teisipäev, 7. aprill 2009

Ka kohtus maksab autoriteet: Liis Haavel sai ajapikendust 1. juunini


Liis Haavel ja väike Hans.

Üks meie seast, Eesti kodanik Liis Haavel pidi hääle kähedaks karjuma, et tahab kohtupidamises ajapikendust seoses lapse sünni ja imetamisega, aga ta rääkis nagu seinale. See oli kohtule, ja ka ajakirjandusele nagu hane selga vesi. Nii kohus kui ajakirjandus jätkasid halastamatult Liisi tümitamist. Nagu oleks ta mingi üleriigilise tähtsusega kurjategija, mingi mõrtsukas. Kuigi teda süüdistatakse vaid kelmuses. Samas kui tegelikud kelmid ja kurjategijad, suured sulid, Reformierakonna maadevahetajad näiteks, või Tõnis Palts, vabalt ringi kõnnivad ja neil jätkub veel õigust ülegi.

See, mis eristab Liisi ja Reformi tuusasid, või Tõnis Paltsi, on nimelt autoriteet. Eesti elab veel nõuka aja kultuuriruumis, kus autoriteet on ainumäärav. Kui sul on autoriteet, see on siis tähtis positsioon, siis kummardavad ja ümmardavad sind kõik. Kui sul seda pole, siis on kõigil õigus sulle jalaga anda. Ja ajakirjandus käitub samuti, ümmardab autoriteeti ja on halastamatu nõrkade ja väetitega. Vaadake näiteks Õhtulehte! See on Eesti ühiskonna korralik peegeldus. Kus ajakirjanikud tümitavad halastamatult neid, kellelt pole oodata, et nad ajalehe vastu kohtutee jalge alla võtaks. Ja ülistatakse ning imetletakse neid, keda kardetakse. Kui ajakirjanik astub üle toimetuse läve, unustab ta hetkega kõik väärtused, mida talle aastate jooksul koolipingis pähe tambiti, näiteks selle, et ajakirjanik peab kaitsma nõrgemat, arvestama kõigi osapoolte arvamusega, püüdma mitte teha põhjendamatult kahju.

Kui Tõnis Palts sattus maksuameti ja ajakirjanduse huviorbiiti, siis ei hakanud ta häält kähedaks karjuma. Tal polnud seda vaja. Ta pani mängu 1% oma varast, kümmekond miljonit krooni (see kah maksumaksja tagant tuuri pandud), ostis või tegi omale erakonna, Res Publica, sokutas end rahandusministri kohale ja vallandas maksuameti DIREKTORI. Misjärel said kinga või viidi teisele tööle kõik need, kes maksuametis Paltsu asjadega tegelesid. Vot nii käivad asjad! Ja kui asi tehtud, jättis oma ametikoha ja lasi erakonna kaduviku teed minna.

Liisil pole sellist vara, et omale erakonda ja ametikohta osta. Sest ta pole ka midagi kellegi tagant varastanud. Vastupidi, ta elas nii kuis oskas, kõik tema tehingud on notariaalselt kinnitatud, kõiki kokkuleppeid on ta jõudumööda täitnud, aga millegipärast otsustasid tema vanemad talle hakata käru keerama, kasutades tutvusi ja sidemeid politseis ja prokuratuuris, isegi kohtus, ja nad said oma tahtmise: Liis kohtu alla anda. Mille taga (kogu selle Liisi kohtusaaga taga) on tegelikkuses vanemate soov oma tütart 100% kontrollida ja ta lahku ajada oma mehest, keda vanemad silmaotsaski ei salli. Kui ei usu, uurige ise, kuidas Liisi vanemad teevad koostööd politseiuurija Krislin Riisalu'ga, viimane on suisa Liisi ema sõbranna, ja kuidas nad, Liisi vanemad, kutsusid enda juurde külla Ekspressi ajakirjaniku Madis Jürgeni, pakkusid talle meelehead, kostitasid hea ja paremaga, ja kuidas Jürgen siis vastutasuks aitas Liisi avalikkuse ees peedistada. See on sulatõsi!

Ja sama elegantselt kui Liisi vanemad suutsid justkui raadionupust kohtuprotsessi ja ajakirjandusliku kamarilja käima panna, suutsid nad selle ka justkui nupust välja lülitada. Kas panite tähele?! Eile OLI Liis Haavelil järjekordne ISTUNG ja sellest polnud ei kippu ega kõppu. Mitte piuksugi. Kuigi tehti tähtis otsus lükata istungi aeg edasi 1. juunini. Sest sekkusid taas Liisi vanemad, Hannes ja Varje Haavel, tähtsad Reformierakonna ninad Kuressaares, kes kirjutasid kirja justiitsministrile ja õiguskantslerile, samuti kohtule. Ilmselt jõudis see ka ajakirjandusse. Ja SEE sõna maksis, pani protsessi taas teistpidi tööle. Nagu ikka autoritaarses riigis. Kõik eesriided langesid kui õlitatult, kohus ja ajakirjandus langetasid aupaklikult pea. Panete tähele, ajakirjandus isegi mitte ei kajastanud enam eilset kohtuistungit! Kui veel eelmisel istungil taoti trummi nii mis kole. Nagu bušmanid tantsisid lõkke ümber.

Ehh-jahh. Ja ohh seda estonski elu-elukest.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida sa järjekordselt valetad, Inno!
Mina näiteks kuulsin küll eile keskhommiku paiku raadiost, et Haaveli protsess jätkus tunnistajate ärakuulamisega, ja järgmine istung toimub kuskil juuni alguses (öeldi täpne kuupäev, aga ma ei mäleta). Kas Haavel seal kohal oli, pole minu jaoks küll oluline, aga asi iseesesest liigub ju edasi.
Ja teiseks tahaks teada, millega sa järjekordselt rahul ei ole - et ÕL ja Ekspress EI kirjutanud seekord enne istungit Liisi&Co sigadustest, kallutades sellega kohut ja avalikkust, nagu te alati kaevelnud olete? No selle "vea" võivad nad järgmine kord kindlasti parandada!
Kolmandaks tervitused mamma ja papa Haavlile ja tervituste juurde pisuke rahvatarkuse meeldetuletus: ükski heategu ei jää karistuseta.

Inno ütles ...

A mis sind see Liisi teema niiväga erutab? Kas mamma ja papa on ka sind "määrinud"?

Anonüümne ütles ...

Aga miks see teema TEID niiväga erutab? Kes teid "määrinud" on, lillelaps Loidi Vello äkki? Mina olen tegelikult rikas vanainimene, kes kangesti abistamist vajab ja sellepärast pöialt peab, et õnn Liisi näol kord ka minu värava taha saabub - saan ka pätsi saia ja jõuluks hostelikoha. Sellepärast tulebki teemal silm peal hoida, sest mõtle, kui nad Liisi vangi panevad, kes siis mulle appi tuleb.

Anonüümne ütles ...

Miks te ei julgenud viimast Ekspressi artiklit Liisi vanahärradest kommenterida? Piinlik et oma "meediabüroo" maine nii odavalt müüsite? on ju ilmselge et Liis kasutab teie "nõustamise - ja väljapressimise- ning valetamise-vassimise teenust

Anonüümne ütles ...

Igatpidi on jama. Ema vajab ühtemoodi nii ühekuune, kahekuune kui ka kuuekuune laps. Viimane juba teadvustatult ja seega ehk isegi enam.
Kui oled oma lapsele parim ema, siis lihtsalt ei tegele kuritegelike asjadega ja kõik. Oluliselt suurem tõenäosus mitte oma lapse lapsepõlve kohtusaalides maha mängida. Või sa ei nõustu.

Anonüümne ütles ...

Inno, kas sa räägid iseendaga või? Minu arust just teid endid erutab see teema kõige rohkem?

Anonüümne ütles ...

Väga õige, et ajakirjandus igat Haavli istungit kajastab! Tänu sellele saab selle koleda näo ka alati lehte või telekasse panna ja suureneb võimalus, et Haavli tulevased potentsiaalsed ohvrid ta ära tunnevad, kui titekompsu kätel kandev emme etleb neile üle aia haleda loo loo kodust ilmajäämisest vms, peavarju palub ja möödaminnes mõne tsiki-priki toime paneb (arvuti? telefon? majakene? - või ehk mõni päris värske mõte?).

Anonüümne ütles ...

Lapsele oleks parem, kui leida talle uus ja korralik pere. Selliste "vanematega" nagu on Loit (parandage kui eksin aga minu teada varem korduvalt karistatud) ja Haavel, temast inimest ei kasva.

Anonüümne ütles ...

Miks te neid imetamise pilte üles topite?

Anonüümne ütles ...

Miks sa Inno ei vasta küsimusele, et miks sa valetad, oli küll asi meedias.
Ja miks Innot see asi nii väga huvitab? Kas Liis on Innot määrinud?
Ja jutt on sul hea küll, Liisi vanemad süüdi kohtuasjas.No kas vanemad saatsid ta vanainimestel asju ja maju välja petma?
Ja võib-olla on vanematel õigus, et kõige taga ongi pätt Loit, kes Liisi ära kasutab ja vanamehi võrgutama saadab.Arusaadav ju, et tahask oma last päästa selle eest. sest kui loos keegi istuma läheb, siis just Liis ja mitte Vello.
Ise sõimad sa pätiks ja petiseks seda, kes sulle mingi artikli eest paar tuhat võlgu on. Mida peavad need vanainimesed tegema, kes tänaseni laptope ja telefone kinni maksavad.

Inno ütles ...

Aga kust võetaklse, et Liis on kurjategija? Pealegi, vanainimesed ISE kinkisid oma vara ära notari juures. Miks ei peedistata neid notareid? Pealegi peaks notarid vastutama selliste asjade eest. Et kui mõni vanainimene mulle midagi kingib ja ma kingi vastu võtan, siis olen kohe kurjategija valmis? Siis peaks kõik kirikud olema kurjategijad.

Inno ütles ...

Mind erutab Liisi teema seepärast, et ma tunnen, et ühele inimesele tehakse kambakat. Ma teen teistele seda, mida ma tahan, et ka mulle tehtaks.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas Liisi telefonide ja arvutite "tegemine" oli ka notariaalselt tõestatud?

Ja see on ju siililegi selge, et te laulate selle laulu, kes teile raha maksab... jõudu räpase raha kulutamisel!

Inno ütles ...

Aga kas nende arvutite "tegemine" siis oli mingi kuritegu? Liis lubas maksta järelmaksusummad, mida aga temalt ühel hetkel enam vastu ei võetud, sest Liisi vanemad olid käinud neid inimesi "töötlemas". Ja millegipärast ajavad need suured kahjusaajad sõrad vastu, kui kahju tahetakse neile hüvitada. Kas pole huvitav? Hüvitist, raha ei taha, küll aga politseis ja kohtus protsessida, Liisi vanemate näpunäidete järgi. Ilmselt maksavad Liisi vanemad neile selle eest rohkem, kui need arvutid üldse maksidki. Ja vanematel paistab olevat piisavalt raha, et oma tütre elu põrguks teha.

Anonüümne ütles ...

Mis tähendab, kust "te teate", et Liis on kurjatgija?! Ta on ju juba varem kohtus süüdi mõistetud, ja seega otseloomulikult kurjategija. Või on Innol mingi muu teave?

Inno ütles ...

No ja kui süüdi mõistetud, siis on ka karistuse kandnud. Või on mingid muud andmed? Ja kas see tähendab seda, et kui korra süüdi, siis kogu aeg süüdi?

Anonüümne ütles ...

Jah, Inno, Liisi puhul tähendab küll. Sest kui ta oleks oma eelmisest karistusest mingidki järeldused teinud, poleks ta vast telefone ja arvuteid "tegema" tormanud, vaid endale mõne töökoha otsinud ja omateenitud raha eest ostnud, mida vaja.
Ja ikkagi - mille kuradi pärast te olete valmis nende haavelloitide pärast laskeavale viskuma, mis see on mingi masohhismi vorm või miski muu haigus? See asi on ikka täitsa haiglased mõõtmed omandanud. Piisaks, kui oleksite natuke aega vait ja ootaksite ära, mis otsuse kohus teeb, sel juhul ei saaks ju ka teised inimesed sellessamas blogis neid tüüpe "juba ette süüdi mõista" ja asjad kulgeks oma rada.
Aga kussa sellega, kohe ei saa järele jätta! Ja kellele te sellega kasu toote - haavelloitidele või? Et kohtunik loeb, kuidas teie neid kaitsete ja hakkab ka mõtlema, et no tõesti, nii armad inimesed teised, no mida süüdi...

Anonüümne ütles ...

Anonüümsed 12:14 ja 13:46 panid meelde tuletama ja rõõmu tundma, et sellel väikesel poisil on oma vanematega ikka tõeliselt vedanud. Ema teatakse rohkem, aga isa on ikka...eesti keeles vist ei saagi täpselt öelda... самый крутой из крутых, блатной в законе, ühesõnaga - молодец!

Vaadake neid videoid, kas teil siis ei teki vastupandamatut soovi õnnetule, kallutatud kohtusüsteemi poolt tagakiusatud noorele issile Inno ja Irja kombel appi tõtata? Kas teie tahaksite, et väike armas Hans jääks ilma isalikust eeskujust? Mingid südametud monstrumid olete või???

Anonüümne ütles ...

Ups, videote lingid jäid maha:

http://www.nuffi.ee/video/v8ZEbfH__Iw

http://www.reporter.ee/2008/09/02/12reporter-sai-kohtusaalis-vello-loidilt-nataka/

Anonüümne ütles ...

algus oli hea ja huvitav aga keskel läks täitsa käest ära! see ju tore ja armas et ta sulle meeldib ja olete äkki sõbrad aga hetkel meenutad tõde sina!

Anonüümne ütles ...

to anonüümne 20:54; Iroonia on võtmesõna. Kas pingutasin üle?

Anonüümne ütles ...

Aitäh, ano 20.29, et meelde tuletasid, videod on super. Ja noor isa Vello on ikka tõesti nii-nii nunnu! Liisi ei hakka siinkohal kiitmagi, tema sulnidus on nagunii kõigil pidevalt silme ees, nagu ka tema paar puuduvat esihammast. Ma ütlen, hambaravi on ikka sitaks kallis, kus nüüd ausatel tööinimestel selleks raha, õnneks saab vähemalt keisrilõikeid tasuta.

Anonüümne ütles ...

Kes on Liis Haavel

Sündinud 2. mail 1979.
Õppinud Concordia ülikoolis juurat.
Praegu on Harju maakohtus pooleli kohtuasi, kus Liis Haavel peab andma vastust nelja kinnistu, nelja sülearvuti ja nelja mobiiltelefoni väljapetmises vanainimestelt ajavahemikul 2002-2005.
Süüdistuse kohaselt tegutses Haavel koos elukaaslase Vello Loitiga.
Eesti Ekspress on varem kirjutanud kümnest Haaveli eakast ohvrist.

Enar Soosaar ütles ...

Sorry, aga hoiatan ühe päti eest:
http://www.hot.ee/enarx2

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=396418

iluspoiss