reede, 18. detsember 2009

Pihl ja pühad lehmad

Mind panevad imestama reageeringud Pihli tegevusele.

Eestis kehtib seadus, mis kohustab inimest teatama kuriteost. Mis aga ei tähenda, et ta peaks sellest teatest kogu ilmale kuulutama.

Pihl teatas kuriteost ja edasine olenes juba uurimisorganitest. On loomulik, et isikud, kelle tegevuse seaduslikkus oli kahtluse alla seatud, on huvitatud nende kahtlustuste summutamisest, ning naeruvääristamisest, olgu nad siis kasvõi vanajumalad ise. On loomulik, et Lang, Ansip ja Paet üritavad ennast puhtaks pesta, ja kuivõrd nende käes on võim, siis saavad nad seda võimu kasutada ka enda puhtakspesemiseks. Huvitav, et mitte keegi ei küsi seda, KUIDAS sattus üldse justiitsminister Rein Langi kätte teda puudutav eeluurimismaterjal? Kas see on seaduslik? See ei tohiks juhtuda enne, kui isik on saanud kuriteos kahtlustuse. Järelikult on Lang tunnistatud kuriteos kahtlustatavaks. Aga kui see on nii, siis miks me sellest ei ole saanud kusagilt lugeda? Ja kuidas saab ministriametis jätkata isik, kes on tunnistatud kuriteos kahtlustatavaks?

Mind ausalt öeldes ei hämmastanud mitte Pihli tegevus (kuigi see hämmastas mõnesid sotse, mis on üllatav, sest näiteks pole sotse pannud hämmastama see, et IRL eesotsas Mart Laariga varjas ligi pool aastat ühe oma liikme pedofiilia-skandaali), vaid see, kuidas reageeris lugupeetud justiitsminister. Selle asemel, et anda selgitusi, hakkas ta rääkima mingitest pealekaebamistest. Kui riigi justiitsminister peab kuriteoteadet pealekaebamiseks, siis mina küsin, mis riik see selline on?! Samas, ma tuletan meelde, on seesinane minister ise lubanud inimese panna vangi puhtalt selle eest, et keegi julges teda avalikus kohas pildistada. Niisamuti on peaminister Andrus Ansip määranud karistusi isikutele, kelle asjad pole veel kohtussegi jõudnud.

Kuidagi väga-väga kiiva on kiskunud see elu Eestis. Ja kui selgub, et lugupeetud ministrid ongi seadust rikkunud, ja riiki reetnud, mis siis?! Kas siis süüdistatakse jälle Pihli, et miks ta omal suu lasi kinni panna või asjast varem ei teatanud?

Pihli meetodid võivad küll olla generalissimuse-moodi, autoritaarsed, nagu Irja armastab öelda, aga see ei tähenda, et ta ei võiks täita oma kodanikukohuseid. Mille hulka kuulub ka kuriteost teatamine. Ja kuritegu on kuritegu isegi siis, kui see puudutab kõrgeid ametnikke. Mind paneb sotside käitumine imestama, mida nad siis lootsid, et Pihli infoga peale hakkavad. Kasutavad seda relvana, et taas valitsusse pääseda?! Et aitavad asja kinni mätsida ning selle eest saavad preemiat?

Ka Andres Tarand, kellest ma muidu lugu pidasin, tundub viimasel ajal kuidagi veider. Mis hea pärast peaks kurjategijaid kaitsma. Eesti riigi mainet ei kahjustanud mitte Pihli kaebus, vaid see, kuidas lahendati viisakeelu küsimust. Ja seal, nagu on ka kirjutanud Postimehe ajakirjanikud, paljastas riigisaladuse, ehk reetis riigi justiitsminister Rein Lang ise.

Kui Eesti riik ja rahvas ei suuda ise oma kurjategijatest juhte korrale kutsuda, siis juhtub see, mis 1939-40. aastal: seda tullakse tegema väljastpoolt. Kurjategijast Päts kutsus ise venelased appi, et oma võimu säilitada. Ja venelased alistasid seeläbi Eesti riigi, ilma ühegi püssipauguta. Ei ole suurimat ohtu Eesti riiklikule iseseisvusele kui kurjategijatest riigijuhid. See kehtib ka kõigi teiste riikide kohta. USAs on selle kohta ette nähtud vastav protsedur, kui president osutub kurjategijaks. Mulle tundub, et Eesti on praegu selles seisus ja vastavat protseduuri ei ole. Eesti president, kes võiks ja peaks sellisel juhul reageerima, on lihtlabane valitsuse marionett, kelle sõnal puudub kaal ja kes ei julgegi iitsatada.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vabadus tähendab ka õigust kahelda. Kahetsusväärne et Pihl ei tohi kahelda. Süüdistuse esitavad (juhul kui on põhjust pärast Pihli avalduse läbivaatamist) ikka teised instantsid mite Pihl.

Anonüümne ütles ...

KRIMINAALMENETLUSE SEADUSTIK
§ 198. Kuriteoteatele vastamine

(1) Uurimisasutus või prokuratuur on kohustatud kuriteoteate saamisest alates kümne päeva jooksul teatama kuriteoteate esitajale kriminaalmenetluse alustamata jätmisest käesoleva seadustiku § 199 lõike 1 või 2 kohaselt.

(2) Kuriteokaebuse esitamise korral teatab uurimisasutus või prokuratuur kriminaalasja alustamata jätmisest käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud korras ka isikule, kelle kohta kuriteokaebus on esitatud.

Inno ütles ...

See viisakeelu asja lekitamise uurimine ju kestab, Pihli avaldus, nagu aru saan, oli selle asjaga seotud.

Ehk: ka proks on dokumente lekitanud, ilmselt Norman Aas tasub oma võlga omaniku ees.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ärge muretsege meedias tehtava ajupesu pärast sest Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter...
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com

Anonüümne ütles ...

siia ka http://www.youtube.com/watch?v=SJbP39odc8k

Anonüümne ütles ...

Tavaliselt ikka uuritakse avaldust ja kas on seal midagi taga. Nüüd lausa riigireetmise küsimuses oli 1 sekundiga seisukoht teada ja avalduse sisseandja oli ka sekundiga avalikkuses.

See oli sõnum lihtkodanikule, et ärgu proovigigi võimalikku kuritegu ülesse anda, tema isik on jalamaid kõigile teada ja kättemaks on lihtsalt võibolla aja küsimus.

Politsei tegeleb minu arvamuse kohaselt enamasti tagajärgedega, mitte ennetamisega.