esmaspäev, 10. september 2018

Soomes pidevalt sõjalised õppused, aga sellest ei pasundata kogu aeg


Võibolla tuleks Eestil ka õppust võtta - Soomes käivad pidevalt sõjalised õppused, aga neist ei pasundata meedias kogu aeg. Eestis aga käib iga õppusega kaasas peaaegu et paaniline olukord, justnagu sõda oleks lahti. Miks on vaja avalikkust hirmutada pidevate sõja-juttudega? Kellele see kasulik või vajalik on?

Nõuka ajal toimusid Eestis samuti pidevalt sõjalised õppused, aga neist ei pasundatud kogu aeg. Inimesi ei pea kogu aeg sõja-teemaga koormama, või mis?!

Olgu veel lisatud, et Soomes toimub kordades rohkem õppusi kui Eestis ja kui kajastus oleks samasugune nagu Eestis, siis Soome väljaanded muust ei saakski kirjutada kui sõja-teemast. Ometi kohtab Soome meedias sõja-teemat väga harva, viimasel ajal üha tihedamini seoses Eestiga, kuna Eestist tuleb ärevaid sõnumeid. Ehk siis Eestis hirmutatakse sõja-juttudega kogu maailma avalikkust. Sõda aga pole ja pole ka silmapiiril näha, isegi NLiit ei rünnanud ühtegi NATO riiki, praegune Venemaa on ikka poisike võrreldes NLiiduga. Või mis?!

Kohati tundub, et Venemaa provotseerib meelega Eestist, et süvendada ebakindlust, mis omakorda demoraliseerib ühiskonda. Aga miks on vaja Eestis selle kõigega kaasa joosta? Ja mis kõige naljakam, riigi juhtide jutust tuleb välja, et kohe-kohe algab sõda, aga elanikkonda pole üldse ette valmistatud. Miks nii?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mis see teie asi peaks olema? Irja ju kirjutas, et sellel kui KL läheb õppustule, viskab tema jalad seinale ja loeb Kroonikat? Või oli see mingi teine ajakiri?
Võite ju kindlad olla, et tegeliku olukorra puhkedes, tullakse teile järgi ja viiakse ohutumasse paika. Kuidas seda tehakse, pole ülepea teie asi - ei komementeerida ega arvustada.