kolmapäev, 9. jaanuar 2013

Kas kirjaniku-härra ei tunne eneserahuldamise kunsti?

Väljavõte Jaan Kaplinski blogist Ummamuudu.

Tuntud kirjanik Jaan Kaplinski kirjutab või kurdab oma blogis (eesti kirjanik, aga millegipärast inglise keeles), et meeste tervisele mõjub halvasti, kui naine ütleb voodis seksile "ei" ja mees ei saa rahuldust, mistõttu on õigustatud isegi vägistamine, või nagu Kaplinski peenelt ütleb, et mees võtab naist viimase tahte vastaselt. Stiilis, et kui piisavalt peale käia, siis ütleb naine nagunii lõpuks "jaa". Kaplinski toob siin näite enda kohta, et ta oli nö hea mees ja sai eesnäärmevähi. Millest võib välja lugeda, et tema abikaasa, samuti kirjanik Tiia Toomet ütles talle tihti voodis "ei" ja Jaan-poiss keeras selja ning jäi till longu vajunult tuttu.

Lugu ise on kahtlemata ühelt poolt traagiline, kuivõrd inimene sai omale vähi, teiselt poolt aga koomiline, sest ta jäi naise kõrvale niisama vedelema, selle asemel, et ennast näiteks ise rahuldada. Kas siis kirjaniku-härra eneserahuldamise võimalusi ei tunne? Või ei julgenud ta seda teha, näides naise kõrval tossikesena, mistõttu otsustas ta eestlase kombel vaikides hambad ristis kannatada.

Enda kohta võin öelda, et sarnane situatsioon on mulle tuttav, kus ma olin oma naisele nö hea mees, ma ei surunud end kunagi peale, kui ta ütles voodis "ei", aga erinevalt Jaanist ma kas rahuldasin ennast ise või siis läksin ja otsisin omale teise naise. Minu meelest inimlikum viis asja lahendamiseks kui hirmus pealekäimine või vägistamine. Pealegi ei saa ma ise mingit õiget rahuldust, kui seks naisele mõnu ei paku. Ilmselt ma pole siis piisavalt loom. Kristlik moraal, vähemalt Lõuna-Euroopas, aga kindlasti ka Saksamaal peab samuti etemaks mõne teise naise juures käimist kui vägistamist. Ilmselt on see mingi Põhja-Euroopa kompleks, kus lõbumajandus on rangelt keelatud ning keelatud seksi puhul hakkab meeleheitele aetud mees otsima õigustusi vägistamiseks. Küllalt perversne, aga nagu Kaplinski jutust järeldub, siis piisavalt aktuaalne teema.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eneserahuldamine ei asenda luust ja lihast naist ka kõige parema tahtmise juures. Aga miks eesti naised seksi ei taha? huvitav mis neil viga on?

Arvan et varsti tuleb hakata skandinaaviast naisi eestisse meelitama, sest eesti on ju tegelikult rikas maa hea asukohaga. Seda teavad kõik meie naabrid.

Inno ütles ...

Kas Skandinaavia naine tahab onu Heino juurde tulla?

Anonüümne ütles ...

Pole viga, kulla mehed! Eesti naised loevad hetkel nagu viis kopkat neid halle varjundeid ja küll nad varsti oma tõelise olemuse üles leiavad. Siis jääb veel vaid loota, et ka Eesti mehed nendega sammu suudavad pidada.
Seniks aga kannatust!

Anonüümne ütles ...

to Inno 10. jaanuar 2013 9:41

Onukesed heinod on ühe jalaga juba hauas, mis neil sest. Aga noorema generatsiooni eesti mehel on šans saada tõeliselt seda, mille eesti mees on ära teeninud.

Kui eesti naine on tõesti selline mõrd et välismaa meestega aeleb, siis eestis neil kohta pole mingu välismaale ja jäägu sinna. Aga meil siin saab olema läänemere rikkaim maa, nii et skandinaavia naistele näib eesti väga ahvatlevana, juba praegu olen küllalt tihti kohanud tallinnas rootsi ja saksa naisi, midagi sellist pole varem olnud.

Anonüümne ütles ...

Abielu algab sealt kus lopeb suguelu.

Anonüümne ütles ...

öeldakse ,et eesti naise omapära võib näha vaid siis kui talle taha keerad ja üritad maksmata ära minna!