laupäev, 29. november 2008

Sakala tänaval rapitakse Simmi kaastöötajaid


Väljavõte Postimehe veebist.

On selge, et kaitseminister Aaviksoo kas valetab või räägib poolikut tõde, kui ütleb, et kõva rapp ministeeriumi juhtkonnas on seotud "ministeeriumi kulude kärpimisega". Miks ei kuule me siis sellistest, ütleme, kantsleri ja kogu muu juhtkonna vahetustest teistes ministeeriumides. Vastupidi, kriisiolukorras on võtmeisikute lahtilaskmine pigem kurjast. Ometi seda kaitseministeeriumis tehakse.

Selge see, et see on seotud Kaitseministeeriumi endise ametniku Herman Simmiga, keda kahtlustatakse sidemetes välismaiste luureteenistustega, lausa riigi reetmises. Ja ega Aaviksool sellises olukorras muud üle ei jäägi: ta kas lahkub ise, või leiab süüdlased, Simmile kaasa-aitajad ja laseb need lahti. Ja süüdlased leiti üsna ruttu. Need olid siis kantsler Lauri Almann ning nõunik ja endine avalike suhete juht Madis Mikko.

Nagu kirjutab Ekspress, andis Simmile riigisaladuse loa praegune siseminister Jüri Pihl. Ta ei ole vastutuse võtmisest märku andnud, küll aga kritiseerinud bravuurikalt Tallinna linnavalitsuse tegemisi. Tegelt peaks Jüri Pihl kas tagasi astuma või tagasi kutsutama. Kuidas sellist inimest saab usaldada?

Kommentaare ei ole: