reede, 11. mai 2012

Euroopa majandus vajunud taas langusse

Väljavõte Euroopa Komisjoni veebist.

Nagu rääkis täna pressikonverentsil Euroopa rahandusminister ehk Euroopa Komisjoni rahandus-majandusvolinik Olli Rehn, on Euroopa majandus vajunud taas langusse (recession).

Tänavuseks aastaks prognoositakse eurotsoonile 0,3% langust ja kogu ELile 1,3% kasvu. Eesti tänavune kasv tuleb 1,6%, võrreldes 7,6% kasvuga eelmisel aastal. See on tohutu kukkumine. Läti ja Leedu seis on veidi parem, neile prognoositakse vastavalt 2,2% ja 2,4% kasvu. Soome tänavune kasv tuleb 1,7% ja Rootsil 0,3%.

Kuskilt pole näha tohutut potentsiaali, millest rääkis meie peaminister Andrus Ansip, kui andis CNNi ajakirjanikule Richard Questile intervjuu. Kust ta oma info Rootsi-Soome tugevuse kohta võttis, tont seda teab. Igal juhul on Läti-Leedu seis praegu parem kui Eestil. Asi on Eesti puhul ikka päris kusine, mis majandust puudutab.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga euroopa suurimal majandusel saksamaal läheb ju hästi.

Inno ütles ...

Saksamaal läheb suhteliselt hästi, kuigi ka seal on majandus seiskunud, tänavune kasv kõigest 0,7%.

Anonüümne ütles ...

Majanduskasv ,SKP ... kas need ei ole mitte poliitilised väljendid ,millega manipuleeritakse ühiskonda?Millise mõõdupuuga seda võetakse ja kes mõttestab lahti selle tulemuse?Oletame ,et Eesti kütuse solkijad on loonud soodsa pinnase kemikaalide segamiseks Venemaalt ostetud toorkütusesse.Ja nüüd ekspordib seda vähearenenud riikidesse ning müüb ka kohalikul turul.Mõelge mis on tänane EL-i autokütuse hind ja siis arvutage milliseid ekspordi numbreid annab selline solkimine, eriti veel riigist kes ei oma naftat.Kui näiteks,selliselt tegevuselt arvutatakse majanduskasv siis millisel moel peaks see kajastuma riigi majanduses?See ei ole ju majanduskasv!Majanduse alustoeks peetakse ettevõtlust aga kui on võetud eesmärgiks ilusad numbrid Brüsselile, minnes üle laipade siis ei tea Brüssel kellega ta rinda pistab ja ei tea kohalik valitsus mis saab siis kui need valed ükskord ilmsiks tulevad.Tahaks väga teada kes keerab Eestis kruvisi ,Ansip ja Ligi nii targad ei ole!?Vähemalt see "kruvija" ei ole loll ja teab mida ta siit riigist tahab ja võtta on, elanike ja rahvusega siin ei arvestata.

Anonüümne ütles ...

to 16. mai 2012 9:54


kruvija tahab maavarasid