laupäev, 9. november 2019

Lahkumineku puhul on ainus lahendus jagatud vanemlus, mida peab toetama riik


Eestis lahutatakse enamus abielusid, aga riigi poolt on edasine täiesti läbi mõtlemata. Pärast lahutust lõhutakse laste elud, selle asemel, et võimaldada lastel elada kordamööda mõlema vanema juures.

Nagu öeldakse, kala hakkab mädanema peast, Eesti perekonnaseadus on selles osas täiesti ajale jalgu jäänud. See on kinni ajas, mil lahutused olid üksikud harvad nähtused. Nüüd on aga probleem väga suureks paisunud ja kannatajaks on lahutanud vanemate lapsed, keda sunnitakse riiklikult elama ainult ühe vanemaga.

Nagu äsja toimunud jagatud vanemluse konverentsil välja toodi, siis on mõlema vanemaga suhtlevad lapsed vaimselt tervemad. Lapse suhtlemine mõlema vanemaga pole lapse solgutamine, nagu arvatakse. See on lapsele eluliselt vajalik, aga millegipärast seda riigi poolt suisa pärsitakse.

Eestis soositakse praegu kõige kõrgemal riiklikul tasemel seda, et peale lahutust hakatakse üht vanemat, enamasti isa maha tegema. Isale mõeldakse igasugused vead külge, mis on lapse suhtes samuti vale ja ülekohtune. Lapsed armastavad alateadlikult mõlemat vanemat, ja kui nad ühe vanemaga enam suhelda ei saa, siis kaob neil kontakt ka teise vanemaga. Uuringutest on selgunud, et lapsel on varases eas hoopis lähedasem suhe isaga ja kui seda ei võimaldata, võivad lapsed ilmneda hilisemas eas vaimsed probleemid.

Huvitav on see, et abielus isadele võimaldatakse igasugu puhkusi ja asju, et saaks lapsega olla, kuna on teada, et isaga suhtlemine on lapsele vajalik ja kasulik, aga kui tuleb lahutus, siis tapetakse igasugune suhtlus isaga vägisi ära. Miks on see nii? Kannatajaks on ju lapsed.

Pereasjad lähevad kohtusse, aga ka see pole lahendus, sest kohtuveskid jahvatavad aeglaselt, aga lapsed kasvavad kiiresti. Nii võib juhtuda, et kui isa lõpuks kohtu kaudu midagi saavutab, on laps juba suureks kasvanud ja ära võõrdunud.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui abikaasad ei suuda/oska/taha inimlikult lahku minna ja hiljem inimlikult suhelda, siis ei aita siin ükski riik või mitte-riik. Ja kui laps(ed) tahavad/ei taha ühe või teise vanema juures elada/käia/suhelda, siis ei saa riik teda mitte miskit pidi mõjutada, veel vähem sundida, ei ühes ega teises suunas. Riigi kaela ajavad asja ainult need, kes... (loe uuesti esimese lause esimest poolt).

Inno ütles ...

Tagantjärele on kõik targad, aga enamuse jaoks on lahutus esmakordne. Seda ei õpetata üheski koolis. Sestap on inimesi ülekohtune süüdistada. Vanemad vanemateks, aga küsimus on lastes, sestap peabki riik appi tulema, muidu on kahju väga suur just lastele.

Küüniliselt võib siis küsida, miks üldse on inimesi vaja koolitada, kui mõned nagunii õppida ei suuda/oska/taha. Miks peaks riik nende koolitamise kinni maksma? Miks peaks riik inimesi õppima sundima üldse läbi koolikohustuse?

Anonüümne ütles ...

Urmas Arumäe: terve eesti meedia on saasta täis. Prokuratuurist pole minuga keegi ühendust võtnud (1)
Toimetas Marvel Riik, täna, 20:44
M
Urmas Arumäe.
Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Sotsiaalmeedias sõna võtnud Mart Järviku endine nõunik Urmas Arumäe nimetab jutte huvide konfliktist tühiseks. „Kõik räägivad mingist huvide konfliktist, aga pole sellist paragrahvi karistusseadustikus. Kas see on ikka normaalne, et kogu eesti meedia arutab väidetavat Arumäe kuritegu, aga tema ise ei tea sellest veel midagi?“ kirjutas Arumäe Facebookis.
Lugu jätkub pärast reklaami.

Õhtuleht avaldab maaeluministri endise nõuniku Urmas Arumäe mõtted täismahus.

SAMAL TEEMAL
Minister Järvik kantsler Lemettist: ta lihtsalt valetab
Minister Järvik kantsler Lemettist: ta lihtsalt valetab (31)
täna, 20:12
Mart Järviku nõunik Maido Pajo: justiitsminister Raivo Aeg ja maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti väänavad tõde
Mart Järviku nõunik Maido Pajo: justiitsminister Raivo Aeg ja maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti väänavad tõde (29)
täna, 17:47
Maaeluministeeriumi kantsler: minister Järvik ei räägi tõtt. Arumäe andis soovitusi PRIA kohtuasjas
Maaeluministeeriumi kantsler: minister Järvik ei räägi tõtt. Arumäe andis soovitusi PRIA kohtuasjas (82)
täna, 16:48
Martin Helme: meedia produtseerib maaeluministrist libauudiseid. Valitsus pole tülis
Martin Helme: meedia produtseerib maaeluministrist libauudiseid. Valitsus pole tülis (56)
täna, 14:19
„Peab ütlema, et saada „Aktuaalsest Kaamerast“ teada, et Sinu suhtes on alustatud kriminaaluurimine, on üsna uus kogemus. Terve eesti meedia on saasta täis, aga prokuratuur pole minuga ühendust võtnud siiani. Uus tundub mulle ka see, et prokurör läheb kaamera ette ja teatab, et kriminaalasi on alustatud, aga nüüd hakkame alles pabereid uurima, et kas ikka sai õige inimese vastu ja õige asja eest kriminaalasi püsti pandud. Kurat - uurinud enne kui meediasse "uhkustama" tuli.

Kõik räägivad mingist huvide konfliktist, aga pole sellist paragrahvi karistusseadustikus. Kas see on ikka normaalne, et kogu eesti meedia arutab väidetavat Arumäe kuritegu, aga tema ise ei tea sellest veel midagi? Mis riigis või mis režiimi all me elame? Keegi olevat taaskord AK-st kuulnud, et prokuratuur uurivat nüüd hoopis „toimingupiirangu rikkumist“. Selle peale oskan ma öelda vaid seda, et see paragrahv käib ametnike kohta. Mina pole sekunditki riigiametnik olnud.

Olen lihtsalt sõnatu, pettunud ja vihane - väga segased tunded.
Head sõbrad - loodan, et peate vastu!“

Lugu jätkub pärast reklaami.

Anonüümne ütles ...

mis te arvate kas see artikkel on infooperatsioon https://www.nelli.ee/saatus-kaunis-vorgutaja-tegi-minust-reeturi ?