kolmapäev, 7. november 2018

Eesti ongi failed state?

Väljavõte Postimehe veebist.

Kuhu küll Eesti on jõudnud 30 iseseisvuse aastaga?! Eestlased peavad end ise põlisrahvaks kuulutama, et ellu jääda.

Muidu kogu aeg räägiti, et eestlastel piisab püsimajäämiseks vaid riiklikust enesemääramisest - iseseisvusest. Nüüd aga tuleb välja, et eestlased peavad end kaitsma sellesama iseseisvuse, Eesti riigi eest.

Loomulikult, see, mis praegu Eestis toimub on katastroof. See on ühe rahva katastroof. Kus rahva poolt loodud riik rahvast kägistab ja hävitab. See on kole ja julm, võrreldav küüditamistega. Aga erinevalt Stalinist või Hitlerist tegelevad sellega eestlased ise, Eesti riigi etteotsa pandud juhid. Kes on hullunud, samamoodi nagu kunagi hullusid Stalin ja Hitler. Ainult selle vahega, et kui Stalin ja Hitler kujutasid oma hulluses suurimat ohtu teistele rahvastele, siis Eesti riigi hullunud juhtkond kujutab ohtu enda rahvale.

Eestlased ja eestlus on praegu viimase 200 aasta suurimas kriisis. Seni pole ükski juht ega otsustaja käinud välja usutavat ettepanekut, kuidas sellest välja tulla. Poliitikas tegeletakse ainult lehmakauplemise ja maadejagamisega, aga oma ninast kaugemale ei vaata mitte keegi, kui võibolla Rein Taagepera välja arvata. Jana Toomil on õigus - kui nii jätkatakse, sureb eesti rahvas välja.

Eestil ja eestlastel olid 30 aastat tagasi kõik trumbid peos, aga need on kõik maha mängitud. Seda põhiliselt üksikute tegelaste huvide ja rikastumise nimel. Olukord Eestis on isegi hullem kui Ukrainas, sest eestlasi pole 40 miljonit inimest, vaid ainult alla miljoni. See kustub väga kiiresti, liivlased on siin hoiatav näide.

Ühtlasi tuleks tunnistada, et Eesti riik praegusel kujul on ebaõnnestunud, failed state, seda eelkõige eestlaste ja eestluse suhtes ning tuleks täielikult ringi mõelda ja teha. Senisel kombel jätkates on lõpp väga kiire ja kole.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tulemuseks on Eestivaba riik!

Unknown ütles ...

Tervist. Pakkuge midagi, mis välistab selle.

Inno ütles ...

Alustama peaks sellest, et kõik lastega pered saaks omale oma maja või piisava suurusega korteri.

Unknown ütles ...

Tervist. Elasin ligi 25 aastat Tallinnas, aga "hing" ihaldas maaelu ja tulin oma vanaisa-vanaema vanasse majja, olin oma kylas 35-s sissekirjutaja.Kuna elamine asub Pärnu lahe kaldal, sain tasuta kalapyygi load. Algul oli elu normis, aga siis astus nn RIIK oma "samme" ja nyyd on inimestest tyhjus. Olen syndinud 1955.a. ja mäletan aastaid kui elu läks ainult ylesmäge. Aastal 2018 on elu maakodus hullem kui 50 aastat tagasi. Nyyd on SUUR PÄRNU, aga kaheksa kyla peale 1 POOD jne. Tegin vihaga MTY ERE IHA( Eesti Roheline Emamaa-Inimlikkus Haritus Ausus).Algus tundub olema raske(hooldan 90 aastast ema) aga LOOTUS SUREB VIIMASENA.