neljapäev, 29. september 2016

Ojuland presidendiks? Aga miks mitte!

Kristiina Ojuland, kujutis kristiinaojuland.ee veebist.

Täna selgus, et lisaks Kersti Kaljulaiule kavatseb Eesti Vabariigi presidendiks kandideerida ka Kristiina Ojuland.

Ja tõepoolest, miks mitte? Ojulandi teavad Eestis kõik, ta on olnud välisminister ja ajanud viimased aastad aktiivselt eesti asja. Sõitnud mööda maad ringi ja rääkinud inimestega. Okei, Reformist sai ta kinga ja oma Rahva Ühtsuse Erakonnaga Riigikokku ei pääsenud, aga võib-olla ongi just presidendiamet talle sobiv väljakutse? Välimust ja parketikõlblikkust tal ju on ning rumal naine ta ka ei ole.

Ojulandi pereasjadega on kõik selge - lapsi ei ole ja elukaaslaseks on aus eesti mees Raimo Kägu.

Kohvik igal juhul tervitab Ojulandi kandideerimist ja ohkab kergendatult, et esmaspäeval ei ole Riigikogus ainult üks kandidaat, kelle poolt olla. Loodetavasti tuleb kandidaate veel, aga isegi kaks tükki ajab asja ära. Peaasi, et ei oleks ainult üks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja,kandideeri ka :)

Irja ütles ...

Ma olen ainult 39 :).

Anonüümne ütles ...

Sa ikka tead, et igaüks ei saa kandideerida presidendiks ? Selleks on vaja 21 Riigikogu liikme toetusallkiri. 89 Riigikogu liiget on juba andnud allkirja Kaljulaiu kandideerimiseks ja üldse on neid seal vaid 101. Igaüks saab anda allkirja vaid ühele kandidaadile.

Seega jääb üle 12 Riigikogu liikme allkirjad, millest ei piisa kandideerimiseks.

Räme Paks ütles ...

39?!? Ära valeta, välja näed 50+.

Anonüümne ütles ...

Ojulandi ees ei maksa teil pugeda, tema teile nagunii raha ei anna, põle teist nigu endalgi, Kägul ammu kõik lambad nälga surnud.

Enn Kaljo ütles ...

Anonüümne võiks oma nime ka alla panna igal juhul, miks karta avalikkust?

Ojulandi ees ei peagi pugema, lihtsalt, rumalate poliitikute kokkuklopsitud Eurobürokraadist Kaljulaiu presidendikandidaati ei ole meil vaja ainsa valikuna. Sinna tuleb lisada kedagi arukat ja presidendi mõõtu, kes on välis- ja sisepoliitikas kodus.
Kristiina Ojuland igastahes valdab neid teemasid 5+ ulatuses. Mida veel?

Vähem nurisemist ja väiklust!

Tervitades,
Enn