neljapäev, 9. juuni 2016

Briti naised seisavad õiguse eest käia palja ülakehaga

Briti naised palja ülakehaga Lõuna-Inglismaal Brightoni rannas, väljavõte Daily Maili veebist.

Sajad naised avaldasid Inglismaal meelt ja kõndisid palja ülakehaga Brightonis Lõuna-Inglismaal, et juhtida tähelepanu naiste õigusele olla palja ülakehaga, vahendab Daily Mail.

On ju kummaline, et mehed võivad vabalt palja ülakehaga ringi liikuda aga naised mitte. Mis poolest naised kehvemad on kui mehed?!

Julged naised need Inglismaa omad - umbes nagu Soome naised, kes võitlesid omale 1907. aastaks esimestena Euroopas välja valimisõiguse. Eestis on ainult üks julge naine - Fideelia-Signe Roots, kes julges avalikult palja ülakehaga ringi käia ja kes selle eest lausa kinni võeti. Pärast seda julgevad Eesti naised paljakehaga olla ainult kodus teki all või siis teistest eraldatuna üksikutel rannaribadel.

Kui parafraseerida Euroopa Komisjoni asepresidenti Andrus Ansipit: Kes kord palja ülakehaga ringi liikumise eest politseiautosse topitud, see enam niimoodi välja ei lähe.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"On ju kummaline, et mehed võivad vabalt palja ülakehaga ringi liikuda aga naised mitte."

Olen mees, paar aastat tagasi viibisin ühel soojemal suvepäeval palja ülakehaga Kadrioru pargi murul ühes tagumises otsas, Kumu lähedal. Suureks hämmastuseks tuli juurde pargivaht ja ütles, et palja ülakehaga viibimine avalikus pargis olevat keelatud, viitas mingile linnavalitsuse eeskirjale vms, kui üritasin protestida ja pidasin seda ennekuulmatuks, eriti arvestades Eesti kliimat, kus ka suurem osa suvest on sitt suusailm. Ma ei kujuta ette, et Inglismaal või ükskõik kus mujal Euroopas mõnes avalikus pargis saaks olla keelatud meestel palja ülakehaga olla. Wel come to onia!

Anonüümne ütles ...

Ma näen maailma, kus kõik nibud vabad on ilma, et nende motiivide üle kahtlusi oleks :D