kolmapäev, 4. jaanuar 2017

Brrrrrrr....... Vene maapiirkonnad veelgi mahajäänumad kui Eestis

Väljavõte Daily Maili veebist.

Varakapitalistlik kihistumine on Venemaal veelgi suurem kui Eestis. Venemaa on kogu aeg olnud suurte kontrastide maa, aga nüüd on asi kõige äärmuslikum. Venemaa on koduks maailma jõukaimatele miljardäridele-oligarhidele, aga ka kõige vaesematele eluheidikutele.

Venemaa pealinn Moskva hiilgab ja läigib nagu Tallinn, ülejäänud maa aga kiratseb ja nälgib. Elu Venemaa maapiirkondades kutsutakse kõrbeks - pustõnja. Nii nagu Venemaal on ka Eestis pealinna kiirel arendamisel oma hind, mida teatakse, aga millest kõva häälega ei räägita ja mida meelsasti ei eksponeerita.

Siin mõned kujutised Venemaa elust Daily Maili veebist - maailm imestab ja ahhetab, aga tuleb tuttav ette Eestis maapiirkondades:
















4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis see on nagu kellelegi uudis või mis? 30-aastastele võib-olla küll, aga kes nõukaajal vähekenegi Venemaal ringi reisisid (ja ei, ma ei mõtle selle all Moskvat või Leningradi või nn kuurordipiirkondi), nägid seda kõike oma silmaga. Vologda peatänava gastronoomis olid näiteks müügil leivapätsid, õlipudelid ja tohletanud kapsad. Kõik. Ja joodi, juuakse ja jäädakse jooma sellistes turistiteedest eemale jäävates kohtades. Mitte ainult viina, vaid enamasti ikka samakat ja surrogaate. Lollid eurooplased ja muud "valged inimesed" ajavad muidugi suu ammuli... ei või olla!!!!

Anonüümne ütles ...

Sarnaseid asostsiaale on meilgi hulgi.
Kohe näha, et eluvõõrad pildid. Kes Venemaal vähegi viitsib inimese moodi toimetada, võib vägagi väärikat elu endale lubada.

Anonüümne ütles ...

Eesti maapiirkondadest saaks vabalt samasuguse fotoseeria teha, kui pisut vaeva näha. Tegelikult võiks keegi Lääne-Euroopale näidata Eesti tegelikku nägu, siis ehk kaob see virtuaalne irve e-poliitikute näolt ära.
Pisut piinlik on, aga miski muu vist ei aita.

Triin ütles ...

No Venemaal tõesti elu jube ja ega paremaks ka vast lähe, see juba neile sisse kirjutatud. Vaesus, vaesus, vaesus ja nii ongi. Käputäis siis väga rikkaid.