laupäev, 14. märts 2009

Ka Veskimäe Taavi pürgib keskpanka tööle?

Kohvikus oli paar päeva tagasi juttu, kuidas Tõnis "Tönis" Palts pürgib keskpanga juhiks. Nüüd tuli lisaks selline info:

Ja mitte ainult. Tönis pressib keskpanga asejuhiks ka oma erakonnakaaslast Taavi Veskimäge. Teadupärast oli eelmisel nädalal uudis, et senine Eesti Panga asepresident Andres Sutt läheb tööle IMF-i ning üks soe kõrgepalgaline ametikoht Eesti riigis jääb vabaks. Sellele kohale on juba pürgimas Tönise söber Taavi.

Vat siis, kuis lood. Ja mina mõtlesin juba, et vähemalt Taavi jaoks on Tönis maha kirjutatud. Aga eksisin. Võib arvata, et Tönisel on raha, mida Taavil pole ja raha on vaja selleks, et end kuhugi upitada. Tönisel seda va krõbisevat jätkub, mis eesti rahva tagant tuuri pandud. Ja Tönis võib tänada maksuametit, kes ei võimaldanud tal kogu Levicomi (Tele 2) müügist saadud pappi kohe välja võtta. Muidu ta oleks selle juba ammu laiaks löönud. Nüüd on üht-teist veel alles.

Taavi võib muidugi olla keskpanga jaoks tõeline päästeingel. Just tema rahandusministriks oleku ajal toimus ametnike hüppeline palgatõus. Küllap ta siis sama ka keskpanga töötajate jaoks läbi surub. Teised muidu närvis, et hakatakse viimaks veel kärpima. Ja Eesti Pangal pole ju kärpida vaja, krooni kattevara paigutamisest võlakirjadesse teenib keskpank rohkem kui kunagi varem (võlakirjad on üle mitme-setme aastakümne suurema tootlusega kui aktsiad). Kuniks seda kattevara muidugi on.

Teine asi Tönise paigutamiseks võib olla soov ikkagi devalveerimine läbi viia, või vähemalt selleks valmis olla. Tönis pole teadaolevalt ise suuri laene võtnud, erinevalt Reformi liikmetest ja toetajatest. Tönis ei pane devalveerimise puhul nööri kaela, nagu teeks seda Reformi omanik Neinar Seli.

Iseküsimus on muidugi see, kas Tönis on just see mees, kes lasta keskpanga hoidlate manu.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

palts, malts, madis, neinar, nuinar, huiar.. pole vahet kes mida teeb - korrupeerunud saast. valmistuge halvimaks.