laupäev, 5. august 2017

Kas aja märk: Priit Hõbemägist on saanud taas muusikaajakirjanik

Väljavõte Delfi veebist.

Priit Hõbemägi oli kunagi nõuka ajal ajakirja Noorus muusikaajakirjanik. See oli aeg, mil näiteks poliitikas ei saanud kirjutada sellest, mida vajalikuks pidasid, ja sellest, mis oli lubatud, lihtsalt paljud ei tahtnud kirjutada. Mistõttu sellised teravamad kriidid nagu Priit Hõbemägi, Hans Luik ja Madis Jürgen olid ametis kultuuriajakirjanikena. Tegid intervjuusid heliloojate ja näitlejatega nagu praegu Jüri Aarma. Kuni Eesti iseseisvus ja neist said teravad poliitikareporterid.

Kuni tänaseni, mil ma vaatan, et asi on taas vanadesse rööbastesse langenud. Nii nagu paljud muud asjad Eestis. Madisson on uuesti dissident ning teisitimõtlejaid pannakse vangi.

Millest on paganama kahju. Nii nagu eelmise sajandi algul, jätkus vaba Eestit ainult loetud aastateks. Mistõttu on Eesti areng päris huvitav: igal sajandil üks väike hüpe ja siis taas sada aastat vindumist.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paraku on Sul õigus, Inno.

Anonüümne ütles ...

Palun nimeta üks teisitmõtleja, kes on Eestis vangi pandud. Imre Arakat palun mitte pakkuda.

Inno ütles ...

Madisson on üks. :)

Anonüümne ütles ...

Selge siis, ongi üks. Üks Madisson. Madisson Üks. Teisitimõtleja iga võimu ajal. Vahepeal vallavanem.

Anonüümne ütles ...

Vangi otseselt nii lihtsalt ei panda. Toimivad teised hoovad. Näiteks võetakse telefonikõne kusagilt ametkonnast/ministeeriumist teistimõtleja töökohta või kooli ja üritatakse survestada teda vallandama, karistuseks teisitimõtlemise eest elatusvahenditest ilma jättes. Ausalt, see pole väljamõeldis. Ma ka varem uskusin, aga enam ei usu. Elu on õpetanud, paraku.