kolmapäev, 25. detsember 2013

Venemaale sobiks rahuvahendaja roll maailmas

Ajal, mil Lääneriikidest on saanud sõja õhutajad ja sõdade algatajad, koos nn liitlastega, kelle hulka kuulub kahjuks ka väike Eesti, oleks maailmale hädasti vaja üht rahuvahendajat, kelleks sobiks Venemaa. Miks?

Sest esiteks on Venemaa piisavalt ajaloos sõja tagajärjel kannatanud, et mõista, et sõjategevus ei saa olla lahendus, teiseks on endisest Nõukogude Liidust välja kasvanud Venemaal piisavalt infot mõistmaks, et sõjategevusest ei võida mitte keegi ja kolmandaks on Venemaa maailmas piisavalt mõjukas, et suudaks rahu tagamiseks midagi ette võtta.

Suurepärane näide on Süüria, kus Venemaa on vahendanud edukalt rahuprotsessi. Süüria puhul kiideti Läänes, kaasa arvatud Eestis takka võimu kukutajatele, ent need kukutajad on needsamad nn rätipead, kelle vastu sõdides on Lääs kulutanud iga päev ühe Eesti aastase riigieelarve mahus raha, millele lisanduvad inimelud nii sõdivate poolte kui rahumeelse elanikkonna hulgas. Üle kümne aasta kestnud sõda on Läänemaailma sügava kriisi üks peamisi põhjuseid, millest ei taheta kahjuks aru saada. Selline sõjategevus on lubamatu ja totter, aga kuivõrd maailmas pole ühtegi kaine mõistusega otsustajat, siis on sõjategevus väljunud kontrolli alt. Rahuvahendajat on hädasti vaja ja sellesse rolli sobiks hästi Venemaa.

Kommentaare ei ole: