kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Jüri Toomepuu kommenteerib menetluste riiki

Menetluste riigi teemal saatis kohvikule kommentaari Jüri Toomepuu:

Nii ütles seda Briti teadlane ja kirjanik Charles Percy Snow aastal 1971 oma raamatus Public Affairs.

"When you think of the long and gloomy history of man, you will find more hideous crimes have been committed in the name of obedience than have ever been committed in the name of rebellion."
Kõike head!
Jüri Toomepuu


Ingliskeelne tsitaat tähendab tõlkes: "Kui te mõtlete inimese pika ja muserdava ajaloo peale, siis leiate, et palju enam võikaid kuritegusid on toime pandud sõnakuulelikkuse nimel kui neid eales on toime pandud mässu nimel."

16 kommentaari:

Edmund ütles ...

100% nõus selle mõttega!

Anonüümne ütles ...

Vaata, kes räägib! Mees , kes käsu korras(või äkki veendumusest?) käis Vietnamis lapsi ja naisi tapmas.

Anonüümne ütles ...

Vastutus. Vahe niisama lambist tapmisel ja tapmisel sõjaväljal on siiski vahe. Viimasel juhul - kuidas saab sõdur vastutada tapmise eest, kui ta seisab oma elu eest ning teab, et kui tema ei tapa, tapetakse teda? Vastutust kannavad siiski need, kes ta sõjaväljale saatnud.

Anonüümne ütles ...

Tšauki pauki! Siis, kui ma teie blogi olemasolust veel teadlik ei olnud, ammutasin energiat number kahel käimiseks gossippunkteest. Tänks mään!!! Olete mu kergendamisprotseduurid lilleaiaks muutnud! Keep on cockrockin'!

Anonüümne ütles ...

karta on, et mehel õigus!!

Meie Abdull

Anonüümne ütles ...

Kui kunagi tundus, et hr Toomepuu ei saa ehk päris hästi aru, kuis asjad postsovietlikus Eestis käivad, siis viimastel aastatel on tema pilk kyll väga selgeks muutunud ja tema mõtteavaldused olnud väga tabavad.

Anonüümne ütles ...

to 18:06
vöib olla sul endal on arusaamine paranenud ja möte selgeks muutunud. Nüüd saad ehk teiste jutust ka paremini selle pärast aru.

Anonüümne ütles ...

Müts maha härra Toomepuu ees. Üks väheseid Eesti patrioote üldse.

Anonüümne ütles ...

Toomepuu oli väga kõrge auastmega sõjaväeane, nii et ikka nende hulgas , kes käsutasid.

Anonüümne ütles ...

aga omanike suhtumises oli veel midagi mis mind väga tugevasti häiris. Hirmust ma sain kuidagi aru, aga kui nad hakkasid suhtumisest rääkima siis hakkas tööle minu sisemine häirekell. Midagi sügavalt pelutavat on arusaamises et inimene ei tohiks oma elukohas taluda korrapäratust ja ebaesteetilisust. Kui see arusaamine muutub iseenesestmõistetavuseks on aeg õudusest karjuma hakata.

Korteriperemees, keskealine edukas, soliidne, korrektne teadustöötaja üritas minus tekitada süü- ja piinlikkusetunnet. Mida mul muidugi ei tekkinud ega saanudki tekkida. minu maailmavaate järgi pole mõtet teha ühtegi üleliigset liigutust: kui tapeedi vahetamine pole hädavajalik, st eluliselt vajalik siis ma ei üldiselt ei vaheta tapeeti. Korter on koht kus elada ja sellega asi piirdub. Räämasus, katkisus, lagunemine on täiel määral aktsepteeritavad kuni nad otseselt ei sega elamist. tegelikult kasvab siit välja terve "lihtsa elu " kontseptsioon mille tuntuim esindaja oli Thoureau ja kaugeim ehk Diogenes

Peremees aga esindas suhtumist mille kohaselt inimene peab püüdlikult hoidma oma elupaiga vastava mingitele avaliku arvamuse standarditele. (Sama põhimõtet järgides peeti kümme aastat tagasi euroremonti kohustuslikuks). Selles peegeldub tema edasipüüdlikkus, sisim soov trügida. ja kui inimene ei tee nii siis hakatakse rääkima suhtumisest, viidates allakäigule ja moraalsele laostumisele. Mulle heideti põhimõtteliselt ette degeneratsiooni ja luuserlust.

See iseenesest polnud ei uus ega solvav. ka ei häirinud mind et nii suhtus maailma intelligentne inimene, teadlane - teadlased on nii ühekülgselt arenenud inimesed et neist võib kõike oodata. Solvav oli see et ta ei näinud isegi võimalust alternatiivse suhtumise olemasoluks. Et ma pole luuser ja omadega alla käinud, vaid esindan ellusuhtumist mis küll erineb tema omast aga pole sugugi ega millegi poolest halvem. Ja et absoluutselt võimatu on talle seda ka selgeks teha.

Vägivald on kommunikatsiooni puudumine. Mu kallis peremees ei suhelnud minuga. Ta tuli, fikseeris olukorra, lahterdas ja hindas ning lõpuks otsustas. korteris elab luuser kes tassib sinna joodikuid ja hulle, tuleb ta välja visata. edasi korteris tuleb kohe teha remont ja võtta korralik üürnik. MOTT. Selline on tavaline vägivald oma üldlevinud kujus. Selline ignorantne tarastav igapäevane vägivald.

Minu peremehele ei tuleks muidugi uneski pähe et ta on kuidagi vägivaldne olnud. tõenäoliselt patsutab ta endale õlale ja kiidab end halastava loomuse eest. mis sest et ta otsis tükk aega ainult ettekäänet et korter kallima raha eest välja üürida. minu silmis on ta nagu hispaania jesuiit, kes uues ilmas indiaanlasi nende hinge puhastamise eesmärgil tuleriidale ajas ega märganud oma suures kultuuritoomise tuhinas aastatuhandete vanust tsivilisatsiooni. Mitte midagi pole muutunud - Valge inimene peab endiselt kõiki teisi ahvideks keda peab tule ja verega õpetama hindama valgete maailma hüvesid.

Peeter Piiri "Tavaline vägivald"
http://petsiploog.blogspot.com/2010/01/tavaline-vagivald.html

Anonüümne ütles ...

teie lemmik pihl pani puusse. soovitades inimestel kortereid üürida. linn ei suudagi plahvatusohvreid aidata. irwadi irw. aga kujutage ette, kui valitsus oleks seda öelnud. siin oleks tummad kohe leilis olnud ja sahminud ja lahminud mis hirmus.

Anonüümne ütles ...

teie lemmik pihl pani puusse. soovitades inimestel kortereid üürida. linn ei suudagi plahvatusohvreid aidata. irwadi irw. aga kujutage ette, kui valitsus oleks seda öelnud. siin oleks tummad kohe leilis olnud ja sahminud ja lahminud mis hirmus.

Anonüümne ütles ...

Aga kuhu jääb tänane Irja unejutt 2/100 juristidest? Või ehmatas NAK-i ajaloo meenutamine proual kõhu lahti. Irjake kui nii, siis võta läpakas peldikusse kaasa ja kirjuta - rahvas ootab paljastusi!

Anonüümne ütles ...

Jüri soovitab...
http://www.vello42.com/?p=5273

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Miks Jüri Toomepuu lahkus Eestist?

Anonüümne ütles ...

vöib olla sul endal on arusaamine paranenud ja möte selgeks muutunud. Nüüd saad ehk teiste jutust ka paremini selle pärast aru.

Kah võimalik. Ja osalt kindlasti õige.
Aga yldiselt olen ma nn väliseestlastega mitmes riigis omajagu kohtunud ja IMHO 80% neist pole veel aru saanud, mis taasiseseisvunud EV-s toimub.