neljapäev, 3. august 2017

Kas küberjulgeolek on tõesti kõige olulisem?



Eesti eesistumine EL-is on pühendatud küberjulgeolekule. Aga kas see on tõesti hetkel kõige olulisem asi Eesti jaoks? See sarnaneb kosmosevallutustega NSV Liidus ajal, kui poes müüdi toidukaupa talongidega.

Eestis oli ainus arvestatav küberrünnak 10 aastat tagasi, kus mõnede asutuste veebilehed olid paar päeva maas, aga sellest nämmutatakse söögi alla ja peale juba aastaid nagu maailma lõpp oleks käes. Samas on Soome küberjulgeoleku alal palju paremini arenenud ja seal tegutsevad vastavad maailmatasemel küberturbe firmad. Aga seal ei toimu mingit paanilist rähklemist sel teemal.

Eesti jaoks on palju olulisemad ja teravamad muud teemad - näiteks alko ja narko ning sellega seotud surmad. Ses osas on Eesti lausa maailma tipus! Esimene! Pika puuga esimene. Eestlased surevad kui kärbsed alkoholi ja narko üledooside tõttu, nii et kõigil on piinlik, aga poliitikud elaks justkui mingis teises reaalsuses. Alkosurmasid annaks vähendada, aga seda ei tehta. Portugalis on olemas kogemus ja teadmised, kuidas narkosurmasid vähendada, aga sellest ei tehta välja. Miks?

Eesti oleks nagu mingi pseudo-ühiskond, kus tegeletakse kõige muuga välja arvatud sellega, mis on oluline. Meenutab kangesti NSV Liitu, kus asjad käisid samamoodi. Kas tõesti pole minevikust õppust võetud?!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ajaloost me võime õppida seda, et inimkond ajaloost tavaliselt midagi ei õpi.

Anonüümne ütles ...

kindlasti on teema http://arvamus.postimees.ee/4199817/katlin-konstabel-kes-on-mojukaid-eesti-inimesi-veedelnud-kaunis-anna-tegelikult?_ga=2.123292620.690859291.1501743122-463229444.1500133371