reede, 10. juuni 2016

Asi ametlik: Venemaa võib NATO väed purustada Euroopas 60 tunniga

Väljavõte Daily Maili veebist.

Mõned kuud tagasi tuli avalikuks USA mõttekoja RAND raport selle kohta, et Vene väed võivad purustada NATO väed Euroopas 60 tunniga. Asi puudutas Balti riike. Selle peale ütlesid Eesti juhid, et see raport on jama.

Nüüd aga kinnitas sama asja USA kaitseministri asetäitja Michael Carpenter, kirjeldades Senati väliskomitee ees NATO vägede olukorda Euroopas, vahendab Daily Mail. Kui senaator Cory Gardner küsis Carpenterilt RANDi raporti kohta, vastas Carpenter, et see vastab tõele. Mis siis nüüd? Kas see mees ajab ka jama ja valetab rahvasaadikutele näkku?

Midagi nagu ei klapi siin. Kui ameeriklased ei valeta, siis tuleb välja, et valetavad Eesti juhid. Ja seda oma rahvale. Ja kui valetavad, siis milleks see vajalik on?

Carpenter ütles, et NATO suudab kaitsevõimet parandada alles tuleva aasta lõpuks. Praegu on NATO juhtimisel Euroopas käimas suurimad sõjalised õppused alates teisest ilmasõjast, millest võtab kahe nädala jooksul teiste seas osa 14 tuhat USA, 12 tuhat Poola ja tuhat Briti sõjaväelast. Venemaa on vastanud omakorda vägede saatmisega läänepiiri äärde.

Kommentaare ei ole: