laupäev, 9. mai 2009

Ilvesel Brežnevi-aegsed mõtted


Väljavõte Delfi veebist.

President Ilves oleks nagu maha astunud mõnelt kolme-nelja aastakümne taguselt, Brežnevi aja stendilt, kus räägiti umbes samasugust juttu. Ka siis oli pidevalt üks kriis ja otse loomulikult ei saanud vana juhtkond riiki "hätta" jätta. Mistap oli seltskond võimul terve eluea, aastakümneid. Ja võim vahetus siis, kui vana juhtkond sussid püsti viskas.

Tegelt mõtleb Ilves muidugi endale. Mees on oma margi nii täis teinud, et peale presidendiameti mahapanemist ta vaevalt enam kuhugi saab. Eriti praegusel ajal. Mistõttu üritab vägisi hoida võimul seda seltskonda, kes ta presidendiametisse upitasid. Et ehk saab veel teiseks vahetuseks tagasi valitud. Ja räägib siis sellest, et valitsus võiks püsida, kuni kriisi põhi läbitud. Samal ajal ei oska keegi maailmas öelda, millal kriisi põhi ükskord läbi saab. Jaapan on olnud kriisis juba üle kümne aasta ja ikka pole põhi läbi.

Ka president on kõigest inimene.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kellelegi oli kasulik selline president tekitada. Selline, kellele saab mikrofoni pihku surudes öelda: ütle nüüd midagi.

Ja ta ütleb. Midagi täiesti suvalist. Sest peab ju midagi ütlema.

a.

Anonüümne ütles ...

jah ja mis siis veel Ilvese Evkast saab, kui president maha võetakse? Hakkab jälle leibu küpsetama, ega Hendrik jõua siis seda uisutamist enam kinni maksta. Juba Evka pärast tuleb tal kohast kinni hoida.

Anonüümne ütles ...

tööpakkumine millest inno võiks huvitatud olla
http://www.err.ee/meile_oluline/olulised_2009/otsime_ma/

Anonüümne ütles ...

Alkohoolikutel käivadki mõtted ühest äärmusest teise, muidu on teised aga suht intelligentsed isiksused. Isegi karismaatilised vahel

Anonüümne ütles ...

president on hea olla. kui tuleb tuju, siis vaikib. kui tuju, siis läkitab mõne sõnumi rahvale. kui vaja, annab märku esipingviinidele. tegelikult on president meil nagu jonnipunn. teate, selline nagu tiblaajal oli mänguasi. keerad külili, ikka viskab sirgeks. huvitav, kas blond talunaine on ameerikamehe käpa alla saanud, on mingi hirm või mõju organite poolt kuid tunne onn selline, et vanast tommist tinaninast pole siin enam haisugi.

Anonüümne ütles ...

Kutsun üles kõiki adekvaatselt mõtlevaid estonski ellujäänud paljastama reformarite, eelkõige lukslimusiiniga sõitva ekskommu ja tema kaasjüngrite tegevust! Karin Kiviste on üks mutrike, võimalik läbi kellegi munni upitatud rahapesumasin. Teavitage kirjasaatjad üle maailma ja estonski, kuipalju on neis seitsme näoga juurades ja marides pettust ja valet. Maailm saastast vabaks! Mul on nimekiri, väga pikk romaan, mõningad faktid ja tõendused 23st estonski sitapeast, kes tänu poliitklannile täna veel hingitseb. Lugupidamisega Teie Pärisorjuse tunnetaja.

Anonüümne ütles ...

see on lahe tööpakkumine, mina Inno asemel kandideeriksin, esiteks ma tahaksin Innot telekas uudiseid lugemas näha:)

Anonüümne ütles ...

Alguses see pärisorjastamise.... käis närvidele oma pikkade mõttetute tekstide ning "vargad ahju!" vaimusünnitisega. Nüüd ta kommenteerib ja kasutab iga kord sõna "estonski". Mis krdi tegelane ta on? Täitsa saabas. EESTI, mitte estonski. Samasugune jama nagu koera asemel aua, jalgade asemel lällud ning sittumise asemel nunnil käimine. Tule taevas appi( kahju, et sel väljendil on ansipi-maitse juures).

Anonüümne ütles ...

Kuule,",Pärisori",üks küssa :kas oled Venemaal hullumajas olnud?Sul selline "käekiri" küll...