kolmapäev, 25. märts 2020

SOE SOOVITUS INIMESELT, KES ON KAKS KORDA KAHEPOOLSET KOPSUPÕLETIKKU PÕDENUD NING ELLU JÄÄNUD

Ka üle neljakümnekraadine palavik kahepoolse kopsupõletikuga ei pruugi tähendada kabelimatsu. Ma olen selle, mida teie kardate, kaks korda läbi teinud. Ehk siis põdenud kahepoolset kopsupõletikku 40-kraadise palavikuga. Mitmepäevase kõrge palavikuga.

Ei saanud ennast üldse liigutada, köhida oli piinavalt valus, isegi hingata oli piinavalt valus. Põhimõtteliselt olin nädal aega nagu laip. Ühel päeval, kui palavik oli olnud juba mitu päeva 40 kraadi peal, kerkis ta 42-ni. Tundsin, kuidas taju hakkab ära minema ja mõtlesin: ahhaa, see ongi siis lõpp. 

Aga siis pani üks tark inimene mind üleni viinaga kokkuhõõrutud linade sisse. Nagu kookonisse. Ja see aitas! Palavik hakkas vaikselt alla tulema. Kokku põdesin umbes kaks nädalat ja pärast seda olin veel kuu aega hästi nõrk. Aga ellu jäin. 

Nii et ärge sattuge paanikasse ka siis, kui teil on mitu päeva kõrge palavik. Muretsema hakake alles siis, kui on üle 40 ning ka siis tasub enne kiirabi kutsumist seda viina asja proovida. Aga ainult välispidiselt, välispidiselt! Teist korda põdesin kahe aasta pärast uuesti ning siis ei tõusnud palavik üle 40 kraadi. Viinalinu polnud vaja. 

Jääge terveks ja säilitage rõõmus meel ka siis, kui olete haige :) 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lima koguneb makku ja siis kui toda on kogunenud piisavalt inimene haigestub hingamisteede haigustesse,grippi,kopsup6letikku jms.
Ma 40 aastat olin sygiseti haige grips.
Hommikune maoloputus tegi mind terveks.