kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Kohtutäiturite uus eldoraado: kinnisvara sundmüügid


Väljavõte Päevalehe veebist.

Kohtutäituritest on saanud meie aja uued raisakotkad, kes praegusel raskel ajal näljaselt oma ohvreid otsivad. Ja see pole raske, sest töö ja sissetuleku kaotanud inimesed, kes pangaga kokkuleppele ei jõua, peavad vara sundmüügi korral teatud protsendi müügihinnast tasuma veel kohtutäiturile. Mis on muidugi sulaselge röövimine päise päeva ajal, sest kohtutäiturid müüvad vara enamasti vaid Riigi Teatajas avaldatud teadete põhjal kõvasti alla omahinna üksikutele spekulantidele, kes samuti head teenimisvõimalust haistavad.

Inno ettepanek:
sellises olukorras peaks riik looma kinnisvarafirma, kes võtab vara realiseerimise enda peale, võimalusel võimaldada kliendile maksepuhkust ajaks, kui ta leiab omale sissetuklekuallika. Praegu on riik loonud teatud tüüpidele võimalused ohjeldamatuks rikastumiseks, teiste õnnetuse arvelt. Ja seda ei saa põhjendada seletusega, et küll turg kõik paika paneb. Siin on jutt inimeste saatustest, nende kodudest, mis üksteise järel haamri alla lähevad.

Ministeeriumi jutt on selge BS. Nii 100 tuhat kui 100 miljonit maksva kinnisasja müügiks tehtavad kulutused on samas suurusjärgus, nagu öeldud, kuulutus Riigi Teatajas. Palju see maksabki, kümmekond krooni?

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miks kohtutäiturid ei ole lihtsalt üks osakond sise- või justiitsministeeriumi alluvuses?

Anonüümne ütles ...

Sellepärast polegi, et kohtutäiturite juht on Mati Kadak, kes annetab mega summasid reformikatele kasulike otsuste eest.

Pane google otsingusse selle mehe nimi ja näed, et see on tõsi.

Avalik info. Mati Kadaku kinnisvara ja maa afääre Paldiski linnas on kajastatud palju. Samuti reformierakonna nimekirjas kandideeris viimati Paldiskis


TEHKE SILMAD LAHTI RAHVAS, MILLISED VEREIMEJAD ON REFORMIJA SELTSIMEES REIN LANG MEIE SEKKA LASKNUD!

Anonüümne ütles ...

Minu arust on Irja selles osaliselt süüdi. Ta lubas eelmise aasta lõpul võitlust shylockite (pankade) vastu, aga pole midagi teinud.

Toivo

Anonüümne ütles ...

näib, et seda lugedes on inno vastaste suud vett täis ja polegi kommentaare sisuga, kuradi inno, miks sa kohtutäiturile ingridi võlga ära ei tasu!

ma ütlen siis ise seda.....

muidu tuleb jälle mõni kommenteerima, et see minu kommentaar on kirjutatud rakvere linnas majast. majas elavate isiku nimesid ei hakka mainima, seoses andmekaitseseadusega! :DDDDD


INNO RAIZK, MILLAL SA KOHTUTÄITURILE PLEKKI KÖHID?

iluspoiss ingrid

Anonüümne ütles ...

Päevaleht isegi ´´vähendab´´ reaalsust.

Esmaspäeval kirjutas Päevaleht, et kui laenuvõtja pangaga kokkuleppele ei jõua ja ees ootab kodu sundmüük, võib pärast müüki jääda inimese kanda lisaks ostu- ja müügihinna vahele veel kohtutäituri tasu, mis näiteks napilt üle miljoni kroonise korteri puhul on 80 000 krooni.

Jah, nõude summalt 1 000 001 kuni 2 000 000 krooni on kohtutäituri tasu 8% nõude summast;

Kuid lisaks:

Väljaspool kohtutäituri bürood tehtava arestimistoimingu eest, mis seisneb võlgniku valduses olevate vallasasjade arestimises, või kinnisasja arestimistoimingu eest on kohtutäituri lisatasu 0,5% arestitava vara väärtusest.

Enampakkumise korraldamise, läbiviimise ja tulemi jaotamise eest on kohtutäituri lisatasu 3% vara müügihinnast. Lisatasu nõuda ei ole õigust enampakkumise nurjumise korral, välja arvatud siis, kui enampakkumine nurjus ostja poolt ostusumma tasumata jätmise tõttu. Sel juhul on kohtutäituril õigus 3% suurusele summale ostja tasutud tagatisrahast.

Seega 1 000 000 maksva korteri sundmüügi puhul võib kohtutäitur arvestada koguni 115 000 krooni. Huvitav, mis tunnistasuks ka tuleb ?

Anonüümne ütles ...

Õigus, käibemaks ka veel lisaks. Riik ei saa ju ometi tühjade pihkudega jääda.

Irja ütles ...

Jaa, ka mina arvan, et kõiges on süüdi Irja :)

Anonüümne ütles ...

AAMEN!

Anonüümne ütles ...

peewomen! kuidas oli nende näsasid näppinud näpu paitus su huulil?

Anonüümne ütles ...

Las ronivad lutikad pragudest välja, siis teeme puhta töö!

Irja