teisipäev, 4. juuli 2017

Miks pole Eestis ühtegi odavpoodi?

Terve Euroopa ja maailm on täis odavpoode. Euroopa riikides on kümneid odavpoodide kette. Aga Eestis pole neist mitte ühtegi. Uskumatu, aga tõsi.

Miks see nii on? Kas põhjuseks on ainult väike turg või on tegemist järjekordse kartelliga, mida konkurentsiamet pole suutnud ohjeldada?

Või mis?

Odavpoodide puudumine on üks põhjusi, miks Eestis on nii toidu kui rõivaste hinnad väga kõrged.

P.S. Lidl, mis tahab Eestisse laieneda, on üle pika aja esimene pääsuke. Varem on olnud Säästumarket  (1999. aastast kuni Rimile müügini 2001. aastal) ja üks Tartu säästukett, aga need kadusid vaikselt ära.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

rehvid keerasid riigi tuksi 17 aastaga, sellepärast pole

Anonüümne ütles ...

Odav ei teeni makse!Meie 600 000 tööjõulikest elanikest on lahkunud riigist 150 000 ,edasi moodustub 200 000 riigipalgalist ja allesjäänud 250 000 ettevõtjat/töökätt ei jaksaks eales täita riigi kassat.Sellepärast läks Ansipi valitsus üle tarbimismaksule mis toimus enamusjaolt läbi käsumajanduse.Isegi kaupmeestele ei jäetud kasumit vaid loodi mingid grupid ametnikega kes "reguleerisid" riigi importi.Lidl-i logo vikiti maha ja sündis Säästukas ning alles nüüd kui sisse tuli tõeline Lidl koristati kõik Mini Rimideks.Paraku soosis Ansipit edu kuid seda vaid julma näilise kujundamise läbi jättes riigist hea mulje kuid kooris rahva puruvaeseks.Ja ei kimbutanud neid ka Läti kaubandus.Vaid alles nüüd kui kaotati võim(milles tegelikult kahtlen) said järeltulijad riigi asemel tühja tünni millest oli võetud koorekiht ,sisu ja lakutud puhtaks ka põhi.Lisaks areneb jõudsalt kaubandus Läti suunal ja lollus valitsuses ainult jätkub.Algul tõin numbritega fakti mis tegelikult riigis valesti on aga mind paneb hämmastama ,et mitte üks valitus ega ka erakond ei ole ega kavatsegi asuda avaliku sektori(sellest enim valitseva) jõulise kärpimise kallale.Lastakse liugu kuniks eurorahad läbi ja siis järgneb aastakümneid teineteise süüdistamine mis jällegi riiki kuidagi edasi ei vii.Ainuke lahendus on IMF ja mida kiiremini sinna jõuame seda kiiremini on meil ehk kunagi järgi jõuda Läti majandusele.Lihtne valem kus rikas riik kujutab endast jõukat rahvast mitte jõukat valitsust ja paljaks kooritud rahvast!

Anonüümne ütles ...

Savisaar tegi odavpoe ja nüüd tahavad teda vägisi vangi toppida. Kuna reaalne alus süüdimõistmiseks puudub, siis ketravad kahtlustuselõnga. Mille algus ja lõpp on juriidiliselt korrektselt kokku sõlmitud ja kahtlustuse väntamine võib jätkuda lõpmatuseni.