laupäev, 15. veebruar 2014

Vedler päästab Postimehes Luige nahka

Väljavõte Postimehe veebist.

Vedler ja Luik olid varem Ekspressis nagu Tipp ja Täpp, või Must ja Valge koer, või Quixote ja Panza, või Belka ja Strelka. Ühesõnaga käisid kogu aeg koos, Luik söötis ette idee ja Vedler muudkui tulistas. Vahel tuli mõni Bonnier, vahel mitte. Tandem toimis suurepäraselt, aastaid. Kui tuli uudis, et Vedler läheb Postimehesse, siis mõtlesin, et tohho tillaja, miks selline otsus?! Nüüd on selge: Vedler päästab Postimehes Luige nahka. Luik mattis oma Ekspressi aktsionäride pügamisest saadud miljonid Bakuu-lähedasse rannaribasse liiva sisse, need kadusid ära ja nüüd tahab, et Haavel need kinni maksaks. Seni on Luigel hästi läinud, sest temal on suur ajaleht, millega kohut mõjutada ja asja uurib tema ihuprokurör Evestus. Ma ei imestaks, kui Luik on selle Evestusegi oma kokaiini-triibu otsa meelitanud. Aga ilmselt on sellest veel vähe, et oma mõjuagendi Postimehesse sokutas. Ma kujutan ette, et Vedler saab Luige käest praegu teist samapalju mis ta iganes on Kadastikuga kokku leppinud.

See, et Luik on suli, pole eriline uudis. Üle noatera pääses ta varasemast Diveci-afäärist, kus jäi vahele suures ulatuses rahapesuga läbi offshore-firmade. Luik on osav mees, ta leidis omale kompanjoniks Paltsi, teise Diveci kliendi. Koos tegid nad Kuku raadios üksvahe Keskpäevatundi. Siis sai Paltsist üleöö rahandusminister, kes lasi lahti maksuameti juhi ning osa Diveci maksuasju pandi kalevi alla.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti vanasõna ütleb, et pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. Sul, Inno, tasuka vahel seda meelde tuletada. Aga sinu läbinisti must-valget maailmapilti arvestades (mille olemasolu, nagu me teame, õhutab sageli tagant kellegi "valge" tellija makstud raha - Kaurist ei tasu selles kontekstis mitte rääkidagi) on seda muidugi mõttetu loota.

Anonüümne ütles ...

Kenderi ja kokaiini seosed ei ole sugugi nii kauged, kui Inno üllitise põhjal arvata võiks.