laupäev, 31. detsember 2016

Mis kuramuse vanu lastesaateid ETV pealt kogu aeg näidatakse?!

Kaader ETV 1983. aasta näärisaatest.

Ma olen juba tükk aega imestanud, ja imestan ikka veel, mis paganama vanu lastesaateid kogu aeg ETV pealt näidatakse. Näiteks täna tuli mingi 1983. aasta näärisaade, kus oli näärivana ja jagas kingitusi.

Ma saan tegelikult aru, et vanu asju on huvitav vaadata (näärivana mängis selles saates Jüri Krujukov), aga kui ongi ainult vana ja ei ole midagi uut, siis on see natuke nagu nadi, või kuidas. Ja siis eeldatakse, et noored peavad olema uuenduslikud, innovatiivsed. Aga mis innovatiivsust saab olla, kui kogu aeg lastakse mingeid vanu, ühtesid ja samu asju. Pole ime, et Eesti on nagu vanaema, kes igatseb taga oma noorpõlve, või kuidas Rain Lõhmus ütleski tabavalt.

See on umbes nagu täiskasvanutele näidataks ETV pealt ainult Moskva pisaraid ei usu ja muid selliseid asju.

Ma mäletan, et kunagi 1990ndate algul, kui lastesaated üldse ära kadusid, räägiti, et see on ajutine. Asja võtsid vahepeal üle erakanalid, nagu oli reklaami-tv Otto-Triin, aga siis kadusid need ka ära. Asemele tulid mingi täiskasvanutele mõeldud tahmanäod, mida kõik vaatasid. Praeguseni pole lastele enam midagi. Parandage, kui eksin, palun!

Samas Soome TV pealt, mida nüüd viimasel ajal vaatame, tuleb kogu aeg uusi laste asju peale. Iga päev on uus saade, jõulude ajal on uued lastesaated. Pole siis ime, et Roosile meeldib kõige rohkem Pikku-Kakkonen. Või kaka-mine nagu tema ütleb. Näiteks tänavu lõi Soome TVs iga päev eetris olnud jõulukalendris kaasa Soome üks tuntumaid näitlejaid Pirkka-Pekka Petelius.

Aga see 1983. aasta ETV saade on muidugi hea. :) Ma mäletan, et seda naerdi veel tükk aega peale ja tehti laule ringi: Saab õnnelikuks pisikene äpu, kui pistab p...e oma näärinäpu ... :D

Aga ilma naljata, lastesaadetes astus üles Eesti näitlejate paremik: Krjukov, Kibuspuu, Poom, Kangur, Kark, Ulfsak, Seljamaa, Toompere, Ever, Karisma, Kerge jt. Aga nüüd? Mitte tuhkagi ju! Nuku- ja muid näitejaid peaks justkui olema ju. Ja kuhu on üldse jäänud telelavastused? Kohe ei usu, et raha nüüd üldse ei ole. Eesti pidi ju maru rikas olema, raha pidi olema nagu sedasamustki, maailma rikaste klubi OECD liige ja puha. Ja nüüd pole siis raha lastesaadete jaoks. Vat ei usu seda!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ära virise kogu aeg! Justkui vähe oleks kanaleid, mida vaadata!

Anonüümne ütles ...

see päkakas on nii mariina nägu

Anonüümne ütles ...

Mulle meenutab Irja issut, aga vale parukaga.