esmaspäev, 11. jaanuar 2010

Vägivaldseid naisi samapalju kui mehi


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Soomes tehtud uuring näitab, et vägivaldseid naisi on samapalju kui mehi. Ma ei tea, kas ka Eestis on vastavad uuringud koduvägivalla kohta tehtud, ent võib arvata, et olukord Eestis on laias laastus sama. Ent suhtumine loomulikult erinev. Kui naine meest lööb, või tekitab mehele raske kehavigastuse, on see justkui karistus, ent kui mees sama naisele teeb, on see kuritegu.

Millest selline vahetegemine? Miks naine on koduvägivalla osas parem kui mees, kui neil on seaduse järgi võrdsed õigused?

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pole midagi imestada, et mõni meeleheitel mees siis kirve või jahipüssi järele haarab ja pärast saavad kõik lugeda tapjast mehest.

Inno ütles ...

Valdav mõtteviis on selline, et peretülides on alati süüdi mees, naine mitte kunagi. Ilmselt on oma osa selles, et naine jookseb iga väiksemagi sinikaga arsti juurde või politseisse, mees aga ei tee ka siis numbrit, kui tal luud murtakse. Meest sunnitakse kannatama ja ollakse üllatunud, kui see kannatus katkeb.

Toits ütles ...

Selge see,et naine ründab meest psüühiliselt ja kui mees lõpuks füüsiliselt vastab,on ta üldsuse silmis oi,oi,kui paha ja väärib selle eest karistust.

Anonüümne ütles ...

jah, unustatakse et ka psüühhiline vägivald on siiski vägivald.

Inno ütles ...

Naised on ka füüsiliselt vägivaldsed, aga seda millegipärast ei peeta vägivallaks. Samas on ka mehi-psühhoterroriste, kelle kõrval naised lihtsalt ära kustuvad. Enamasti, nagu olen täheldanud, käivad psüühiline ja füüsiline terror käsikäes, ehk naised tümitavad mehi nii sõnade kui rusikatega, ja kui mees lõpuks vastu lööb, siis võib kogunenud vihas tõesti naise maha lüüa. Ise kartsin ka seda, et löön kogemata naise maha, kui ta mind nii sõnade kui rusikatega tümitas ja üha rohkem endast välja ajas, seetõttu läksin pigem kodust välja, kui naisel järjekordne vihahoog peale tuli, et mitte libastuda. Aga paljud mehed ei suuda kiusatusele vastu panna ja annavad vastu, ning lähevad selle eest kohemaid vangi. Kui sa just pole Toomas Sildmäe või mõni temasugune tähtis tuus, keda ilmselt ei pandaks kinni ka siis, kui lapse elusalt nahka pistab.

Anonüümne ütles ...

heh ma mäletan kui ma väike olin siis naabrionu nägu oli vähemalt korra kuus ikka naabrinaisel tõsiselt küüntega väga ära kraabitud. aga elasid sellegi poolest surmani koos.

Бьет – значит любит?

Anonüümne ütles ...

inno sa oleks pidand ingridile pepu peale siis laksu andma, kui surnuks lüüa kartsid

Anonüümne ütles ...

Nägin vastavat uudist YLE1 vahendusel, kus seda kommenteeris keegi kohalik naispolitseiametnik. Tema jutust selgus, et politsei just ei tõtta sellisele vägivalla all kannatavale vennikesele appi, vaid pigem ilgub tema kallal ja soovitab kuidagi ise toime tulla sellise situatsiooniga.

Anonüümne ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Olgem ausad, mees on ainult näiliselt nõrgem pool.

Minul on kolm kogemust:

1. Vanaema-vanaisa
2.Ema-(kasu)isa
3.Mina-naine

TUGEV LOOBUB, NÕRK VÕTAB MIDAGI ETTE JA ÄPU LOOBUB.

Inno, kes neist kolmest oled sina ?

Anonüümne ütles ...

Hirmsad naised need soome naised, Innol kah sihuke kodus, seepärast ta hüppab ja sitsibki käsu peale.

Anonüümne ütles ...

Inno aga kui tihti Irja sind psühh . paika paneb ja kui tihti sa ennast alaväärtuslikuna tunned, kuna teie peres on püksid naise jalas ?

Anonüümne ütles ...

kui nüüd veel teaks, mis ingrid asjast arvab.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt peab see uurimus paika. Tuttav parameedik rääkis, et kiirabi annab abi väga paljudele meestele keda naine on vigastanud kuid 99% juhtudest ei jõua need kunagi politseisse. Huvitav asjaolu on ka see, et tihti moodustavad naabrimutid jmt ühisrinde rünnatud mehe vastu. Enamasti mingite ähmaste oletuste põhjal (mees on joodik, pätt, vägivaldne). Tõsiasi, et just "vägivaldne" mees on verine, on nagu normaalne asjade käik.

Isiklik kogemus on selline, et naine on mind löönud, mina naist aga mitte. Samuti on on naine ähvardanud noaga. Põhjused on olnud ülimalt tobedad. Naiste vägivaldsuse põhjus on enamasti ebastabiilne närvikava.

Anonüümne ütles ...

Youtube: Reaction To Women Abusing Men In Public

Anonüümne ütles ...

hea video

Anonüümne ütles ...

Mind on naine noaga löönud kui julgesin mainida, et 3-e aastase lapse eest peab hoolitsema eelkõige naine ja minu ülesanne on tööl käia ning raha teenida. Kahjuks või õnneks jäin ellu ja jalutasin ise kiirabisse, lasin haava kinni õmmelda ning ei maininid sõnagagi, et mu oma naine lõi mind noaga. Ja statistika sai järjekordse tagasilöögi! Statistikasse läks hoopis minu vale, et tänaval rünnati.

Anonüümne ütles ...

Lööb, järelikult armastab!
http://www.24tundi.ee/?id=211227