kolmapäev, 7. august 2024

UKRAINA KÄITUS AINUÕIGESTI

Seda, mida Ukraina tegi nüüd, oleks Ukraina pidanud tegema juba ammu. Jah, tungima Venemaale ning nii sügavale kui võimalik. Mitte keegi, MITTE KEEGI ei austa põlvede nõtkutajat, kõige vähem see, kes teda põlvili sunnib. 

Ajaloos on hulgaliselt näiteid selle kohta, kus kallaletungija austab vastast, kes end mitte ainult ei kaitse, vaid ka ka ise rünnata proovib. Võtame Soome. Jah, Soome kaotas lõpuks Venemaale ning oli sunnitud ära andma hulka alasid ja välja andma oma inimesed, aga üksvahe sõjas vallutas Soome ära Petroskoi.

Teate, mida Stalin ütles, kui lääneliitlased pärast II Maailmasõda arutasid, kes iseseisvaks jääb ja kes mitte. Stalin ütles Churchillile ja Rooseveltile Soome ja soomlaste kohta nii: "Rahvas, kes nii ennastohverdavalt võitles oma vabaduse eest, väärib oma iseseisvust." 

Vot nii. Eesti puhul ei võetud iseseisvust kõnekski, kuna Eesti ei võidelnud oma iseseisvuse eest, vaid loovutas oma alad Venemaale ühegi püssilasuta.

Venemaa, Vene rahvas ei austa nõrkust. Pole kunagi austanud. Nõrgast põlvenõtkutajast astub Venemaa üle ja pissib peale ka. Aga kui sa näitad, et sa ei karda, et sa oled nõus tooma oma vabaduse nimel ohvreid, siis oled sa selle ka Venemaa silmis ära teeninud.
Seega käitus Ukraina ainuõigesti. Teist teed neil ei ole, kui nad tahavad oma iseiseisvuse kas täielikult või osaliselt säilitada. Tuleb anda Venemaale sama mõõduga vastu.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jah, aga kas te teate kes on Konservatiivne mõtiskleja , seda paska poleks talt küll oodanud https://www.youtube.com/watch?v=X1uFwSPkzjs

Frei ütles ...

Trump on tagantjärele õpetanud, et niikui venkud Ida-Ukrainasse tungisid, oleks Ukraina pidanud omalt poolt korraldama pommitamise Moskvale!