kolmapäev, 30. detsember 2009

Üks tagasiside propaganda kohta ja Inno kommentaar

Saabus selline tagasiside/kommentaar:

Veebikolumnist Usk, lootus, armastus ütles...
Inno parem surm, kui etniline venelane ja pidev Vabariigi mahamüüja, kesklimukas Savipaks, isiklikud kogemused.

Ja veel jälgi Tallinna linnameediat ja kesknädalat, Sa peaksid ikka propagandal ja ajakirjandusel vahet tegema või oled võõrdunud.

Inno kommentaar:
Ma olen loomulikult teadlik, et Kesknädal ja linnameedia on propaganda. Ent ajaleht ongi propaganda vahend ja poliitika on propaganda kunst, mistõttu linnavalitsuse või erakonna poliitiline väljaanne ei saagi muud olla kui puhas propaganda. Paljud suured lehed nagu Postimees ja Päevaleht avaldavad valitsusmeelset propagandat.

Nn sõltumatu ajakirjandus on müüt, mida usuvad ehk esimese kursuse ajakirjandustudengid ja võhikud. Eesti on pealegi nii väike ja vaene, et siin ei teki kunagi sõltumatut ajakirjandust. Isegi Ekspress, mis peab end sõltumatuks, on tegelikult vägagi sõltuv, Hans H. Luige majandushuvidest, Ekspress on Luige isiklik propagandakanal, mis toetab Luige lemmik-erakonda IRLi.

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti on väike ja vaene, Venemaa on suur, lakume kõik vene kirsat? Suur ajakirjanik Inno on rääkinud. Lisandub Irja kommentaar: "Rääkisin just Johaniga, ja tema kinnitas et nii ongi." Ajakirjandus missugune!

Anonüümne ütles ...

Uhesonaga on inno meelest normaalne, et linnaelanike rahaga, ning summad pole uldse tuhised tehakse keskerakondliku propagandat.

Omavalitsustelt tuleks ara votta oigus avaldada oma truki, raadio voi telemeediat. Taielik mottetu raharaiskamine.

Edmund ütles ...

21:56, kõik on läbinähtavuse küsimus. Sa arvad, et Postimees ei tee mingit parem-populistlikku propagandat maksumaksja raha eest?

Inno ütles ...

Kõik omavalitsused teevad maksumaksja raha eest endale propagandat, absoluutselt kõik. Aga näägutatakse Tallinna kallal, sest ajakirjanikud töötavad kõik Tallinnas ja bensuraha pole, et välja sõita.

Muide, ka Rakvere linnas on olnud kava teha kohalik televisioon, linna rahaga. Ja ma usun, et mujal ka. Tallinn kui kõige suurem omavalitsus saab selle esimesena ära teha, kuna võimalusi on rohkem.

Inno ütles ...

Kohaliku võimu suhtlemine inimestega pole raha raiskamine. Kui ei suhelda, siis vastupidi, hakatakse süüdistama, et pole läbipaistvust, ei anta infot.

Anonüümne ütles ...

kuule Erkki, esiteks, erinevalt Kesknädalast on Postimehe peamine omanik välismaine kontsern, ehk siis seda ei rahasta ei otseselt ega kaudselt maksumaksja, mis loob eeldused selleks, et sinna satuks ka muud kui parem-populistlikku propagandat (ja sealjuures teie suurt lemmikut Ansipit ja Langi tümitatakse seal ka mõnuga - mitte ei ole näinud K-nädalas Savipätsi osas kriitilist artiklit). Kesknädal aga ongi konkreetselt K-kohuke, Savika propagandatoru, mida ta silma pilgutamata rahastab maksumaksjate (sh minu) taskust.

Valusad demagoogid siin kõik koos, maivõi.

Inno ütles ...

21:51le:
mida rohkem suhteid Venemaaga rikkuda, seda vaesemaks Eesti jääb, sest kaotab oma ajaloolise rolli olla sillaks ida ja lääne vahel. Ja seda suurem on tõenäosus, et lõpuks hakataksegi vene kirsat lakkuma. Ida-lääne kaubanduse pealt on eestlased või siinsed välismaalastest kaupmehed aastasadu või isegi aastatuhandeid pappi taskusse pannud. Ma ei usu, et ühelgi Eesti valitsusel, kaasa arvatud Ansipi omal õnnestub loodusseadusi muuta ja jõge teistpidi voolama panna.

Anonüümne ütles ...

Olin 2 päeva netist eemal, täna siia tulles vaatan kui palju komme on pritsitud! Aga mõttetu tatiprits! Mida uut siis teada sain, ainult seda, et Innolt võeti isaõigused ära, vist...ja Inksu vagiina lehkab, vist...Fakte pole!
iluspoiss

Inno ütles ...

Ma ise imestasin ka, et hirmus sagin läks äkki lahti. Nagu oleks oksa herilasepessa pistnud.

Anonüümne ütles ...

Keegi on siiski vahepeal minu libanime all ühe kommi pannud...
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

järjekordne bluff.

Anonüümne ütles ...

Mis ajast Norra omanikud Eesti maksumaksja raha eest Postimeest välja annavad? Äkki on riigieelarves kohe eraldi rida PM, EPL, Ekspressi jne tarvis? Maksumaksja (Tallinna oma siis) plekib küll, aga ikka Pealinna-nimelise tulehakatise eest. Ja muude omavalitsuste elanikud oma kobrulehtede eest. Ja kui nad sellega rahul on, siis tehku järgmine kord jälle õige valik.

Edmund ütles ...

Valitsuse ajalehtede läbinähtav vasak-populistlik propaganda vs Norra kontsernide poolt väljaantud ajalehtede läbinähtamatu parem-populistlik propaganda, paistab et meie ühiskonnas kehtib reegel: propageeri ja demagoogitse, aga vaata, et vahele ei jää. :)

Anonüümne ütles ...

Missuguse valitsuse misssuguste ajalehtede? Riigi Teatajast räägib see Erkki vä? Krt ma pole seal nagu vasakpopulismi märganudki. Peab vist hoolikamalt lugema.

Edmund ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Edmund ütles ...

No aga mis see Kesknädal siis on? Kas ta ei ole siis omavalitsuse trükimeedia? (vaata 30 detsember 2009 21:56)

sõna kinnitamine siinse postituse juures btw: purist. Ajee! :)

Unknown ütles ...

Inno, sel teemal ma ei vaidle, kes maksab see tellib muusika, Ainult, et saVIPAKS ON ISKLIKULT MULLE NATUKE VASTIKUM, KUI LIMUKAS.

Unknown ütles ...

Inno, ainult üks märkus. Eesti ei saa ei parandada ega hullemaks teha suhteid Venemaaga.

Venemaa on Ivan Julmast alates ja tänaseni riik, mis on imperialistlik ja viib ellu riiklikut sellist poliitikat. Vahet ei ole, kes seal parasjagu võimul, mitte mingit vahet.

Vares, Lauristin ja Ruus pugesid kah Savipaksu konbel Venemaale ja Pätsgi - tulemus! Peaksid ajaloost teadma. Ma ikka imestan seda, et kuidas inimesed nii rumalad on ja isegi ajaloost ei taha õppida elik oma vigadest.

Mul on palju häid sõpru seal ja isegi olen pikalt elanud Venemaal vahelduva eduga, ma peaksin selle maa kombeid ikka paremini teadma vist.

Mis Keskerakonna, sorry Tallinna linnavalitsuse teavitustöösse puutub, siis see on puhas möga. Võrdlus Postimehega on Sinu poolt aga demagoogia kasutamine, lootsin Sult osavamat demagoogiat, kuid pidin pettuma.

Linnameedia lehtedest 70% moodustab Keskerakonna otsene promomine, 20 on linnavalitsejate kiitmist, mis sisuliselt sama ja napp 10% jääb informatiivseks osaks.

Unknown ütles ...

Muuseas Sa võiksid veits valgustada skeemi, kus Sepa Elmar jättis kuritahtlikult maksud palkadelt maksmata, millest tekkis SA Jõri Vilmsi 2, millegagi milline võlg, moodustas uue MTÜ ja vangerdas kaubamärgi Kesknädal sinna. Kui see ei ole maksupettus, siis mis see on? Ja ära tule mulle juriidilist jura ajama. Isiklikult mulle on mõistatus, miks REF selle looga lokku ei ole löönud, kahtlustan, et kuna REF ja KE on sisuliselt sama võimu usurpeerinute kamp, siis võivad selles loos ka REF-i näpud mängus olla.

Unknown ütles ...

Aga tühja Inno, teen seda ise, ega Sina ju Jumaldatud ja Issanda seisusesse tõstetud KE ja Savisaare kohta kriitikat teha ei suuda.