pühapäev, 9. juuli 2017

Miks Eestis sündivus kukub - sest lapsed on liiga kallid

Kiri väljavõttel: Mul pole lapsi, sest nad on liiga kallid - ja ma ei kahetse. Lastetus on võimaldanud investeerida endasse. Ajakirjast Time.

Sündivuse kukkumisele pole Eestis raske põhjust leida: lapsed on liiga kallid. Paljud inimesed jätavad lapsed saamata just põhjusel, et lapsed on väga kulukad ülal pidada. Eestis tähendavad lapsed automaatselt vaesusriski, eriti veel siis, kui laps sünnib erivajadusega. Sest Eestis vilistatakse igasuguste konventsioonide peale, millega Eesti on liitunud ja mis näevad ette, et erivajadustega lastele ja nende vanematele peab olema tagatud samalaadne elustandard kui siis, kui neil oleks tavaline laps. Eestis lihtsalt hoitakse laste ja väetite pealt kokku, et riigi juhtidel oleks, mida varastada ja prassida. Muud põhjust on laste arvelt koonerdamisele raske leida. Sest üldine jutt on, et raha on küll, et rahast puudust ei ole, et Eesti on jõukam kui kunagi varem. Millegipärast ei paista see aga välja laste ja erivajadustega inimeste puhul.

Lapsi saavad endale lubada üha vähesemad, sest toidu ja kaupade ning teenuste hindade tõustes, mis viimastel aastatel on Eestis galopeerinud on üha raskem lapsi ülal pidada. Hinnad liiguvad kordades kiiremini eest ära kui toetused järgi tulevad. On selge, et kui lapsi suudavad lubada endale üksikud inimesed, siis sündivus väheneb ja rahvaarv kukub kolinal. Mis omakorda toob varem või hiljem kaasa katastroofi. Eestit juhitakse katastroofi kursil - seda tuleks ausalt tunnistada ning valjult välja öelda. Kasvõi selleks, et inimesed teaksid, mis neid ees ootab.

Poliitikud peaks ausalt ütlema: me oleme katastroofi-poliitikud, kes juhivad Eesti riiki hukatuse poole. Oleme teadlikult sellest, et Eesti riik ja rahvas on meie jaoks saast - meie ainus eesmärk on oma taskusse võimalikult palju raha kühveldada ja siis välismaale putku pista - selle nimel pole ükski ohver liiast.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti poliitikud juhivad Eesti riiki otse Karu Perse. Üks neist tunnistas ju eelmisel nädalal üles :DD

Anonüümne ütles ...

Äkki põhjendad ka ära, et kui lapsi saavad endale lubada ainult rikkad, siis miks sündimus (jah, just sündiMus, mitte sündiVus) langeb kõige rohkem nn heaoluriikides, seevastu vaesemates maades ja ka rikaste riikide vaesemates peredes sugugi mitte. Ja ära nüüd hakka rääkima, et statistika valetab jne.

Inno ütles ...

See jutt on vale. Sündimus kukub igal pool ja see pole õige, et ainult heaoluriikides. Viimane trend on pigem vastupidine: Island on Euroopas üks kõrgema heaoluga riike ja sündimus samuti kõige kõrgem. Eesti on Euroopa üks vaesemaid maid ja sündimus üks madalamaid.

Anonüümne ütles ...

Ma pole veel ühtegi rumalat eestlast näinud kõik teevad ju tarku otsuseid. Inno sa pead ootama kui see virisejate põlkond maha sureb, siis ehk sünnib uus kvaliteet. :)

Anonüümne ütles ...

Äkki on valitsemine liiga kallis?
Tuhat väikest neegrit tegid kõvasti tööd...
https://www.youtube.com/watch?v=W1WElyk92eU

ime siis, et raha pole

ann ütles ...

Eesti on Euroopa üks vaesemaid maid ja sündimus üks madalamaid.
----

Eesti sündimus ei ole Euroopa üks madalamaid, vaid on Euroopa keskmisel tasemel.

Euroopa madalaima sündimusega on hoopis lõunamaad - Itaalia, Portugal, Kreeka, Küpros, Malta, Serbia... lõunamaade erandiks on Albaania, kus on islamikultuur.