teisipäev, 12. jaanuar 2010

Türannia olemusest ja miks ma enam midagi ei karda

Edgarile, kes ei kartnud võidelda vaba ühiskonna eest, ja kõigile teistele aheldatutele

Üks asi, mis mind mistahes türannia puhul kõige rohkem hämmastab, on see, millise jäärapäisusega türannia keeldub õppimast ajaloost ja millise juhmusega ta ise end hukutab. Mistahes türannial ei ole huumorimeelt. Türannia ei saa naljast aru ning näeb seepärast ohtu ka kõige süütumas naljas.
Eriti ohtlikuks peab mistahes türannia aga kõiki prometheuseid. Teate seda titaani, kes julges esitada väljakutse jumalate valitsejale Zeusile endale ning kuulutada ette tema võimu lõppemist. Prometheuse nimi tähendab tõlkes "wise before his time" ehk oma ajast ees. See tähendab seda, et Prometheuse mantlipärijad on kõik luuletajad ja kõik teised loojad, kes on teistest tundlikumad ning keda on õnnistatud või kui soovite, siis ära neetud oskusega näha sündmusi ette, olla sündmustest ees.

Türann säilitaks oma võimu, kui ta suudaks selliseid prometheuseid taluda, kui ta naerataks leigelt, kui see, kes on oma ajast ees, teda naeruvääristab. Aga türannid on - paraku! - rumalad ning ei ole olnud ühtegi türanni, kes poleks üritanud omaenda huku kuulutajat kuidagiviisi ohjeldada. Zeus aheldas Prometheuse Kaukasuse kalju külge ja mõtles, et sellega on tema igavene võim kindlustatud. Kes on tuttavad Vana-Kreeka mütoloogiaga, teavad, et aheldatajateks olid Jõud ja Vägivald, need türanni esimesed teenrid, kes ütlevad talle kõike, mida türann kuulda tahab, ainult selleks, et omaenda väikest võimu säilitada.

Sellist Jõudu ja Vägivalda on meie riigis praegu väga palju.

Türannia tahab küll igavesti valitseda, kuid hukutab end ikka ja alati ise. Mõistagi mitte omaenda kätega, sest tema ei tee kunagi musta tööd. Hirm on alati korrektne mees, kes ei kägista kunagi mustade kinnastega, vad ikka valgetega, ja ta kõrvad ei paista välja kuskilt. Tontlikud sõnad, kas pole? Türannia hukutabki end hirmu valgete kinnastega.

Ja türannia lõpp on väga ligidal, kui Kaukasuse kalju külge hakatakse aheldama moodsaid prometheuseid - luuletajaid, loojaid, kirjutajaid, kõiki, kes on oma ajast ees ja näevad sündmusi ette. Kes elavad 21. sajandis, kui türann elab veel keskajas.

Nende inimeste suhtes alustatakse menetlusi. Menetlus, olgu ta väär- või kriminaalmenetlus, ongi moodne Kaukasuse kalju.

Aga nagu armastatud müüdis, mis meeldib iseäranis luuletajatele (kuna nemad tajuvad Prometheusega hingesugulust, lugege kasvõi Shelley Vabastatud Prometheust), kus Prometheuse vabastab Zeusi enese poeg Herakles, on ka mistahes türannia puhul ikka ja alati, vääramatult nõnda, et türanni tapab ta enda liha ja veri. Ta ise sünnitab oma huku. Nii on see alati olnud ja nii see ka jääb. Müütides on tallel tuhandeaastane tarkus.

Ei kesta enam kaua ka türannia Eesti Vabariigis. Esimesed prometheused on kalju külge aheldatud ja kotkad on juba nende maksasid nokkimas käinud. See ei ole meeldiv, ka mina olen tegelikult tundnud HIRMU.

Tundsin hirmu, kui mulle esimest korda tapmisähvardus saadeti.

Tundsin hirmu, kui mind mu enda kodus vahi all peeti ja mu kodu läbi otsiti.

Tundsin hirmu, kui Vello Väärtnõu küsis, kui kaugele ma olen valmis minema. Et kas ma olen arvestanud võimalusega, et mind võidakse maha lüüa. Või et mind võidakse Innost lahutada ja ma pean istuma vangis.

Tundsin hirmu, kui Inno suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Tundsin hirmu, kui mind ennast eile Rakvere politseis kriminaalmenetluse alustamisega ähvardati.

Aga mis huvitav - iga korraga, kui mind survestatakse, iga korraga, kui Jõud ja Vägivald mind aheldavad, iga korraga, kui mind hirmutatakse, tunnen ma ÜHA VÄHEM HIRMU. Ma tundsin varem hirmu isegi teie sõimavaid kommentaare lugedes, vahel isegi ei lugenud neid, sest mõned neist olid tõeliselt hirmsad, aga ka neid ei karda ma enam. Vastupidi, ma tunnen, kuidas ma kardan iga sõimavat kommentaari üha vähem, kuidas nad, vastupidi, annavad mulle jõudu, sest iga kord, kui ma neid enam ei karda, üllatun ma omaenese julgusest ja saan sest jõudu juurde. Ja see on tõeliselt hea tunne.

Sama tunne oli ilmselt ka Prometheusel, kui ta oli ära harjunud sellega, et kotkas iga päev ta maksa nokkimas käis. Sest olgugi et see oli ebameeldiv, sai sest ometigi ajapikku harjumus. Ka hirmust saab harjumus. Ja kui hirmust saab harjumus, siis ei ole hirm enam üldsegi hirmus.

Ma arvan, et see hukutabki türannia. Kui tema ohvrid harjuvad hirmuga ega karda enam. Jõu ja Vägivalla paigaldatud ahelad katkevad siis kui Heraklese löögist. Herakles on minu meelest hirmust vabanemise ning vägivalla alistamise sümbol.

Türannia hävitab end ise. Praegune Eesti Vabariik, türannia, mis teisitimõtlejaid, kõiki meie aja tiitmadissone, velloväärtnõusid, maksimrevasid, dimitrilintereid, johanbäckmane ja irjajainnotähismaasid kalju külge aheldab, ei arvesta ühe võimalusega. Nimelt sellega, et kuni tal ei ole võimalik neilt, meilt hinge seest võtta, kuni me oleme elus, ei ole tal ka võimalik muuta seda, et meie, ahelatud, harjume ühel päeval hirmuga.

Ja kui me harjume hirmuga, siis me enam ei karda.

Siis lõppebki türanni võim. Eesti Vabariigi valitsus, üks türannia, kukub ning koos temaga kukuvad ka tal püüdlikult sabas sörkivad ja taldu lakkuvad ning oma koha kaotamise hirmus kõiki selle riigi prometheuseid (nagu Aischylose näidendis) enda järel ahelaidpidi lohistavad Jõud ja Vägivald. Mina olen neile mitu korda silma sisse vaadata ja võin veel vaadata, sest ma ei karda neid enam. Ma ei karda enam Jõudu ja Vägivalda ega ka neid juhtivaid struktuure - politseid, prokuratuuri, kohut.

Minul on tunne, et enam ei lähe kaua.

Ja mul pole ka enam hirmu. Mitte põrmugi. Alustage minu suhtes kasvõi sadat menetlust, mul on sest ükskõik ja ma ütlen seda siiralt. Mina oma suud enam kinni ei pane.

Irja, pärast väsitavat, ent ülitoredat päeva Helsingis koos sõprade Pjotr Puškarnõi, Maksim Reva, Dimitri Linteri, Johan Bäckmani ja teistega, 12. 01. 2010.

73 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

on vist bäckmanilt süsti saanud, mingit hullu ainet ilmselt. Asi ikka täitsa puus.

Anonüümne ütles ...

Fantastiline tekst. Jõudu neilt, kes ise ei julge.

Anonüümne ütles ...

kena lugu irjalt.

kuhu gross kadus?

Anonüümne ütles ...

Wilhelmine Klementi inkarnatrsioon?
See siin hakkab kliinilist ilmet võtma.

Anonüümne ütles ...

kõigest mõni kommentaar ja juba on näha, et ka argus ja rumalus eksponeerivad end endiselt...

ken taur

Anonüümne ütles ...

Irjal on ikka tõsine meditsiiniline probleem.

Anonüümne ütles ...

Irja, kuhu joodik-joller Grossi video intervjuud peitsite?

Anonüümne ütles ...

Kõik on õigus! Kaua see jama ei kesta, süsteem ja selle rakukesed on nagu vähkkasvaja kes sööb ja hävitab tegelikult iseennast. Seda vähkkasvajat iseloomustatakse kui healoomulist, sini must valget ja aatelist. Vähemalt nende rakukesed saadavad selliseid signaale organismile, kuid samas oma maneeride ja käitumisvormide järgi on tegu eriti ohtliku sündroomiga mis varem või hiljem hävitab iseenda keskkonna. 150000 töötut, külmas kügelevad pensionärid, narko ja alkosõltlastest noored.. see on vähkasvaja esimese etapi tegevuse tulem.

Karta ei ole vaja. Vangla on elulaad. Mitte keegi ei saa arreteerida sinu hinge. See jääb vabaks ja selle üle on isegi vähkkasvaja kõige aktiivsemad rakukesed võimetud. Pigem tunnevad nad ise hirmu. Kuna nende võimsuses on vaid sinu füüsilise keha eemaldamine ühiskonnas on nad tegelikult teovõimetud. Nad teavad ja tunnetavad seda, sest nende eesmärk eraldada maailmaparandaja ühiskonnast ei kanna vilja. See elab ka kongis omasoodu edasi ja suhtleb bioenergeetiliste kanalite kaudu välismaailmaga. Nii, et pabistada ei ole vaja. Iga sedalaadi protsess on surm sellele vähkkasvajale ühiskonnas. Olles agoonias ei suuda nad enam adekvaatselt orienteeruda ja jooksevad kui sipelgad paduvihhmas vasakule, paremale..

Anonüümne ütles ...

Irja, hea tekst ja sa oled tubli:) ja tugev!

Anonüümne ütles ...

Kui Irja taolisi julgeid ja töe välja ütlejaid oleks Eestis 10%gi siis oleks eestis ilus elada

Anonüümne ütles ...

Kuidas selle Edgar Türanniga lugu on? Paluks pikemalt.Ansipeerimine meeldib meile kindlasti rohkem kui edgareerimine,usu mind.Moskva,näe, arvabki juba,et Eesti on edgareeritud,aga ma arvan--jääb veel puudu!
Aga Irja,tõesti tundub,et käisid süsti saamas? kAS KLIKKIDEST ON IKKA VÄHE,ET PEAB PASKA TUULUTAMA?

Anonüümne ütles ...

Ma võin kõigega nõustuda, aga ära palun üldista Eesti Vabariiki. Et türannia jmt, sest sa pole elanud teisel maal, ega teinud neidsamu tegusid, et võiksid nii lõplikult järeldada. Sa vaid oletad.

sa ei TEA milline oleks olnud Portugali pale, kui sa oleksid TÄPSELT SEAL.

Ma arvan, et Eesti Vabariik on SUUREM, kui türannia, ning on ebaõiglane teda sellega samastada.

Ära jumalikusta türanniat! Ära nimeta teda maailma valitsejaks!

Anonüümne ütles ...

Vangid vabaks! Van-gid va-baks! Sõidame lahtise veoautoga Paksu Margareeta juurde ja vabastame isevalitsuse ikke all vaevlejad, et nad saaks siis sama veoauto lastist sonidega lehvitada! ja kõik revolutsionäärid saavad põranda alt välja! Enam ei pea nad kartma! Anname neile korterid Roosikrantsi tänaval ja muudes paremates kohtades, pursuid kerigu keldritesse! Siis põrutame sama autoga Moskvasse ja palume ennast Suure Kodumaa rüppe võtta! Täitsa vabatahtlikult muidugi!
Oh, nii tore, kui 1940. aasta taas kordub!

Anonüümne ütles ...

AGA KUHU KADUSID JUHAN SAUL GROSSIGA TEHTUD VIDEOD? KAS ANSIP KEELAS ÄRA?

keegi ei taha vastata... vaba ajakirjandus, niisiis...

Anonüümne ütles ...

Muide -türannid on alati vabadusvõitlejaid enda huvides ära kasutanud. Nii nagu venemaa kasutab ära sinu vabadusõhinat ja Reva rahulolematust. Türannidel on vabadusvõitlejatest pohh...

"Kasulikud lollpead" nagu ütles kord venemaa saadik Vietnami sõja vastaste ameerika tudengite kohta.

Mind häirib sinu tekstis kõlav ähvardus. Keda sa ähvardad? Ausaid eestlaseid? Mehi ja naisi, kes näevad vaeva, pingutavad ja kannatavad tehes oma igapäevast tööd? Tahad lasta neil tunda sama hirmu mida sa ise oled tundnud? Tahad panna nad kannatama?

Ma olen nõus kaitsma vabadust -kuid mitte seda vabadust mida kuulutatakse vene lippude all. Venelased ei tea vabadusest midagi. Nemad teavad kommunismist ja pimedast kuulekusest.

Anonüümne ütles ...

Hoidku küll, kas te ei näe siis, sama skeem ju kui eelmine kord kui alimentide asi kohtusse anti ja noored kutsuti politseisse.
Algasid vabadusvõitleja ja teisitimõtleja traagilised karjatused. Johan ja Hietanen kutsuti appi ja vene meedia ka.
Küllap on Inno vanemaõiguste ja rahajagamise kohus tulemas.
Ja et keegi ei arvaks, et andmekaitse ja kohus innotirjat mitte poliitilise arvamuse vaid inimeste lihtlabase sõimamise ja oma kohustuste mittetäitmise eest karistada tahab, seepärast siis need luulelised kõrvalepõiked igapäisest sopaloopimisest.

Anonüümne ütles ...

Oiii, ei näinud kohe esimest lauset, lugu on Edgarile pühendet!

Anonüümne ütles ...

Tundub, et sõbrad Reva, Linter, Bäckman ja veel see Puškarnõi on Irjale Helsingis korraliku rivi teinud... jälle on ta pealkirja ja jutu täitsa segi ajanud.

Irja, sa pidid ju "türa olmusest" kirjutama!

Anonüümne ütles ...

no mis ma ütlesin, edgarile tuleb pugeda, sest käsulauad jõudisd pärale.
jaajaa, ullikesed üritavad TAAS KORD poliitilised olla, ehk pannakse ikka kinni ja hakatakse taga kiusama, sest muidu PAPPI ENAM EI TULE.
irja, sul on HIRM. sul on HIRM rahatuks jäämise ees ja sul on HIRM, et keegi sind varsti enam tähele ei pane. sinu HIRM kumab läbi sinu pateetilis-lapsikutest ponnistustest ja sinu mehekese ilgetest kirjatükkidest.
PUHAS HIRM.
ja muideks, kõige suurem HIRM on sul savisaare ees, pähesaamised ei ole meeldivad olnud (vaidled vastu?)
(faktid, tibuke, on kangekaelsed asjad).
kustutae kommi jälle ära?
megamuig
SÕLTUMATUD, JULGED ja AUSAD.....mnjaaa

Anonüümne ütles ...

kauaks need su sõpradeks jäävad?
isegi nemad ei usalda enam teid piisavalt, te peate ennast taaskord tõestama.liiga palju väga lolle vigu olete teinud ja vabadusvõitlejate oreooli taastamiseks peate pingutama hakkama. teid ei peeta idiootideks mitte teie poliitiliste vaadete pärast, idikad. sellest saavad aru isegi teiele rahaandjad. tõestamine tuleb pikk ja vaevarikas, suure tõenäosusega olete enne pankrotis (kuigi jah, raha teile veidi lubati).

ja see ei ole sussisahin, vaid algallikatest teave.

Anonüümne ütles ...

"Ja mul pole ka enam hirmu. Mitte põrmugi. Alustage minu suhtes kasvõi sadat menetlust, mul on sest ükskõik ja ma ütlen seda siiralt. Mina oma suud enam kinni ei pane."

kui sa juba nii julgelt oled valmis kõige suhtes sõna pruukima, siis selgita meile näiteks, miks te siit blogist juhan saul grossi intervjuu maha korjasite. aga selle peale muutud väikseks halliks hiirekeseks, kes oma suud enam paotada ei julge ega põhjustest rääkima ei kipu :D

Anonüümne ütles ...

olnud prokurör ja kartis selliseid asju.muhhahhhaaa. sitt ja arglik naine sul, inno. täitsa argpüks kohe.nüüd sai julgeks, vot kui tore. aga valetaja on ikka. miks inimesed valetavad? hirmust.
M.O.T.T.

Anonüümne ütles ...

ahh minge persse oma rahaandmise paranoiaga venelaste ja savisaare poolt.
fakt on see, et ingrid tahab paska innole keerata ja üritab kõigest väest kriminaalasjaga seekord.
on endalgi sarnaseid võtteid taluda tulnud, nii et saan innost ja irjast täisti aru.

M.K. ütles ...

PEDOFIILI-INNOGA koos käisid soomes?

Anonüümne ütles ...

Olge edasi nagu olete ja tehke seda, mida siiani teinud. Värskendav on lugeda, mida mötlete ja läbi elate. Kerge see kindlasti ei ole, aga mis oleks Eesti ilma teieta. Selliseid inimesi, mötteid ja tegusid ei leia nii kergelt, sest inimene kardab rumalaks jääda ja söimatud saada. Teis on seda enesekindlust ja tarkust, mida paljud kadetsevad, et nad ise nii ei oska olla ja kirjutada.

Anonüümne ütles ...

Vägisi jääb mulje, et siin olev sitaloopija vorbib mitmeid kommentaare Irja ja Inno vastu.

Edu teile oma fantaasiate vorpimisel.

Ja paluks mitte järgmistes kommentaarides mainida, et selle kommentaari kirjutas jälle Inno või Irja.

Anonüümne ütles ...

kuule, 23.20.
küsi idikatelt, kas nad on saanud käske, mida blogist kustutada ja mida mitte ja kas nad on saanud khm toetust blogile tänu sellele`?
küsi, kes maksis piletid Soome?
see, et inks tahab käkki keerata ei tee olematuks seda, et need kaks on siin äraostetavad, vägagi äraostetavad tüübid.

Anonüümne ütles ...

Jessas, milline mania grandiosa. Irja - luuletaja. Irja - Prometheus. Irja - mõisavalitseja...

Anonüümne ütles ...

Jube paha riik küll, kus sunnitakse meest oma lapsi ülalpidama.

Anonüümne ütles ...

kuule oinas,pead ikka seda blogi ülemõistuse suureks jõuks, et keegi raatsiks tähismaadele nende blogi eest ropult pappi maksta?
eriti naeruväärne jutt on see, et juhan-saul grossi rahadega elavadki tähismaad ja kõik muu kräpp , mis sellega seoses siin kommentaaridest lugeda varem on olnud.

arvad et irjal pole soome laevasõidu piletite ostmiseks piisavalt pappi, et peavad sellelt moskva tiblalt bäkmannilt küsima?

ega minagi bäkmanni mõtteid toeta, aga see on õige mida irja kaitseb, ehk SÕNA JA MÕTTE VABADUST!

näiteks USA-s on haakrist ja natsism lubatud, aga saksamaal lähed ainuüksi holokausti eitamise eest mitmeks aastaks kinni

samas seisus on ka meie banaanivabariik eesti, koos tibladest ansipi ja eriti rein langiga!

Anonüümne ütles ...

Kui see kohvik suletakse, kuhu siis edasi minna? Mure kohe mul...
Kas keegi teab analoogset intriigipaika kuhu iga kell ja ilma ID kaardita sisse saab? Mulle siin meeldib, soe, valge ja kärbsed ei hammusta! Tracking cookied ainult ründavad peale igat korda kui siin irooniat pritsin.

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

kui irja kaitseb sõna ja mõtte vabadust, siis olen mina inglise kuninganna. irja kaitseb OMA ostetava mõtte vabadust ja sitase sõna vabadust, ja seda vabadust kaitseb ta raha eest. vabadus on ka kohustus, aga kohustused on sellised asjad, mida need kaks ei tunnista. selle õnge nad lähevad. esimestena saavad peksa nn omade käest, sest sitavedajaid ei lähe vaja, kui sitt juba veetud.
blogi saab toetust, kui blogiga ollakse rahul. see on fakt.

Anonüümne ütles ...

Majakas. Kui keegi eestlastest on üldse Prometheus, majakas, inimene, kes oli ja on jätkuvalt oma ajast ees - see on vabadusvõitleja Mart Niklus. Mehele väänati 16 aastat vanglat. Ja siis, aeg oli juba edasi läinud, perestroika paistmas, toodi mees Venemaalt Tallinna tagasi ja pakuti - kirjuta armuandmispalve, saad enne tähtaega vabaks. Tal oli veel aastaid istuda. Igaüks oleks kirjutanud. Lagle Parek, muide, just nii vabaks saigi. Kirjutas, kahetses... Aga Niklus ei kirjutanud. Ja ei kahetsenud midagi. Ja sõit läks taas Venemaale türmi tagasi.
Mart Niklust on esitatud 10 (KÜMME!) korda Tartu linna aukodaniku tiitli saamiseks. Aga selleks ta pole saanud. Küll aga trobikond endisi kommareid. Kuid mis siin imestadagi. Kui kõik need, keda Mart Niklus vene ajal sarjas, on nüüd enamalt jaolt ikka pukis edasi.
Äsja ilmunud TEA enstüklopeedias on küll olemas märksõna Balti kett, see oli see, kui eestlased end nn vabaks laulsid ja ennast edasi-tagasi kõigutasid. Aga puudu on Balti Apell, üks Eesti taasiseseisvumise alusdokumente. Kas keegi on üldse kuulnud sellest midagi? Näete. Ei imesta.
Nii et veel kord - Mart Niklus ja tema õnnetu saatusekaaslane, vabadusvõitleja ja märter Jüri Kukk, kelle arreteerimisest möödub tänavu 19. märtsil 20 aastat - au sisse, mida nad väärivad!

Anonüümne ütles ...

kuule lambuke, järsku näitad ette toetussummad mida blogipidamise eest makstud on?
ja ära seda savisaare poolt eraldatud summat raamatu jaoks maini.

seda tean isegi.

Anonüümne ütles ...

Meie siin toimetuserahvaga tahame teada kuidas saab tasuta blogi pidada!

Anonüümne ütles ...

Kell 12 võtsin vaevaks ära lugeda - 26 ilmselgelt I2 vastast ja 6 enam-vähem neile takka kiitvat kommentaari. Sa kurat, kus need Nirti ja Ingrid kahekesi ikka jõuavad! Julged ja meelekindlad inimesed, keda I2 lähikonnas ju nii palju, lihtsalt ei suuda nende kahega sammu pidada. Noh, ehk oli Ingridil ja Nirtil abiks veel keegi kolmas, kellel nii kohutav hirm, et mõtles selle varjamiseks siia blogisse peitu pugeda ja ajaviiteks vapra Irja pihta midagi piiksuda. Ja te vaadake, kuidas need kolm närukaela suudavad veel oma kirjutamisstiili varieerida, no et jätta mulje, et veel mõni mõtleb samamoodi. Suur häbi sellistele!

Anonüümne ütles ...

jahh!!! ühinen anonüümse 22:36 -ga
van-gid va-baks!, van-gid va-baks!

Anonüümne ütles ...

12 jaanuar 2010 23:54
No kui enamus tegelasi ikka pukis, keda Niklus sarjas - siis järelikult sitasti võitles, ei võidelnudki.
Aga Juss Gross on lahe.

Anonüümne ütles ...

Türann on nagu pedofiil, alati väidab, kui vahele jääb, et laps ise soovis seda. Ükskõik milliste jälkuste puhul alati väidab, et ohver ise oli sellega nõus.

Ja ikka kasutavad sadomasohhistlikud türannid ja poliitilised manipulaatorid oma tapatööde ja kuritegude õigustamiseks samu väiteid. Rahvas ju valis meid, järelikult on tema süüdi.

Sellepärast kasutavad manipulaatorid alati inimestevahelisi vastuolusid ära, õhutades näiteks sugupoolte süda, et hävitada pereüksus. Üksikisik on nimelt alati haavatavam, kui kokkuhoidev inimgrupp. Jaga ja valitse, jaga ja valitse.

Tõde on aga selles, et rahvas pole kunagi midagi ise otsustanud, isegi praegu mitte. Alati on kõik otsused tulnud kõrgemalt poolt. Rahvamass on oma põhiolemuselt passiivne ja alluvalt naiselik, olles nõus põhimõtteliselt kõigega, mida talle pakutakse, tingimusel, et tema meel oleks lahutatud.

Ükskõik mis ka ümberringi toimub, jätke ainult mulle mu sohva, külmkapp ja telekas, ning ma ei hakka kunagi mässama.

Sellepärast oli natside filmitööstus täies hoos ka veel 1945. aastal, pakkudes agfacolori värvides uhkeid kostüümidraamasid ja tantsunumbreid. Ning rahvas oli täielikult kuulekas lambakari, lastes end apaatselt tapale viia.

Ning meedia söödab inimestele madalatel kirgedel põhinevat nn meelelauhutust, mis nüristab inimevaimu sama moodi nagu rämpstoit hävitab keha. Ja ajakirjanikud õigustavad end täpselt samamoodi, et inimesed ikka nõuavad seda saasta mida pakutakse.

Aga miks siis eestlased nii õnnetud on, et muudkui siit minema tahavad põgeneda?

Aeg on pead tööle panna, sest samamoodi jätkates ei ole totaalne katastroof enam kaugel.

Anonüümne ütles ...

irw... nigu põrsakari pyherdab mudas :)))

Anonüümne ütles ...

Inno, Sa kirjutasid, et Inks ei masturbeerinud. Aga 84% naistest tunnistab avameelselt, et on vähemalt korra eneserahuldamisega toime tulnud. Kaks kolmandikku on sellest lausa vaimustatud ja tegelevad masturbatsiooniga regulaarselt, sõltumata sellest, kas ja millised suhted neil meestega on. Masturbeerimine on maailma kõigis paigus saanud naistele seksuaalse rahulduse uueks, täiendavaks vormiks, mis seksuaalsuse erksa hoiab ja mehega hoopis paremad erootilised suhted tagab.
Rohkem seksiurrujuttu ja piinlikke paljastusi paluks!

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Türja peaks Blackmunni türast ka peagi midagi kirjutama. Naised saunas sahistasid.

Anonüümne ütles ...

Aasta parm on kesikpede Linnar Priimägi!

http://www.mees.eu/artikkel/aasta-parm-on-linnar-priimae.html

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Aasta luuserparm on JSG!

Lapi Kuld kes ei soni sonimytsiga

Anonüümne ütles ...

Tegelikult kahju, et see Juhan Grossi video maha võeti, vähemalt oli aus oma inimlikus nõrkuses. Julged täis peaga videosid teha, julge siis ka tunnistada! Juss muutus kohe popimaks, sest rahvas armastab ju viinaninasid. Üks omade seast nö.

Anonüümne ütles ...

Võsapets on rääkinud!

Anonüümne ütles ...

Juhan võiks analüüsida midagi jälle! :D

Anonüümne ütles ...

millal see koolivaheaeg läbi saab?

Anonüümne ütles ...

:D inno võiks aidata analüüsida, pisikesel pildil!:))

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Hirmust ülesaamiseks aitab väga hästi
film "Man on wire" ja samanimeline raamat,Philippe Petit.
Too mees käis selle kahe pilvelõhkuja vahel mööda köit-450 meetri kõrgusel...
viibis seal 45 minutit...
2.Irja kõne oli väga ilus...selline on paslik Presidendile...
Sa Irjake,kuula ka Obama kõne:

Obama taastuvenergiast http://www.wepower.us

ja siis kirjuta sama kõne taastuvenergiast Eestimaalastele sest kui sina seda ei tee siis ei tee seda keegi...see keda nimetatakse EV presidendiks on ju lohh,tema peakolu hallollus ei küündi millekski...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Siin Iirimaal iga ajakirja igas väljaandes on vähemalt üks artikkel taastuvenergia kohta...ja-jah nii ta on...ja ajalehed aina kirjutavad taastuvenergiast...põhiliselt tuulest...

IIRIMAA SUURSÜNDMUS ON:
JUBA KUU AEGA ON KÄIGUS LOIDETE ENERGIA(MERELAINETE ENERGIA)
GENERAATOR...
VÕIMSUST ON TOLLEL 250 MW...

Elektroonika kaupluse Maplin kataloogis on
esitletud palju päikesepaneele,nii taskulambi,laptopi,aialampe,
patareide laadimise ja muidugi katusele asetatavaid päikesepaneele,ning nendele vajalikke tarvikuid...ja üks katuseharja elektrituulik samuti www.maplin.co.uk

Igatahes USA ja Inglismaa on võtnud kindla suuna muuta endid sõltumatuteks fossiilsetest kütustest...Iirimaa longib nende järel...Dublini kesklinnast veidi ääre poole(Donaghmede) rajatakse elumajade vahele tuuleparki,juba üks tuulik on püsti...tuulikute all on lastele mänguväljakud ja puude park jalutusradadega...

Anonüümne ütles ...

Kogume allkirju et Saul-Grossi videod ning pedofiil Marko Rose kohtuotsus tagasi pandaks.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Elekter levib liinideta
Hiilgav unustatud idee

tekst: Jüri Krustok



Oleme elektriga sedavõrd harjunud, et vaevalt oskame selleta oma elu ette kujutada. Kogu maad katvad elektriliinid on muutunud maastiku loomulikuks koostisosaks. Kunagi, umbes sadakond aastat tagasi aga levis idee elektrienergia liinideta ülekandmiseks. Idee autoriks oli Nikola Tesla


Kes ta oli?
Nikola Tesla sündis 1856. aastal Kroaatias. Suurema osa elust veetis ta USA-s. Teda tunti kui väga ekstsentrilist ja ülimalt tundlikku inimest. Olles rahaasjades täielik võhik ning andes kogu energia vaid oma ideede ellurakendamisele, sai ta elult mitmeid lööke. Tesla suri 1943. aastal ühes New Yorgi hotellitoas täielikus üksinduses. Temast jäi järele enam kui 700 patenti ja lugematu arv teaduslikke artikleid.
1884. aastal oli ta saabunud Ühendriikidesse, taskus vaid neli senti ja hulgaliselt ideid. Esialgu sai ta tööd Thomas Edisoni kompaniis. Seejärel aga kaevas äraelamiseks mõne aja koguni kraave.

1885. aasta mais ostis George Westinghouse ära õigused Tesla vahelduvvoolumasinate patentidele. Algas ennenägematu võitlus kahe süsteemi vahel - Edisoni alalisvoolul ja Tesla vahelduvvoolul põhineva energeetika vahel. Nüüd teame kõik, kes selles heitluses lõpuks peale jäi. Põhineb ju kogu kaasaegne energeetika Tesla leiutatud vahelduvvoolu generaatoritel ja mootoritel.

Võiks arvata, et patendid tõid Teslale majandusliku kindlustatuse elu lõpuni, kuid tegelikult suutis ta nende õiguste eest saadud rahaga asutada vaid oma firma «Tesla Electric Company». Koos Westinghouse’iga ehitati Niagara joale elektrijaam ja varustati 1893. aastal elektriga Chicago maailmanäitust.

1891. aastal sündis Tesla laboris idee Tesla transformaatorist, mida praegu kasutatakse laialdaselt pinge kordistamiseks kasvõi näiteks telerites.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Maakera pooleks
Seoses oma transformaatoriga huvitus Tesla resonantsi nähtusest. Räägitakse, et kord olevat ta oma labori seinatalale kinnitanud pisikese mehaanilise suruõhuga töötava vibraatori ning läinud ise linna asju ajama. Tagasi jõudes olevat ta märganud, et ümberkaudsed majad vappusid, seintelt kukkus krohvi ning aknad purunesid. Selgus, et Tesla vibraator oli leidnud aluspinnase resonantssageduse, mistõttu kujunes midagi maavärina taolist. Kohalerutanud politsei leidis Tesla suure haamriga oma vibraatorit purustamas. Hiljem olevat ta mitmeid kordi väitnud, et küllalt suure vibraatoriga oleks ta olnud suuteline ka Maa pooleks lõhkuma.
13. märtsil 1895 põles Tesla firma maani maha. Ühe päevaga kaotas ta kogu oma varanduse. Aasta veetis ta Colorado Springsis, kuhu ehitati kolossaalsete mõõtmetega Tesla trafo.

Teslal oli seal võimalus kasutada tasuta elektrit. Colorado Springsis tehtud katsed on läinud ajalukku. Seal alustas Tesla resonantsi rakendamiseks elektrienergia traadita ülekandmist.


Tesla trafo
Tesla trafo kujutab endast kõrgsageduslikku pooli, mis koosneb kahest mähisest. Primaarset mähist toidetakse läbi hariliku transformaatori tavalise vahelduvvooluga. Piisavalt kõrge pinge juures tekib õhupilus läbilöök ning kondensaator ja pooli primaarmähis osutuvad ühendatuks. Tekib kõrgsageduslik võnkumine, mille sagedus sõltub kondensaatori mahtuvusest ja pooli parameetritest. Primaarmähis Tesla trafos koosneb vaid paarist keerust ja selle sees asetseb sekundaarmähis, mis koosneb juba sadadest keerdudest. Selle alumine ots on maandatud ja ülemine ots asetseb kõrgel õhus.
Ka sekundaarmähis moodustab omapärase võnkeringi, milles kondensaatori osa mängib õhusammas maapinna ja mähise ülemise otsa vahel. Kui nüüd valida primaar- ja sekundaarmähiste parameetrid sellised, et indutseeritavad võnkumised vastaksid mõlemate võnkeringide resonantssagedustele, kasvab pinge sekundaarpoolis äärmiselt kõrgeks. Tesla ise mõõtis Colorado Springsis pingeid kuni 12 miljonit volti. Seega kujutab Tesla trafo endast otsekui kiike, mis, saades õigel ajal väikeseid tõukeid, on suuteline saavutama märkimisväärset hoogu.


Välgu maailmarekord
Tesla enda konstrueeritud trafo oli aukartustäratavate mõõtmetega. Labori katusel oleva sekundaarmähise ülemine ots oli maapinnast umbes 60 meetri kõrgusel. Katsetuste ajal Colorado Springsis kuuldus Tesla laborist vägevat müra, antenni ümbritses võimas helendus. Kohalikud elanikud olid ärevuses, sest käies võisid nad jalgade ja maapinna vahel näha sädemeid.
Kõik see oli alles algus. Tesla lihtsalt häälestas oma süsteemi. Kuid tema peamine eksperiment oli seotud ideega kasutada Maad ennast võnkeringi osana. Kui lasta kõrgsageduslik võnkumine otse maasse, siis idee järgi jõuab ta mingi aja pärast teisele poole maakera ja peegeldub sealt tagasi. Tagasijõudnud laine on loomulikult veidi nõrgenenud, aga kui sel momendil, mil laine läheb uuele ringile, anda talle uus, täiendav energiasüst, võiks võnkumiste amplituudi kasvatada teoreetiliselt kuitahes suureks.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Seda ideed kavatseski Nikola Tesla oma laboris kontrollida.

Katsetuse ajal viibis ta labori kõrval väljas, jalas pea 10 cm paksused isoleerivad kummist jalanõud ning jälgis üksisilmi labori torni. Iga tagasijõudnud laine oleks pidanud indutseerima torni tipus olevas antennis välgu.

Ja tõepoolest, välk tekkiski ning hakkas pidevalt suurenema. Tekkinud mürin oli kuulda üle 30 kilomeetri kaugusele. Kui välk oli ligi 42 meetri pikkune, jäi äkitselt kõik vaikseks. Tesla arvas, et kohalik elektrijaam lülitas elektri välja ning haaras kohe telefonitoru. Kuid selgus, et tänu tema eksperimendile oli kogu elektrijaam rivist välja langenud ning Tesla pidi kuulma juhtkonna valimatut «kriitikat».

Sellega olid tema eksperimendid Colorado Springsis läbi, sest keegi polnud nõus talle ka raske raha eest enam elektrit andma. Eksperimentidest jäi järele inimese poolt loodud ja seni kehtiv välgu maailmarekord (42 meetrit) ning teadmine, et põhimõtteliselt võib laine amplituudi veelgi tõsta.


Elektrit õhust
Nikola Tesla võttis oma ideed kokku artiklis, mis avaldati 1900. aastal ajakirjas «Century Magazine». Tema meelest olnuks täiesti reaalne katta maakera ainult mõningate suurte elektrijaamadega, mis oleksid suunanud oma energia otse maasse ning mille töö olnuks sünkroniseeritud nii, et maakera sisemised võnkumised saanuksid neilt kõigilt toidet.
Et seda energiat kasutada, oleks olnud vaja vaid maasse löödud metallvarda üks ots ühendada Tesla trafo ühe otsaga, teine ots oleks kinnitunud antenni külge. Geniaalne idee, kuid Tesla mõtles seda energiat jagada tasuta! Loomulikult ei meeldinud selline mõtteviis neile, kelle käes olid projekti finantseerimiseks piisavad summad. See tähendas Teslale suurt hingelist lööki.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Temalt pärineb ka idee ülemaailmse kommunikatsioonivõrgu loomiseks, mida mööda oleksid ühenduses kõik kontorid üle ilma ja mida võiks kasutada ka dokumentide ja piltide traadita ülekandeks - sisuliselt juhtmeteta Internet.

Tesla teooria kohaselt võis Maad vaadelda kui hiiglaslikku juhtivat sfääri, mis on võimeline kandma tohutut elektrilaengut. Lõpliku kuju sai Tesla esialgne teooria alles käesoleva sajandi 50-ndate aastate lõpus W. O. Schumanni ja J. R. Waite töödega, mis kulmineerusid ülimadalasagedusliku raadiosüsteemi loomisega.

Colorado Springsis läbiviidud eksperimendid näitasid, et maasse kiiratud lainel kulub keskmiselt 0,08484 sekundit, et jõuda lähtepunkti tagasi. Kui lugeda see aeg võnkumiste perioodiks, siis annab see sageduseks 11,79 Hz. Just sellisele sagedusele tuli häälestada Tesla trafo. Tesla ise nimetas neid laineid terrestrilisteks laineteks ladinakeelse sõna terrestris järgi. Need lained levivad maapinna ja umbes 80 km kõrgusel ionosfääri vahelises alas, mida nüüd kutsutakse Schumanni õõnsuseks.

Kaasajal tehtud mõõtmised näitavad, et resonantssagedus Schumanni õõnsuses on umbes 8 Hz.

Nikola Tesla propageeris oma juhtmeteta elektrienergia ülekande ideid kuni surmani, kuid rahalistel põhjustel jäidki need teostamata ning ka küllaldaselt läbi uurimata. Praegu otsitakse USA-s raha, et eksperimentaalselt kinnitada Tesla ideede õigsust.

Teoreetilised arvutused on näidanud, et põhimõtteliselt oleks selline energia ülekanne võimalik ja kahtlemata tuleks see nii mõneski maakera punktis odavam kui traditsiooniline elektriliinide ehitus. Samas on ka palju uurimata probleeme, mis eelkõige puudutavad inimesi ja nende tervist. On ju selge, et tugevad madalasageduslikud elektromagnetväljad mingil määral meid mõjutavad, kuid see mõju pole veel päriselt selge. Loodame, et lähiaastad toovad selgust ka sellesse 100 aasta vanusesse ideesse.

Jüri Krustok on TTÜ vanemteadur, füüsika-matemaatikakandidaat.

Anonüümne ütles ...

grossil toimub. isegi orkutis on mees muutunud. ja videod kaovad. mida perset?

Anonüümne ütles ...

Kui seda elektripedet olemas ei oleks, tuleks ta välja mõelda! Ma üldse ei tauni neid, kes siin Irja üle irvitavad, aga nigu see elektripede mängu tuleb, pole enam kellelgi vaja vaeva näha - kohe on naeruvääristatud on nii Irja kui kogu see sitablogi. Kusjuures vennike ise ei saa üldse aru, milles ta roll tegelikult seisneb, ja näikse, et I&I ka mitte.
Aga kui asja tõsisemalt võtta, siis nõustun selle eelkirjutajaga, kes ütleb, et selliseid sissekandeid on I&I-l aegajalt vaja endast vabadusvõitlejate ja poliitilistel põhjustel suurkannatejate ja tagakiusatute mulje jätmiseks, ja alati just siis, kui nad ise on teinud kõik, et me aru saaksime, kes nad tegelikult on - kättemaksuhimulised rahaahned skandaalitsejad, kes tülis peaaegu kogu ülejäänud maailmaga ja kes iialgi ei mõista, et kõik, mis nende arvates on nende tagakiusamine, on nende enda esile kutsutud. Samuti kirjutan kahe käega alla seisukohale, et ei saa olla vabadust (ja õigusi) ilma kohustusteta - aga just kohustused välistavad Tähismaad enda puhul absoluutselt.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt Gross pani hea lakus jooki pärast vabaks saamist ja pärast pohmelliga avastas mis jura sisse ta on end ajanud ja saatis I ja I pikalt... Nüüd mees üritab seda saasta laia neti pealt kokku ajada...

Anonüümne ütles ...

http://rapidshare.com/files/334537881/iitv.rar.html

Anonüümne ütles ...

Mind jäi painama, kes on see Edgar, kes võitles vaba ühiskonna eest... Andke märku, kui oskate aidata!

Anonüümne ütles ...

, see on hea, et Irja enam kedagi/midagi ei karda..vbl julgeb ta nüüd ka öelda, kui suur oli Inno reaamatu "Tüdrukute klubi" läbimüük detsembris..??

Anonüümne ütles ...

See pühenduse-Edgar on vist mõni muistne vabadusvõitleja, sest irja ju kirjutab, et "Edgarile, kes /.../ ja kõigile teistele aheldatutele."
Ega keegi ometi ei mõtle, et see on meie armas korruptsioonivaba linna pea - vähemalt ei paista tal need ahelad välja, aga samas... äkki on riiete alla peidetud, ja Moonika või Katrin või Siret hommikul panevad need kinni ja õhtul võtavad lahti? Äkki miski sadomaso värk? Aga äkki on tal need ahelad nii rasked, et sellepärast tuligi talle uus miljon krooni maksev auto osta, et see ikka jõuab ära vedada.
Kallis Irja, aitäh, et sa taas meie päeva päästsid, muidu olekski igav hakanud, aga nüüd lusti kui palju!

Anonüümne ütles ...

a minule Gross seekord meeldis.Miks ta siis maha võeti? Kohe oli näha, et arenemis- mõtlemisvõimeline inimene, et kahest kuust kinnimajas on kasu ka.
Eriti võrreldes Innoga, kes ainult määmää oskab teha peenikese häälega.
Nüüd tahaks öelda, et Juhan vabaks!!!
Ja siis mulle meeldib Vaba Elekter ka, kohe tore on vaadata pika joru lõpus sellist vaimlist puhagut.

Ja siis ma mõtlesin, et kui maailm otsa saaks ja säiliks ainult Tühismaade blogi, et milline vapustav ja dramaatiline mulje jääks inimkonnast , kui need tekstid kunagi leitaks :))))
Minu päev on igastahes päästetud...

Anonüümne ütles ...

Edgarist on kohe kahju. peab ikka halb karma olema, et niisugune tähelepanu välja teenida.
Hetkel tundub küll vist, et noored on kohtumajja viidud, vaikus valitseb rindel.

Anonüümne ütles ...

Minu teada jooksis Irja juba vara hommikul Rakvere politseijaoskonna juurde ja karjub nüüd akna all "Elle, ma ei karda sind! Elle, ma ei allu provokatsioonidele!" Varsti tuleb Inno ka ja siis karjuvad kahekesi edasi, kui julged nad on.
Muide, ma kuulsin sahinat, et tuleval nädalal lähevad nad Tallinna oma vaprust kuulutama. teevad kohe tervele linnale ringi peale ja karjuvad igal pool: "Me ei karda, me ei karda!"
Ja samal ajal saavad Ingrid ja Nirti siin möllata.

Anonüümne ütles ...

Kummaline, taas kui vennad Tühismaad pole arvuti läheduses - puuduvad ka häälena rahva seast neid takkakiitvad kommentaarid.

Anonüümne ütles ...

Asjatu lootus, I&I ruulivad täiega! :D

Anonüümne ütles ...

Juss Grossi profiil orkutist:

his friends (0)

no friends

Anonüümne ütles ...

Inno on nüüd peaaegu kõik Juhani videod youtubes privaatseks muutnud

Anonüümne ütles ...

gross lubas ja pakkus oma eksile vist jaurates rahu. ja nii ka toimis kui kaineks sai. mis siin enam seletada.

Anonüümne ütles ...

Väljaspoolt Eestit vaadates tundub, et Inno ja Irja ajavad õiget asja. Eestis on uskumatult palju passiivseid, argu ja äraostetavaid inimesi, kes isegi arusaades, kui valesti paljud asjad riigis on, pysivad väga vagusi ning parimal juhul vaid pomisevad, et "mida mina teha saan"...

Jõudu Irjale ja Innole õigluse ja parema yhiskonna eest võitluses! - Edu!

Anonüümne ütles ...

Irja:" pärast väsitavat, ent ülitoredat päeva Helsingis koos sõprade Pjotr Puškarnõi, Maksim Reva, Dimitri Linteri, Johan Bäckmani ja teistega"
Lugesin seda teksti ja ausalt, mina enam aru ei saa:
KES TE LÕPUKS OLETE, INNO ja IRJA?
Või on Teil vahepeal "päevad"?