kolmapäev, 23. veebruar 2011

Reform rajas tee Riigikokku ... sotsidele

Väljavõte Delfi veebist.

Kui uskuda Ekspressi viimast valimisuuringut, teevad seekord superhea tulemuse ... sotsid. Mis pole eriti üllatav, sest nii IRL kui Reform on teinud viimased paar kuud sotsidele head propagandat, materdades vasakul tiival sotside peamist rivaali Keskerakonda. Seejuures, mis tähelepanuväärne, pole ei IRLi ega Reformi enda toetus oluliselt kerkinud. Ja mis veel huvitav, Reform ja IRL saavad Riigikogus ehk nibin-nabin 51 kohta täis, mistõttu on arusaadav, miks nii oravad kui irlikad on viimasel ajal väga-väga närvis. Riigipirukas kipub käte vahelt libisema, seda vaatamata jõulisele propagandatööle. Aga nagu ka NSVLiidu, Egiptuse, Liibüa jms kogemus on näidanud, võib liigne pendli liigutamine ühes suunas väga valusalt vastu laksata. Tundub, et seekord nii ongi juhtumas. Igal juhul läheb poliitika-rindel väga-väga põnevaks.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paar tundi tagasi andsin oma hääle e-valimistel sotsidele. Väsinud keski ja reformi/IRL kemplemisest. Rahvaliit ning rohelised on ju naljanumbrid. Ja valima peab, nii et pikalt möelda polegi.

Anonüümne ütles ...

See on isiklik arvamus ega põhine ühelgi faktil.Reform on teinud väga põhjalikku tööd totaalsele allutamisele.Isegi ametiühingud on enda naha maha müünud.Samuti kõrvaldanud ja pidevalt materdanud rivaalidest erakondi.Loomulikult ei saa maailmale jätta mujet nagu Eestis oleks ühe erakonna võim.Selleks on vaja lihtsalt allutada ka rivaalid.Mikser on poisike ja ainuke kes sellest poisikesest rõõmu tunneks on reform.Kui ta isegi saavutaks erakonnale mingigi positsiooni parlamendis siis tehakse talle üsna ruttu selgeks kelle pilli järgi tantsida.Nagu venekroonus öeldi ,et ... kui ei oska siis õpetame ja kui ei taha siis sunnime ... Ainuke kes on igati jalus on Savisaar ja selle mehe materdamine toob millegipärast talle hoopis pidevat positiivset reklaami!Igasugu prognoosid on häälte kallutamiseks aga samas näitavad ,et võimuerakonnal on vesi ahjus.Tuletagem meelde mis oli reformi võimulesaamise hinnaks?Show "pronksjunniga"!Ja täpselt sama show sai ka Eestile allakäiguspiraaliks mis lõhkus igipõlise riigi tulu ehk transiidi millega kasnesid tuhanded töökohad!Täpsemalt öeldes ,tõi transiit aastakümneid riigikassasse puhastulu 10% eelarvest.Just seda summat alustas Padari ,peale transiidi katkemist ,kärpima eelarvest.Täna me teame ,et see kärbiti penskarite ja maksumaksja taskust mitte aga avaliku sektori kuludest!

Inno ütles ...

Reform tuli võimule siiski enne pronksjunni eemaldamist, siis said nad veel korraliku noosi venelaste hääli, millest sel korral tuleb suu puhtaks pühkida.