhu ta astub.

Ärge tehke last, kui te ei suuda olla enda vastu päris aus. Kui te ei suuda ausalt öelda, miks te seda last teete. Ja olge aus ka selle lapse vastu. Kõiges. Kui olete sitas roomanud, siis rääkige sellest lapsele. See on parim viis tagada, et see teie laps ise ükspäev samas sitas ei roomaks.

Elu kogu oma toreduses on tegelikult ime, härrased. Mitte lapsed üksi, vaid ka meie, mina ja sina, oleme ime. Ja puud ja põõsad. Ja kassid ja koerad. Kui ainuüksi lapsi, neid väikseid vääkse imeks peame, siis unustame ära olulisima: et ka meie enda elu on suur ime. Elagem seda siis esmalt!

P.S. Loen praegu üht väga huvitavat raamatut Sex in History ja sealt selgub, et ega esiaja, siis enne, kui maa elanikud farmeriteks hakkasid, inimesed polnud laste saamisest üldse huvitatud, kuna lapsed tähendasid uusi suid ehk võistlejaid maa viljade pärast. Praktiseeriti lapsetappu, mis käis kas passiivselt (haigel lapsel nö lasti surra) või aktiivselt (kaikaga pähe). Samuti oli hõime, kes sõid ära iga kümnenda lapse. Et rahvaarv liig suureks ei paisuks.

Laps muutus vajalikuks siis, kui inimene hakkas põldu orjama. Tal oli vaja töökäsi ja lapsed kõlbasid seks hästi. Olid nagu orjatööjõud. Lapsed muutusid kasulikuks. Ja tänapäeva inimesele, samuti töö- ja pangaorjale on lapsed kahh kasulikud. Paljud ongi häbenemata öelnud, et nende pensionikindlustus on lapsed. Mis see muud tähendab, kui et laps siis kas võtab vanema enda juurde elama või käristab välja deluxetoa vanadekodus. Ehk siis omakasust juhindub ka tänapäeva lapsetegija.

31 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Maarja sai lapse, kuigi oli neitsi, siis mehest puutumata??? Palun uuri rohkem religiooni ajalugu! Maarja ema Anna viis oma tütre kogudusele! Ja Maarjast sai nn armastuse preestritar, keda pühadel koitusriitustel kasutati. Ja küll pühad isad käima peale jäänuile Joosepeid leidsid...tollaseist kommetest ja erootika arenguist on põhjalikult kirjutanud ajaloolane Ingvar Luhaäär! Tasub silm peale visata!

Irja ütles ...

Ähh, ma tean neid teooriaid kõiki, templiprostitutsiooni kohta olen palju lugenud, aga siin sai seda iroonilises võtmes märgitud. Et nüüdisaja naiste lapse imeks pidamine tuleb sellest, et nad on Maarja neitsilikkuse endale üle kandnud. Et kuna lapsesaamine läbi nikkumise on nende arust ropp ja robustne, siis lapse "imeks" tituleerimine justkui õilistab seda tegevust, mis on nende arust muidu räpane.

Anonüümne ütles ...

Loodetavasti saab ka teie tulevane laps teada, et on vaid n... kõrvalprodukt. Lisaks lapsesaamisele on kultuslikustatud ka lapse tegemisele suunatud tegevus e. n... Koera- ja kassiemale ning -isale on paaritumine rituaal, mis toimub vaid teatud aegadel ja heakskiidetud partneriga ning sobivas ümbruskonnas. Kõike seda reguleerib keerukas hormonaalne süsteem, mida mõjutavad ka meeleelundite poolt vastu võetud signaalid.Isane koer on emasega väga leebe ning valmis viimase tõrkumisel loobuma. Samuti ei näi ta kuidagi kaeblevat, et tema suguelu mitte igapäevaline asi ei ole.
Prostitutsiooni pooldajad võiksid korraks kujutleda paaritumist loomariigis mingi hüve saamiseks. Vägivaldset paaritumist. Igapäevast paaritumist. Üldse paaritumist mingil muul eesmärgil kui järglaste saamine. Seksikultuse propageerijail tasuks selle üle järele mõelda, mis siis õieti on normaalne ja mis on loomuvastane.

Inno ütles ...

Oh kui äge. Mis ilus lilleaed!
Kui aga veidi ringi vaadata, siis leiab liike, kus üks sööb teise ära pärast paaritumist. Isane kass hoiab emast hammastega kinni, et too minema ei pääseks, paaritumise ajal. Ja ohh seda sõda enne paaritumist, näiteks isaste vahel. Ja kui kõige kõvem tegija saab lõpuks oma riista emasele sisse susata, ning seeläbi karja juhiks, kas see pole siis hüve?!
Loomariik on suur ja lai, sealt leiab igast huvitavaid asju, mille peale ei julge kohe mõeldagi. Mõned söövad oma järglasi, öäk! Vastik-vastik-vastik.

Anonüümne ütles ...

Inno, ja sa tõesti tahad selle inimesega last??? Mõtle enne hoolega järele! Tegele lilledega või aita vanureid, su naisel on muudki teha kui sittuva ja karjuva lapsega jamada!

Marjakas ütles ...

Issand jeesus, kallid põdejad, miks te üldse siia lugema tulete, kui iga Inno ja Irja kirjutise peale kohe püksid täis lasete?

Tegelikult on neil õigus. Ja mis see Inno ja Irja tulevikus sündiv laps siis tegema peaks, kui talle öeldakse, et näe, seksisime ja siis sa tulidki? Mis see on nüüd mingi õudne katastroof või? Minu arust täiesti loogiline!

Kõik need abordi üle inisejad, kui te ei taha teha aborti, siis sünnitagegi oma 8 last ja virelege ja elage oma elu nii nagu elada tahate ja lubage ka teistel oma elu elada nii nagu nad tahavad. Siuke silmade pööritamine ajab ainult naerma.

Anonüümne ütles ...

jah, see hammastega emase turjanahast haaramine on omane kaslastele, loodusfilmides lõvid ja tiigrid teevad samamoodi. Aga ma ei usu, et see on tõlgendatav kui vägivald, sest näiteks emased kannavad oma poegi sama moodi (turja pidi hambus). Pigem on see analoogne, kui mees naist tagant võttes suudleb naist abaluude vahele või kaelale või näiteks puudutab neid kohti oma torkiva lõuaga... mmm, see on ju päris hea ausalt öeldes.

Looduses on seksi algatajaks alati emane. Emane levitab indlemise lõhna ja käitub väljakutsuvalt, mispeale "ärkab" isane ja püüab iga hinna eest emast paaritama saada. Kui läheduses pole ühtegi indlevat emast, on isane passiivne.
Vägisi võtmist loomadel ei esine, kui emane tõrjub, jääb seks tegemata.

Emase kassi indlemist olen ise palju näinud. Miisud käituvad ikka nagu tõelised pornostaarid - urvitavad tagumikku, veeretavad ennast maas, häälitsevad "kurr-kurr-kurr". Nad teevad kõik, et ainult tähelepanu äratada ja seksi saada. Alguses on neil mingi eelmäng ka, kui isane juba selga tuleb, siis heidab emane maha ja pakub oma taguotsa (ajab selle püsti).

Kasside seks ise tundub, tõsi küll, kõrvalvaatjale (inimesele)jama - isane nõksutab ainult paar korda, emane kräunatab, pöörab ümber, lööb isast käpaga ja ongi lahkuminek. Siis emane mõnda aega isast ligi ei lase, toibub ja tegeleb oma sabaaluse lakkumisega.
Aga kui võimalust, pidi kass paarituma 1 jooksuajal nii sama isasega korduvalt kui ka erinevete isastega, isegi pesakond võib koosneda erinevate isaste poegadest. Ehk inimese seisukohalt- kass on siis loom, kelle stiiliks on korduv äge kähkukas, mitte pikk panemine.

Hundioru Nirti ütles ...

Nojah, Inno kohtu kaudu Ingridile kätte maksta ei saanud laste äravõtmise kaudu, nüüd on viinamarjad hapud.

Kuule, miks sa kunagi oma lastest siin blogis ei kirjuta? Kuidas neil läheb, mismoodi sa neid seksuaalelus harid, mida sa neile ostnud oled...? Dom Perignone ja muid asju laod küll ritta?

Mida sa oma lastele, neile sitatükkidest kõrvalproduktidele, jõuludeks kinkisid?

Inno ütles ...

Ma olen jõle elukas. Urrhh!

Hundioru Nirti ütles ...

Kui sa ise arvad, et sa oled jõle elukas, siis lase aga käia, mina aga esitasin küsimused, millele ma vastust ootan.

Mis sa oma lastele jõuludeks kinkisid & miks sa kinkisid, nad on ju lihtsalt nikujunnid, sobivad oma suva kohaselt mahalöömiseks?

Anonüümne ütles ...

Inno, miks sa oma kõrvalproduktidest-sitajunnidest siia siis pilte üles ei pane? Pane ikka. Lastel ka tore vaadata-lugeda, mis nende paps neist arvab.

Inno ütles ...

Nirti, mina pole tahtnud kohtu kaudu kätte maksta, seda tegi Ingrid. Mina lihtsalt olen peegeldanud tema tegemisi, et mitte lasta omale pähe istuda.

Ja mis see sinu asi on, mis ma lastele kinkisin ja miks ma neist ei kirjuta? Oled kade vä? Said vitsakimbu? Paras!

Hundioru Nirti ütles ...

No kuule, kui jutt käib konkreetselt lastest, laste saamisest ja laste väärtusest, siis on suhteliselt mõistetav, et inimesed küsivad, et kui sa ise oled kahe lapse isa, et kuidas on võimalik, et sa sellist jama suust välja ajad? See on ju täiest lihtne ja loogiline seos, mõistetav ka algkoolilastele. Umbes, et kui keegi räägib, et ta rämedalt vihkab koduloomi ja nende pidajad on tobedad inimesed - ja on üldiselt teada, et sel inimesel on kodus kaks koera...

Või et kuidas sa oma lastega käitud või käitumata jätad. Kade sinu laste peale, et neil sinusugune isa on? Ei ole, ausalt, kuigi sa ilmselt ei usu - sinu arust on kõik kadedad :D

Jõuludeks sain igasugust meeldivat kultuurset träni, raamatuid ja muusikat, ehteid ja tehnikat, nii et ära muretse, I'm covered :)

Kuna sa seda küsimust nii agressiivselt väldid, siis ma eeldan, et sa ei kinkinud lastele midagi. Muidu sa laoksid kõik ritta nagu linnuke, selles oled sa meister.

Irja ütles ...

Piibel: kui teed head, siis ärgu sinu vasak käsi teadku, mis parem käsi teeb. Vot nii ongi. Ja seepärast ei pea vajalikuks heategudest pasunakooride saatel teada anda, jõulutränine Nirti

Hundioru Nirti ütles ...

Kõigest muust annate küll pasunakoori saatel teada, tutikarvadest ja valgevoolustest ja (vähestest) seksiminutitest, kuidas siis nüüd järsku mingid närused ja tühised lapsenärakad nii pühadeks lehmadeks muutusid?!

Ma olen pettunud, vennad Tühismaad! Kõigest tuleks ikka rääkida! Muidu pole aus! Muidu toimub VALIKULINE ausus ja avameelsus, aga seda te ju taunite.

Ja üldiselt ma ei nimetaks oma lihastele lastele kinkide kinkimist "heateoks", see on räigelt ülbe sõna.

Inno ütles ...

Aga kas sina, Nirti, tegid oma lastele kingitusi?

Hundioru Nirti ütles ...

Mul ei ole veel lapsi, d'oh, aga kõik mu loomad (kaasa arvatud kõik hiired), said kingitusi mänguasjade näol ja pidusöögi. ^^

Ja päris tore oli meil kõigil siin.

Kuigi jah, eks nemad on ka mõttetult valmisnikutud kunagi, aga eks ma üritan sellest suurest puudusest mööda vaadata nende puhul, ikkagi kallid olevused - neile teen erandi.

Inno ütles ...

Ma saatsin küll kingi, kuigi ma ei usu, et asjad võiks asendada või väljendada armastust.

Inno ütles ...

Ja ma ei taha korrata Irja isa vigu, kes koos oma esimese naisega tegi pärast lahkuminekut lastele üksteise võidu kingitusi, võitles laste tähelepanu pärast, mille tulemusel said poistest ennast täis ahnitsejad, kes "tänutäheks" ainult sõimasid oma 80aastast isa.

Taustaks niipalju, et see naine lõi Irja isa kõrvalt üle aisa, nii nagu Ingrid minu kõrvalt. Ainult et erinevalt minust Irja isa enam seda naist tagasi ei võtnud.

Muidugi jäi nii sel naisel kui Ingridil õigust ülegi.

Mul on ühe perekonna saatuse spikker ees, see aitab mul sobivat kurssi hoida.

Hundioru Nirti ütles ...

Jah, sellest on küll kahju, et asjad ei saa armastust asendada. Ega ükski asi ei asenda seda, kui su oma isa sind sittumisega võrdleb. Ma arvan. Minu jaoks küll ei asendaks, igastahes.

Kuule, saada õige nende paari-kolme blogipostituse väljatrükk. See oleks neile kena uusaastakingitus! Arvan, et nad saavad aru küll, millest räägitakse. Las saavad kohe elu alguses teada, milline see elu tegelikult on.

Ja kui sa ei saada, siis ma tahaks põhjendust, et miks ei saada?

Hundioru Nirti ütles ...

Tähendab, oma lastele saada siis.

Inno ütles ...

Las loevad ise arvutist. Internet on pea kõikjal vabalt kättesaadav.

Hundioru Nirti ütles ...

Nojah, aga see pole ju SEE. See on suvaline lugemine. Mõtle - ilus ümbrik, ilus kaart juures, et "Teile, pojad, olete juba piisavalt suured!".

See oleks isiklik, oluline hetk. Hetk, mida mäletatakse ka mitme aastakümne pärast, mida meenutatakse pisarsilmi, kui su armastav suguvõsa koguneb su surivoodile, et sulle viimast austust avaldada. Pojad haaravad su kortsulised, tööd teinud käed oma pihkude vahele ja tänavad sind... Isalt poegadele tarkuse edasi andmine. See on... Ah, see on ülev, nii hingeline, nii kaunis! Minu arust oleks siin ainet eesti võimekatele filmitegijatele ja lavastajatele.

"Isa sõna", "Kuidas tuli tarkus" jne. Oi, siit saab veel inspiratsiooni.

Blogist lugeda, häh, siis nad on nagu ülejäänud töllid kes ainult blogist lugeda saavad.

Inno ütles ...

Ma panen need asjad pigem raamatusse, ja kingin neile kunagi selle. On veel efektsem.

Ma olen varem siin kirjutanud, ja kirjutan veel, et kirjutan seda, mida ma oleks tahtnud ise teismelisena lugeda, aga mida polnud kahjuks võimalik kuskilt lugeda. Ja mis oleks olnud huvitavam lugemine, kui aus jutt minu enda vanemate elust! Ja kui keegi oleks mind narrinud, selle eest, oleks see raamat andnud mulle julgust anda sellele narrijale üks korralik tou vastu vahtimist. Nii et keegi poleks julgenud enam narrida.

Info varjamine, lömitamine, vassimine kasvatab ka lastest sellised lömitajad, kes ei julge oma õiguste eest seista.

Hundioru Nirti ütles ...

Minu ema ütles mulle kunagi, et see, et mina talle sündisin, on tema elu kõige ilusam sündmus.

Ja mina ütlen kunagi sedasama oma lapsele. Sest minul on mälestus sellest, kui erilise väikese nubluna ma end oma emmele tundsin sel hetkel.

Kurat mind võtku, kui ma neile mingit "Vaata, kullake, sittumine või lapse saamine, olulist vahet sel ei ole..."-paska ajama.

Hundioru Nirti ütles ...

ajama hakkaks.

Inno ütles ...

Vat kui tore siis.

Anonüümne ütles ...

irja ei saa nikkumise kõrvalprodukte (ta on sellest põhjusest varasemalt kirjutanud)

Anonüümne ütles ...

ja mida suurt ja tähtsat sa siin oma blogis kirjutad, millest ise puudust tundsid? et huvitas väga kus emal karvad kasvasid? millist voolust tuli? ma ei viitsi praegu teemades sorida, aga millised need tähtsad teemad siin on??? äkki kaovad sellise jama sisse lihtsalt ära. või oled sa imelikum kui arvatakse...

sp ütles ...

k6ige suurem paradoks on see, et mingi anonyymne rauskaja peab end millegiparast kuidagi moraalsemaks ja eetilisemaks kui kedagi teist
ja ei saa ka k6ige tavalisemast utreerimisest aru

isased kaslased haaravad jah emasel turjast, sest riista v2ljat6mbamine on valus (tupesisesed vigastused vist pidavat soodustama tiinestumist)

aga on ju ka prim. h6ime inimeste seas, kes paarituvad hambad ristis, kummalegi ei meeldi, aga nii mees kui naine kannatavad 2ra, sest "kurat on vaja v2lja ajada"

nii ta on- sugutamise aktiga saavad ka 14a pubekad hakkama, kui lamp juba olemas, l88b klaariks, et kes ta ules kasvatab

Anonüümne ütles ...

praegu on su elu ime, irja, aga lapsena polnud see miski ime. olid vaid lihtne nikkumise kõrvalprodukt.
millal see imeks muutumine toimus? kas järk-järgult või on selleks teatav kindel vanus?