teisipäev, 31. jaanuar 2023

EESTIST SAABUS PAKIKE


 Täna oli põhjust rõõmustada, sest hommikul aia taga piipi andnud Hispaania postiljon tõi kohale Eestist Rahva Raamatust tellitud raamatupaki. Koos õpikute ning lastekirjandusega, mida Roosil kooli jaoks vaja on :) 

Roosi on meil nimelt kuni meie Eestisse jõudmiseni koduõppel ning õpetajaks olen mina :D Usun, et väga halb õpetaja ma pole - kahekümne piires liitmine ning lahutamine on meil juba peaaegu et selge, nüüd tuleb lugemist harjutada. Inglise keeles loeb Roosi juba vabalt, eesti keeles mitte nii hästi, aga küll see tuleb. 

Sipsiku film on meil juba sada korda vaadatud, õhtujutt ka kuulatud, nüüd hakkame raamatut lugema :) 

Ja veel üks asi seoses Roosi kooliasjadega - naersin kohe nii, et silmad märjad :D 

Andsime talle nimelt võimaluse ka siin, Hispaanias koolis käia. Paar korda ta siis käis kohapeal, aga siinne koolielu teda ei vaimustanud. Roosi hinnang oli otsustav ning karm. "Too much drama!" ütles ta. Ehk siis: "Liiga palju draamat!" Viidates siis ilmselt sellele, et hispaanlased on tema maitse jaoks liig emotsionaalsed :D

Niisis kuulub tema kindel eelistus Eesti koolile. Muidugimõista mitte igasugusele koolile. Meie Innoga oleme nimelt täielikud suss-vanemad ega "pane" last kooli, vaid laseme lapsel ise valida, millisesse kooli tema minna tahab. Suured Võru koolid praakis Roosi kohe välja. "Sinna ma ei lähe!" teatas ta vastuvaidlemist mitte sallival toonil. Väike Werrone koolike meeldis talle seevastu esimesest pilgust ning seal käis ta ka eelkoolis. Ehk siis Eestisse jõudes oma armsasse kooli :)

Kommentaare ei ole: