laupäev, 2. mai 2009

Endine KGB sabarakk Mart Kadastik nurub poolehoidu


Väljavõte Postimehe veebist.

Kas pole huvitav, et endine KGB sabarakk Mart Kadastik, kes aitas paarkümmend aastat tagasi punavõimudel Lagle Parekit ja teisi Eesti iseseisvuse eest võitlejaid taga kiusata, nurub nüüd rahva poolehoidu. Et inimesed ikka lehti ostaks ja telliks ning neid loeks.

Aga mis juhtuks kui näiteks Postimees, see väljaanne, mis on muutunud viimasel ajal üha enam Kapo häälekandjaks, ühel päeval, ütleme, et esmaspäevast ilmumise lõpetaks?! Kas sellest oleks midagi? Ma arvan, et keegi ei paneks esiotsa tähelegi. Ajalehel pole täna enam seda rolli kollektiivse informaatori, propagandisti ja organisaatorina, mis tal oli, ütleme, nõuka ajal, kui Kadastik vägesid juhatas, või siis isegi kümmekond aastat tagasi. Kui ajaleht oli veel oluline info jagaja ning omas seetõttu suurt mõju ühiskonnas. See on tulevaste meedia-uurijate pärusmaa, ent ajalehe monopoolne roll info levitajana ning avaliku arvamuse kujundajana on interneti-keskkonnas kiiresti vähenemas. Sellega seoses pole ka ajalehtedel seda vastutust, mis neil oli varem, ning sellest tuleneb ka lehtede kolletumine. Lehed ja blogid on laias laastus sama pulga peal. Pakkudes infoga segatud meelelahutust.

Ja see on kokkuvõttes ka hea. Sest ajalehed ja ajakirjanikud on nagunii olnud manipuleeritavad. Ajalehes pole kunagi ilmunud tõde. Või kui on, siis on see olnud kellegi tõde. Enamasti ajalehe väljaandja ja temaga seotud tegelaste tõde.

Tegelik tõde peitub arvamuste paljususes. Mida täna pakub internet. Igaüks leiab neist arvamustest oma tõe.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen nõus, et meie suured lehed on kallutatud ja kallutatud just parempoolsete erakondade suunas. Kuid selge on ka see, et sõltumatut ajakirjandust pole olemas. Ka Inno ja Irja kohvik on kallutatud. Olete te kunagi kritiseerinud Savisaart. Või arvate tõesti, et tegu on pühakuga?

Anonüümne ütles ...

ano 11:16, kas sa ei saa siis aru, et inno ja irja tàidavad lihtsalt lùnka ja nad on piisavalt selgitanud kòigile arusaadavas keeles, et Savisaart materdavad kòik lehed ja reformikatest ei kirjuta keegi nii pòhjalikult. savisaarest lihtsalt pole enam midagi kirjutada, selle eest hoolitsevad eesti lehed!

Anonüümne ütles ...

ano 17:41
sa võid juhmidele seda rääkima jäädagi, need laulavad ikka oma laulu edasi :)
osad inimesed lihtsalt kujundavad oma arvamuse teatud infokildudest, võimetuna tervikpilti haarama

Anonüümne ütles ...

Mis Marko Rudist saanud on? USA-sse välja ei antud aga meedias ka enam ei räägita. Kas mees on vaba vöi ootab ikka veel vabaks saamist?
http://www.postimees.ee/?id=68748

Anonüümne ütles ...

"Olete te kunagi kritiseerinud Savisaart. Või arvate tõesti, et tegu on pühakuga?"

Inno kunagi kirjutas:

"Savisaare tarkuse juures on tema suurim puudus see, et ta on arg, ei lävi seetõttu palju teistega, armastab salatsemist ning ebaeetilisi võtteid, näiteks nuhkimist ja jälitamist."