pühapäev, 1. jaanuar 2017

Sel aastal üle pika aja ei vaadanud presidendi uusaastatervitust

Mitmed inimesed on teada andnud, et ei vaadanud sel korral üle pika aja presidendi uusaastatervitust. Stiilis, et eriti ei huvitagi, mida see president räägib.

Ma pean ausalt tunnistama, et meie pere ka ei vaadanud, kuigi varem oleme ikka vaadanud, kui oleme Eestis olnud. Ma ei oskagi seletada, miks ei vaadanud. Lihtsalt ei tundunud oluline.

Ja kui seda tervituse teksti vaatasin pärast, siis ega ei kahetse ka. Ma pole nii nõrka presidendi pöördumise teksti veel Eestis kuulnud. Täiesti üle jala tehtud, sisutu jutt, umbes viie minutiga kokku treitud Riia jõuluturul, nagu Indrek Tarand kunagi ühe Ilvese teksti kohta ütles.

Ses mõttes muidugi tulistati selle presidendiga jalga, et kui oodati majakat, kes rahvast ühendaks, siis praegune on selle täielik vastand. Mitte halvas mõttes, aga lihtsalt selline väliselt ükskõikne ja külm inimene.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tead Inno, te olete ona perega lihtsalt nii alla käinud juba, et mitte miski peale raha ei pane teil silma särama ega tee kõrvale pai. Presidendi kõne oli tavatult siiras ja soe, aga teiesugused oskavad hinnata vaid rahali lubadusi, ärapanemist, shokeerivaid paljastusi. See on nagu pornogagi- kui liiga palju vaatad, siis tavaseks enam ei erutagi. Just see on teiega juhtunud.

Anonüümne ütles ...

Inno, kas on mõni asi tänapäeva Eestis, mis sulle meeldib ja silmad särama paneb?

Anonüümne ütles ...

mina just seekord üle mitme aasta kuulasin teda raadiost, et teada saada, mis mulje jääb. ütleksin, et ajas asja ära, kuigi see süüria kohe nii alguses mind häiris - oleksin tahtnud midagi eestile. aga nojah, energiat ei olnud.

Anonüümne ütles ...

Mina jälle vaatasin üle pika aja spetsiaalselt järele ja jäin väga rahule. Mul on hea meel, et meil praegu just tema presidendiks on.

Inno ütles ...

Mulle väga meeldib Eestis loodus. Ja mis rahasse puutub, siis on see viimane asi minu puhul, mis silma särama paneb. Mind motiveerib soov midagi ära teha. Aga nojah, kui kogu aeg pead mõtlema, kuidas söönuks saad, siis on loomulikult raske midagi ära teha. Ja ma kardan, et ma pole Eestis ainus selline, kes kuidagi ära vireleb. Neid on kümneid tuhandeid, ma kardan ja tuleb üha juurde. Majandus ja poliitiline elu on stagneerunud, kõik kiratseb, inimesed on kaotanud usu tulevikku ja Eestisse ei investeeri oma aega, teadmisi ega raha - ma ei mõtle seda ise välja, seda näitab ka exceli tabel.

Inno ütles ...

Ja mis alla käimisse puutub, siis tegelikult polegi paremat motivaatorit Eestist lahkumiseks ja millegi uue leidmiseks kui alla käimine. Mida rohkem, seda parem. Muidu ei viitsiks end ju kuhugi liigutada. Eestist lahkuvadki need, kel on piltlikult öeldes surm silme ees, ja neid on juba ligi 150 000.

Anonüümne ütles ...

Siin ei ole millestki rääkida ega millestki isegi kirjutada. Igav, neutraalne, pealtnäha kesksoost, hall toonekurg on see inimene. Palun panna tähele ka selle naise nipsakat ninakuju ülespoole, pea see rahe sinna sisse sajab ma ütlen. Väga "ei" inimene.

Anonüümne ütles ...

Kui ainult nälg inimese liigutama paneb, siis on asi ikka puhta pekkis. Selline inimene on veel lapsevanem??? Džiisös kraist, ütleks selle peale.

Inno ütles ...

Eestis see paraku nii on, et nälg paneb liikuma ja lapsed jäävad sündimata raha pärast. Euroopa Liitu või OSCE riike arvestades täiesti omaette nähtus - näiteks Soomes jätavad naised sünnitamata, sest neil on muud huvid. Soomes oleks ennekuulmatu, et mõni naine raha pärast sünnitamata jätaks, selline asi ei tuleks kõne allagi. Ja pole ime- lapse- ja peretoetused on 3-4 korda kõrgemad kui Eestis. Ja siis räägitakse, et Eesti on lapsesõbralik. Lapsesõbralik my ass ütleks selle peale.

Inno ütles ...

Eestis tähendab lapse, eriti aga erivajadusega lapse saamine vanematele automaatselt vaesus- ja sellega seonduvat näljariski.

Anonüümne ütles ...

Soovitan vaadata just koos liikuva pildiga presidendi kõnet. Millal on enne nähtud, et president liigutusest peaaegu pisara poetab? Ikkagi inimene, mitte mingi zombi või robot, nagu mõni teine. Kui on inimene, siis on lootust.

Anonüümne ütles ...

Noh, jah, provintsis vabatahtlikus eksiilis olemine ei ole teile hästi mõjunud. Peaelgi ära lähevad ikkagi need, kes on reaalselt hakkajad. Niisama ähvardajad, "homme kolin soome!" jäävadki äraminekust soiguma. Ega selline elukoha muutmine ei ole nalja-asi, juba dokumentide ajamine võtab sellisel soigujal põlved värisema, sest kuskile ei oodata keegi punase vaibaga.