kolmapäev, 11. november 2009

Kes on kohtunik Leo Kunman, kes lapsega kohtumisõiguse eest võidelnud isa trellide taha saatis


Väljavõte Ekspressi veebist.

Kohtunikke peetakse reeglina sellisteks ontlikeks tegelasteks, justkui teistest kõrgemal seisjateks, kel pole ühtegi plekki küljes. Ent tegelikkuses on nemadki luust ja lihast inimesed, kes võivad anda oma koerustega silmad ette ka tavalistele nö lihtsurelikele, kelle üle nad kohtu mõistavad. Üks sellistest on Harju maakohtu kriminaalkohtunik Leo Kunman.

Leo Kunman on ehk peale oma kohtunikuameti tuntud selle poolest, et tema vend on Eesti üks rikkamaid mehi, Silikaat Grupi juht (tegutseb Järve Keskuses kinnisvara-arendajana) Vello Kunman, kes purustas 2006. aastal Eesti dividendi-rekordi, kui määras omale 122 miljonit dividende, rohkem kui Kruuda ja Sõõrumaa kokku. Kohtunik Leo Kunmani noorem poeg Danel on Eesti üks tuntumaid narkoärikaid. Seetõttu on Leo ise oma otsustes narkoärikaid soosinud, nagu kirjutas ajaleht Eesti Ekspress.

Nüüd on küsimus, et kui kohtunik Kunman hoidis suure koguse narkootikumidega hangeldajaid nagu sitta pilpa peal, siis miks ta määras lähenemiskeelu reeglite rikkujale esmakordseks karistuseks kõige karmima võimaliku meetme, reaalse vanglakaristuse?! Kas kohtunik Kunmani mõjutati?

Kunman paneb oma otsuses süüks ähvardamist. Mis siis, nagu aru saan, on ühe tunnistaja ütlus. Samas on Leo ise päris käreda suupruugiga. Näiteks 2000. aastal karistas Riigikohus teda noomitusega, pärast seda, kui ta oli oma kolleegidele öelnud: “sina teed koostööd kaitsepolitseiga”, “tolvanid, kes koogutavad oma osakonna juhataja ees”, “nagu stagnaaegsed troika kohtunikud”. Leo Kunman süüdistas oma kolleegi, kohtunik Anne Kramerit, kes oli markeerinud altkäemaksu võtmist vandeadvokaat Monika Mägi'lt. Mägi pääses sellest kaitsepolitsei poolt uuritud altkäemaksu-afäärist karistuseta, kuigi Kapo võttis asja linti ja seda näidati isegi telekas. Kunman kaitses selles loos kohtunikule altkäemaksu pakkunud advokaat Mägi't, kes hiljem kaitses narkootikumidega hangeldamisega vahele jäänud Kunmani poega.

Inimese sisse ei näe, ent mees, kelle poeg on narkoäri pärast süüdi mõistetud ja kinni istunud ja kes toetab altkäemaksu andmist-võtmist, võib küll teha lambist otsuse, et oma lapsega kohtumisõiguse eest võitlev mees lähenemiskeelu sätete rikkumise eest (sms-id ja telefonikõned) kohemaid trellide taha saata. Võibolla maksis nõnda kätte oma poja vahistamise ja karistamise eest?!

Samas on Kunman ise aktiivselt oma poja eest võidelnud, näiteks siin väljavõte Ekspressis ilmunud kirjeldusest:

"Ära räägi neile midagi!"

Mida tegi kohtunik Kunman pärast poja vahistamist Harju politseiprefektuuris 16. mail 2003.
Harju narkopolitsei juhtivinspektor Erik Uustal ja tema kaks alluvat kirjutasid järgmisel päeval prefektile ettekande. Nad kirjeldasid, kuidas Danel Kunmani kinnipidamise õhtul kella 23 paiku ilmus Sauele Harju prefektuuri kohtunik Leo Kunman ja mis siis edasi sai.
"Läksime koos U. Veldiga alla, kus meile tuli vastu meesterahvas, kes esitles ennast Tallinna Linnakohtu kohtunikuna Leo Kunman’ina, seega esitledes ametiisikuna, ning küsimusi esitamata nõudis kategoorilises vormis kohest kohtumist oma pojaga, kuna tal olevat kindlad andmed, et ta poega peksti ja tekitati talle kehavigastusi, et me pole Danelile tema õigusi seletanud ja need ained, mis Danelilt ja majast leiti, oleme me sinna ise pannud."
Politseinikud selgitasid kohtunikule, et nad ei võimalda kokkusaamist, kuna Leo Kunman ei ole asjaga seotud ning et tema pojale on selgitatud kõik tema õigused.
"Leo Kunman vaidles vastu kategooriliselt, et ta ei ole lihtkodanik, vaid Tallinna Linnakohtu kohtunik, toonitades sellega, et esineb ametiisikuna, lisaks ütles, et on endine uurija, ning ütles, et ta on niikuinii homme valvekohtunik, andes mõista, et me "sanktsiooni" ei saa, mille peale selgitasin L. Kunmanile, et antud juhul kuulub tõkendi kohaldamine Harju Maakohtu kompetentsi."
"Leo Kunman jätkas agressiivset lärmamist, lubas kutsuda kiirabi oma pojale ning karjus loosungeid meie ebaseadusliku tegevuse kohta. Palvele lõpetada karjumine Leo Kunman ei reageerinud ning tundus, et temaga on võimatu normaalset kontakti saavutada. Seda nähes lahkusin ma oma kabinetti."
Vaneminspektor Ulvar Veldi ettekandest: "Hakkasime kinnipeetud D. Kunmani viima maja ees asuvasse sõiduautosse, et sõita Tallinnasse Wismari haiglasse, kuid nagu me olime väljunud Harju PP uksest koos kinnipeetuga, tormas meie juurde Leo Kunman, püüdis Ilja Tšiži eest ära lükata, et pääseda kinnipeetu juurde ja kui tal see ei õnnestunud, karjus L. Kunman: "Oled süüdi või süütu, ära räägi neile midagi.""
"Püüdsin vestelda L. Kunmaniga ja selgitasin talle, et tema käitumine on ebaeetiline ja teeb häbi igale kodanikule, mille peale teatas ta, et ta ei ole harilik kodanik, vaid Tallinna Linnakohtu kohtunik ja peale selle on homme veel valvekohtunik, vihjates sellega meie sanktsiooni küsimuse lahendamisele kahtlustatava suhtes. Siis süüdistas ta meid, et me oleme kõik lavastanud, ja rääkis puhtsüdamlikest ülestunnistustest, mis politseinikud on välja peksnud. Ma nägin, et meie jutuajamine ei vii kuhugi ja ma ei suuda selgitada, et me pidasime kinni lihtsalt narkodiileri, kelleks oli tema poeg D. Kunman, ja me kõik oleme seaduse ees võrdsed ning lõpetasin jutuajamise sõnadega "ma olen nördinud teie tegevusest"."
Vaneminspektor Ilja Tšiž märkis, et Leo Kunman nimetas politseinike tegevust ebaseaduslikuks. "Ja me niikuinii peksime tema pojalt ütlusi välja ning ise panime leitud ained sinna, kus me nad leidsime. Tema sõnul: kohtuniku kümneaastase praktika ajal on politsei ainult niimoodi töötanud."

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Gross tuli nkn süüdi mõista ja kinni panna aga see, et seda tegi just selline kohtunik on muidugi kahetsusväärne.

Anonüümne ütles ...

Sitt hulbib ikka pinnale. Nii ka kohtunik Kunman. Eks nüüd teda hea pigistada jõustruktuuride ja nõuka aegsete vanamuttide poolt, kes eesti kohtusüsteemi juhivad.

ELAGU "VABA", "AUS" JA "MITTEMÕJUTATAV" EESTI KOHTUSÜSTEEM!

Anonüümne ütles ...

Kohtunik, kelle poeg on narkoärikas, ning kes soosib narkoärikaid. Selline ülim korruptsioon on vist Eesti kõrval võimalik ainult Aafrikas.

Anonüümne ütles ...

_"Püüdsin vestelda L. Kunmaniga ja selgitasin talle, et tema käitumine on ebaeetiline ja teeb häbi igale kodanikule, mille peale teatas ta, et ta ei ole harilik kodanik, vaid Tallinna Linnakohtu kohtunik_

Tüüpiline Eesti kohtuniku näide. Ka ajakirjanduses armastavad need kohtunikud rõhutada, et nemad on midagi enamat kui "tavainimene" või "tavakodanik", ning et nende jaburused ei peagi olema "tavakodanikele" arusaadavad. Ei muud kui suur "tänu" Lennart Merile, kes endised repressiivorganite kaastöölised eluaegseteks kohtunikeks kinnitas, "tänu" Eesti poliitilisele "eliidile" kes seda kohtunike lauskorruptsiooni ja omavoli soosivad, ning "tänu" Eesti õukonnaajakirjandusele, kes suures osas ignoreerivad seda hiiglaslikku vähkkasvajat, mis meie rahvast kurnab.

Anonüümne ütles ...

KUNA INNO TÄHISMAA EI RAHUNENUD, SIIS TÄPSUSE HUVIDES AVALDAN JUHAN SAUL GROSSI PATUREGISTRI, KOOS PARAGARHVIDEGA.
PILDIL: Juhan (parema) koos sõber Inno Tähismaaga.


1981 (16 aastaselt) vabadusekaotus 3,5 aastat

KrK § 139 - salajane vargus
KrK § 140 - avalik vargus

KrK § 86 – valuutaoperatsioonide eeskirjade rikkumine;

Viljandi koloonias. Kui sai 18, ei viidud üle täiskasvanute vanglasse, vaid jäeti Viljandisse. See erand tehti tavaliselt koputajate puhul.

1986 (22 aastaselt) vabadusekaotus 1,5 aastat

KrK § 189‘2 Kinnipidamiskohast vabastatud isiku üle seatud järelvalve kuritahtlik rikkumine

1987 (23 aastaselt) vabadusekaotus 1 aasta


KrK § 143 - kelmus


Ülaltoodust ja paragrahvi numbritest lähtuvalt on täieti õigustatud isiku nimetamine retsidivistiks (loe; korduv kurjategijaks)

Koguja Kroonik
Posted by Usk, lootus, armastus at 7:25 AM
Labels: AHISTAJA JUHAN SAUL GROSS

Anonüümne ütles ...

Lol. lolle tulebki peksta kuni neile aru pähe tuleb või nad lõpetavad "õigluse" eest võitlemise

jevlampi ütles ...

Mis sa kunmanist tahad, kui KÕIK eesti juristid (mõningate eranditega) on pätid. Alustuseks euroopas resideeriv endine riigikohtunik, praegune justiitsminister, praegune riigikohtu esimees, praegune õiguskantsler, prokuratuuri tibihord, lõpetuseks tulevane pärnu linnapea ja luhtaläinud audru kinnisvaramahhinaator...
Rääkimata advokaatidest, kes on pätid a priori.
Huvitav oleks lugeda Irja pikemat arutlust teemal "Kas juuraharidus muudab inimese südametunnistuse "hästi treneerituks"?"

Irja ütles ...

Eks ma kirjutan selle kunagi :). Kusjuures on naljakas, et nad ise nimetavad neid inimesi, kelle eludega nad opereerivad, "pättideks".

Anonüümne ütles ...

Tunnen vähemalt kolme meest, kes on Veiko Rämmelit pannud. Kaks neist elab Jõgeval.

Anonüümne ütles ...

Jah, Rämmeli "seiklustest" pederindel olen minagi legende kuulnud.

Anonüümne ütles ...

See, mis ta oma blögis ajab, ei ole isegi naljakas mitte. Mees sõimab pedesid, olles ise pede! Aga egas siin midagi imestada ole. Kõige suuremad pededesõimajad tavaliselt ongi ise peded.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ma olen lummatud teist kallikesed Inno ja Irja,olete vaprad vabadusvõitlejad:)))teie kangelaslikkus Innostab paljusid meie kodumaa noori kellede abil ehitame iseseisvat(Et ilma välispankadeta ei kukuks kokku) ja sõltumatut(sõltumatut vene gaasist ja välisfirmadest,ning sadamate,hotellide,kütusetanklate jpms.omanikeks oleksid Eestlased jpms.),ning õiguspärast(Eesti siseministeeriumi omanikuks peavad olema Eestlased aga mitte Peterburi maffia;suured võllas väiksed tõllas) Natsionaal sotsialistliku Eesti Vabariiki:)))
Saagu olema ja elagu Inno ja Irja noorvägi!:)))
Võtame Eesti tagasi!
ERSP fänn
elektritsaabtasuta.blogspot.com