kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Hakkame hoidma silma peal Obama tegemistel


Väljavõte CNNi veebist.

Meie kohvik toetas Barack Obamat USA presidendi kohal juba aasta tagasi, kui tema lootused presidendiks valituks saada olid veel õhkõrnad. Nüüd hakkame hoidma silma peal tema tegemistel, ehk sellel, kuidas ta hakkama saab. Esialgsed sammud on vähemalt paljulubavad.

Obama seadis kohe ametisse asudes sisse uued nõudmised avalikustamisele, kus ta näiteks ise hakkab iganädalaselt oma tegemistest rahvale aru andma juutuubi vahendusel. Samuti on ta seadnud sisse uued eetilised nõudmised oma meeskonnale. Ning peatanud kohtumõistmise Guantanamo Bay sõjaväebaasis kinnipeetavate vangide üle.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuulasin just täna üht vana Müstilise Venemaa saadet (02.mai 2004). Kui Lenin bolshevikega võimule sai, oli üks esimesi asju lubadus kõike avalikustada ja avalikult valitseda. Aga vaata, kuhu asi välja jõudis!
Huvitav paralleel.

Inno ütles ...

Lenin võeti suht ruttu maha ka. Gorbatšov hakkas ka pärast ametisse asumist avalikustama, ja kuhu ta lõpuks välja jõudis!

Anonüümne ütles ...

Aga Lenini loodud süsteem püsis ligi 70 aastat.
Idee on selles, et see on liigutus, millega püütakse endast jätta ausat ja läbipaistvat muljet. Aga tihti on see ainult mulje.
Mul ei ole midagi Obama vastu, aga ameerika eliit on keeruline ja mõjukas.

Inno ütles ...

Jutt oli avalikustamisest, see 70 aastat toiminud süsteem oli avalikustamisest väga kaugel.

Eks saame näha, millega Obama hakkama saab.

Anonüümne ütles ...

tule taevas appi

mis jutt saab olla avalikustamisest ja uuest poliitikast kui kogu meeskond välja arvatud esimene viiul - on valitsuses vana kooli ameerika poliitikud

Clinton , 70 aastnane asepresident Biden, kaitseminister Gates on bushi valitsusest, rahandusministriks on new yorki federal reserve haru pealik - federal reserve , mis algatas ülemaailmse rahanduskriisi

ja kuna ameerikas on ütlus - its economy stupid ehk et majandus määrab kõik - siis hoidkem võrdlemast Kennedyt ja Obamat

suurim erinevus Kennedy ja Obama majanduspoliitika vahel on see et Kennedy soovis omal ajal Federal Reserve raha trükkimise õiguse ära võtta ( Executive order 11110 ) , Obama aga võttis eraomanduses oleva keskpanga ärika omale rahandusministriks. Seega nagu öö ja päev , erinevalt Obamast teadis Kennedy kuhu USA majanduses on koer maetud

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

The Irish Times on hea karikatuur
Obama kohta.
Obama hoiab ühte kätt piiblil ja teine on üleval,ning vandemees sõnab talle:" and do you,Barack Hussein Obama,swear to end Poverty and Hunger,to reverse the Economic Depression,give everyone a job,
introduce universal Health Care,stop Global Warming and bring
Peace unto Afganistan,Irag,Africa and the Middle East so We can all Live Happily Ever After,so help you God............."
ja saalist keegi sõnas:"Well he must be good-they pay him almost as much we pay Brian Cowen.")))))

Anonüümne ütles ...

Barack Obama on Zbignew Brzesinski (CFR, Trilateraalne Komisjon, Bilderberg, on vaja veel öelda?) hampelmann, tema selle mehe eikuskilt avalikkuse ette tõigi, teatavasti müüs Zbignew kui Jimmy Carteri nõunik Afganistaani sissidele relvi juba ENNE nõukogude-afgaani sõja algust. Afganistani tähtsus ülemaailmselt on just selles, et seal paiknevad maailma suurimad oopiumimooni põllud.
Muide, ka meinstriimajakirjandus on välja uurinud, et Obama on Dick Cheney ja George Bushi kauge sugulane ja mitte ainult.