laupäev, 7. veebruar 2009

Esimene kurjam-täitur tabatud - Reet Rosenthal Tartust

Hakkab tulema! Esimesel kurjam-täituril saime juba natist kinni. Tädi nimi on Reet Rosenthal ja ta elab ning töötab Tartus. Stoori lühidalt järgmine: mees läks novembris välismaale tööle, eksnaine esitas 1. detsembril täiturile nõude, täitur arestis 9. jaanuaril mehe pangakontol kõik rahad. Elamiseks ei jätnud mitte sentigi, kuigi mehel on mitu ülalpeetavat, kes sattusid pärast sellist äkkaresti tõsistesse rahalistesse raskustesse. Kurjam-täitur põhjendas oma käitumist sellega, et saatis mehele tähitud kirja, mida keegi vastu ei võtnud, ning avaldas teate Ametlikes Teadaannetes. Täitur teeb oma kirjas karme etteheiteid ka mehe perekonnaliikmetele, et miks nood ei olnud kodus ja ei võtnud kirja vastu. Nagu nemadki oleks võlgnikud ja peaks tähtsa täituri ees ette ja taha koogutama.

Mehe elukaaslane ei olnud kodus, sest viibis sel ajal, kui täitur mehele kirja saatis, Ida-Virumaal ema juures. Olid ju pühad ja pühade aegu sõidavad inimesed ikka kodust ära.

Täiturile olid teada mehe telefoninumber ja meiliaadress, aga ta ei kasutanud neid, vaid tormas kohe varasid arestima. Ja ei jätnud sealjuures mehele punast krossigi, ehkki seaduses on sätestatud, et osa rahadest (miinimum, milleks on alampalk ja 1/3 ülalpeetava kohta) peab inimesele ka arestimise puhul elamiseks kätte jääma. Olgu ka mainitud, et mees oli oma eksnaist ajutistest makseraskustest teavitanud ning eksnaisele oli teada, et mees on välismaal tööl.

Et siis sellised Eestimaa täiturid. Aga lugege ise ja imestage. Ning saatke meile lisainformatsiooni, sest ega ametnike ülbus enne ei kahane kui me neid vähe ei sakuta.

Mehe esimene kiri täiturile:

Tere, lp. Reet Rosenthal


Millise seaduse paragrafi alusel arestisite kogu mu arvelduskontol oleva raha?

Saan aru, et olen võlgnik ja seda juba pea 3 nädalat, mis on jäänud hiljaks lapse elatusraha maksmisel.

Samuti on mul Eestis rohkem ülalpeetavaid, kui 1 ning täna(10.01.09) öeldi neile pangast, et olete arestinud mu konto ning väljamakse sellelt saab olema 0 EEK. Nad ei saanud isegi seda närust 900.-EEKI kätte, mis oli sinna alles sellel kuul laekunud!

Viibin ise juba üle kuu välismaal, tööasjus. Korra käisin jõulude ja aastavahetuse paiku, pühad ju.

Pole Teilt saanud mitte ühtegi teatist selle kohta. Tean omi kohustusi ja makseraskustest informeerisin just aasta lõpus ka oma eksabikaasat M.R-i, kuid näib , et see on hoopis õli tulle lisanud. Samuti teab M.R, et ma viibin välismaal. Kellegi eest ma ennast ei peida ning telefon on samuti olemas ja töötab.

Nagu ma aru saan, pole ei Teie ega M. R teinud selleks ka ühtegi kõnet , et mind kätte saada ja teavitada.

Soovin sissetuleku vabastamist ulatuses, mis on vajalik minu ja mu ülalpeetavate ülapidamiseks (üldjuhul alampalk + 1/3 alampalgast ülalpeetava kohta).

Või pean ma seda eraldi hoopis taotlema hakkama??? Palun informeerige mind!


Jään ootama Teie vastust.

Parimat,

O. R

Täituri vastus:

Reet Rosenthal adressaatidele: mina
näita detaile 12. jaan

Tere
Arestitud on konkreetne summa , elatusnõue nov.2008 summas 2175 krooni ja nõudele lisandus täitemenetluskulu 1156.40 krooni.
Teade Teile on saadetud kodusel aadressil, kirja vastu ei võetud, on teade avaldatud väljaandes Ametlikud Teadaanded ja kutsutud Teid täituri vastuvõtule.
Olete teadlik Teile kohtuotsusega pandud kohustusest tasuda igakuiselt elatist oma lapse ülalpidamiseks oma eksabikaasa kasuks.
Seaduses on sätestatud, et elatise nõude täitmisel peab võlgnikule kätte jääma 172 miinimumpalgast s.o. 2175 krooni.
Ülalpeetavate kohta peate täiturile esitama ülalpeetavate sünnitunnistuste koopiad. Võib esitada ka meili teel.Kuna viibite välismaal, siis võib need dokumendid saata ka keegi Teie pere liikmetest täituri meilile.
Ülalpidamise kohustus peab tulenema seadusest .
Olete juba eelnevalt teadlik ( eelnevalt Teie suhtes algatatud täitemenetlustest elatise nõudes) et elatist tuleb tasuda igakuiselt ja mittetasumisel on õigus elatise saajal pöörduda kohtutäituri poole . Kohtutäitur on Teile saatnut täitmisteate Teie elukoha aadressil, ilmselt elavad seal ka Teie pereliikmed ( ülalpeetavad ) , kes oleks võinud vastu võtta Teile saadetud teated kohtutäituri poolt ja need Teile edastada. See oleks olnud mõistlik käitumine nende poolt.
Antud hetkeks on sissetulek vabastatud lisaks ühe ülalpeetava kasuks.
Palun esitage ülalpeetava kohta sünnitunnistuse koopia ( lapse puhul ) ja kui Teil on seadusest tulenevalt muid ülalpidamise kohustusi veel kellegi suhtes siis ka need tõendid.

Lugupidamisega
Reet Rosenthal
kohtutäitur

Mehe teine kiri täiturile:

Õhtust veelkord!


Kahjuks ei viibi minu elukaaslane minu äraolekul sellel aadressil, kuna elab sel ajal oma poja juures Ida-Virumaal.

Samuti ei pea ma omi naabreid kuidagi oma pereliikmeteks, kes vastava info siis ka vist Eesti Posti töötajale edastanud on.

Väike küla, kõik teavad,kes parajasti kodus pole või kus viibib.

Olen teie teatistele alati positiivselt reageerinud ja teadlik oma kohustustest kõigi ees.



Parimat,

O. R

Mehe kolmas kiri täiturile:

... Tere!

Kuna siiajõudev info konarlik ja puudulik, saadan ülekande kinnituse, et novembri eest makstud. Enda arust jäi mul maksmata detsember ja arvasin, et arestisite detsembri võla pärast mu konto! Arusaamatused??? Ma ei saa ka ise kohale ju tulla ja neid maksdokumente esitada! Piisab ehk sellest??
Kandsin jaanuari talle ka üle, sest arvestasin mingid lisatasud detsembri eest jne.

Olge nii kena ja võtke see arest mu kontolt maha, et saaksin ka detsembri ära kanda, momendil kontol piirangud ülekannete ja kõige muu osas!

Parimat,

O. R

Täituri vastus:

Reet Rosenthal adressaatidele: mina
näita detaile 21. jaan

Tere
Loen kohtuotsusest, et Teil oli kohustus tasuda elatis iga kuu 15.kuupäevaks, seega 15.nov. oli see tähtaeg M. R pöördus meie poole 01.12.2008 ja esitas nõude nov. eest, kuna Teil oligi tähtaegselt nõue tasumata. Ta ootas isegi 2 nädalat- nii et teda küll milleski süüdistada ei saa.
Kuna nõue on tasutud peale täitemenetluse algatamist, tuleb Teil tasuda kohtutäituri tasu pooles ulatuses s.o. summas 513.30 krooni.
Peale nõude tasumist arved vabastatakse arestist.
saaja kohtutäitur Reet Rosenthal
arve 100... või 22...
summa 513.30
selgitusse märkida toimiku nr 186...

Lugupidamisega
Reet Rosenthal
kohtutäitur

Mehe neljas kiri täiturile:

O. R adressaatidele: Reet
näita detaile 22. jaan

Kas nõue on juba esitatud ka detsembrikuu mittetasumise eest?

Loomulikult saab oodata ka 2 nädalat, kui sellel teemal on M. R-iga isiklikult vesteldud ja ette teatatud.

Tasun, kui see võimalus kohe avaneb. Kuna interneti kaudu seoses konto arestiga mingeid ülekandeid teha ei saa, tuleb Teil ja ka M.R-il niikaua oodata, kuna ma Eestisse tulen ning need ülekanded pangakontoris ära teen. See saab toimuma täpselt 2 nädala pärast.

Niikaua paluks mõistvat suhtumist vähemalt teie pooltki,

parimat,

O.R

Täituri vastus:

21 jaanuar 2009 15:34 kirjutas Reet Rosenthal :
- Kuva osundatud tekst -

Reet Rosenthal adressaatidele: mina
näita detaile 22. jaan

Tere,

Ei rohkem pole ta avaldusi esitanud.
Vabastan Teie arved, et elu oleks sealtpoolt vaadates helgem .Loodan, et tasute ka selle nõude.

Lugupidamisega
Reet Rosenthal
kohtutäitur

Mehe viies kiri täiturile:

O. R adressaatidele: Reet
näita detaile 23. jaan

No, tänud!

Lasen mõnel tuttaval oma arvelt esialgu ülekanded ära teha!


Parimat,

O.R

Irja kommentaar:

Nagu näha, vabastas kurjam-täitur Reet Rosenthal mehe arve alles siis, kui mees oli vihjanud, et täitur võib OMA tasust ilma jääda.

Kuid miks ei võinud täitur mehega telefoni või meili teel ühendust võtta? Miks oli vaja kohe, juba kuu aja pärast arvete kallale tormata? Mulle tundub, et täiturid naudivad liiga palju oma võimu. Tegelikult peaks seaduses olema sätestatud nõue, et täitur peab enne arestimist veenduma, et ammendatud on kõik võimalused inimesega kontakteerumiseks.

Mina näen ses juhtumis ainult labast ärapanemist, võimudemonstratsiooni, kui soovite. Eriti põlastusväärne on inimene, kes näeb teise nõrkust ning tõttab seda kohe ära kasutama, mõtlemata kas on ka teisi võimalusi, kuidas olukorda lahendada. Häbi teil olgu, Reet Rosenthal.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

väga hea reklaam sellele täiturile. järgmine kord tean, kelle poole võla sissenõudmiseks pöördun!

Anonüümne ütles ...

Rosenthal on küll tropp ja ahne täitur ja tema tavaline rikkumine on see, et ta võtab kogu raha maha jätmata miinimumpalka alles. See võib olla ka pankade viga. Selles osas aga, et teavitada võlgniku ette, et ma home arestin Su konto, oled Irja ikka naiivne. See papp kaob sealt hetkega kui võlgnik saab teada, et arestitakse konto. Võlgnik on ikka võlgnik. Kui Innol oleks kohtuotsus Kadi Viljaku vastu Trend 24 rahade osas, kas siis kah teataksid kõigepealt viljakule, et kui Sa homseks ära ei maksa siis kohtutäitur homme arestib Su konto? Ei, see peab käima ootamatult.

Anonüümne ütles ...

Kurjam on soliidselt öeldud. Tegu pesuehtsa shaakaliga. Tuleb välja, et mistahes temaatika täitur avab, on tema sissetulek garanteeritud. Kasvõi 50% ulatuses. Geniaalne!

Soovitan soojalt. Ärge hoidke oma raha Eestis kellel täiturshaakalid seljas ja kontodel nõuded. Avage pangaarve välismaal ja vältige läbi Eesti mistahes arveldusi. Pangakaardid töötavad nii Eestis kui ka üle maailma ühtmoodi ning pole vahet kus hoiate oma raha.

Anonüümne ütles ...

Rosenthal on vinge tädi - ärge tema kallal liialt norige. Äärmiselt ebakompetentne, laisk ja ülbe on Tallinna täitur Kristiina Feinmann; tema võite küll ette võtta; see opakas blondiin on endale ilmselgelt vale ameti valinud.

Irja ütles ...

9:25, ma ei pidanud mitte seda silmas, vaid et enne arestimist tuleb üritada inimesega kontakteeruda. Sest O.R ei peitnud end, ta oli oma eksnaist teavitanud nii makseraskustest kui sellest, et viibib välismaal - eks ikka selleks, et teenida raha elatisraha maksmiseks. Täituril olid tema kontaktid - meil ja telefon. Miks ta neid ei kasutanud, ma küsin?

Täitur ei saa eeldada , et inimene istub kogu aeg kodus ja eriti veel pühade ajal.

9:32, hea soovitus. Võtke kuulda, head võlgnikud, sest tulemas on karmid ajad. Varsti on inimesed teineteisel kõride kallal. Päästku end, kes saab!

10:51, ok, palun inffi Kristiina Feinmanni kohta!

Anonüümne ütles ...

Pärnu kohtutäitur Rannar Liitmaa tegemistest võib lugeda siit: http://www.postimees.ee/110308/esileht/siseuudised/316891.php

Muuseas mees siiani ametis ja skeemitab edasi koos kaksikvennast Tõnissoni kinnisvaramaakleriga Risto Liitmaaga.

Anonüümne ütles ...

Järjekordne üritus rääkida musta valgeks. Mees oli elatise võlgu ja teadis tõenäoliselt väga hästi, mis võib juhtuda. Muidugi ei tohi kohtutäitur arestida kogu arvet aga ammugi ei ole tema asi otsida kuskilt võlgniku mailiaadressi või tel. numbrit.

Kusjuures ka minul on konto arestitud ja päris ebameeldiv oli seda teada saada, kui poes kaardiga maksta üritasin. Lihtne on kõiges halvas süüdistada teisi, palju raskem on tunnistada oma vigu.

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes vinge Rosenthal siis on?

Kas juuksevärv ja säärepikkus on tema puhul mittepöördvõrdeline?

Antud kontekstis ja teema puhul selgub, et "vinge" olles ja selleks jäädes, tuleb lihtsalt vint üle keerata?

Kui keegi veel, peale tema seda kaifib, siis olen üks suur kõrv!

Nutt ja Hala ütles ...

aga mis mees see on, kes oma lapse ülalpidamise eest maksta ei taha?

Irja ütles ...

On küll täituri asi inimesega kontakteeruda. Mis imelom see täitur siis on, et tema käsi ei tõuse telefoni järele või meili kirjutama?

Kordan, et ka ametnik peab jääma inimeseks. Arest peaks jääma viimaseks, äärmuslikuks vahendiks, kui täitur on üritanud inimesega mitmel erineval viisil kontakteeruda üritanud ja see pole õnnestunud.

Irja ütles ...

Ja mis mõttes mees ei taha maksta? Lugege tekst palun hoolikalt läbi. Mees just seepärast välismaale tööle läkski, et lapsele elatist teenida. Sealjuures oli ta oma ajutistest makseraskustest teavitanud ka eksnaist.

Anonüümne ütles ...

Pangu ennast naised vastupidisesse olukorda, et nemad peaksid elatist oma eksmehele ja lapsele maksma ja selle nimel kodumaast eemal viibima ja sealsete probleemidega maadlema ning kõigele lisaks jõhkrate ametnikega suhtlema...naised oleksid ammu surnud!!!

Unknown ütles ...

kuidas see kohtutäituri tasu nii suur on?
Minul halvad kogemused Aive Kolsar´ga. Esiteks tõusevad kohtutäituri tasud nagu imeväel: 180 kroonise nõude puhul algselt saadetud täitetoimiku väljavõttes oli täituri tasu 177 krooni. Sai see juba tasutud 2004 aastal, aga nüüd väidab,et täituritasu hoopis315 krooni.Küsisin selgitust, et kuidas nii? Vastuseks sain nädal hiljem allesjäänud võlasumma suuruse a/a arestimise akti, töövõimetuspensioni arestimise akti ning töötasu arestimise akti, nii et ma saan ainult järeldada,et ei tohi selgitusi nõuda..... Arusaamatuks jäi mulle see, et arestis kolmel kohal ühed ja samad summad.....kas mul õnnestub ka hiljem enammakstud summad tagasi saada, seda ei oska ette ennustada. Aga jah, selgitusi ei soovi see kohtutäitur jagada, vastuseks saad sellise saasta et annab tükk aega seedida....

Toomingas ütles ...

Naine pöördub täituri poole raha saamiseks. Las siis täitur maksab talle iga-kuiselt. Meest ei ole siis vajagi

Anonüümne ütles ...

Parkisin auto elumaja ette, tasulisest parkimisest ei olnud kuskil märgetki. Poole tunni pärast tagasi jõudes ootas ees parkimis trahv. Korraliku kodanikuna maksin kohe trahvi ära. Mitu kuud hiljem tuli mehele tähitud kiri Reet Rosenthali käest. Nõudega maksta see sama trahv.Elame maal ja seal puudub nii internet, kui ka kõik muu vajalik. Sõitsin linna asja selgitama. Pangas lasin faksida kohtutäiturile maksekorralduse. Segadus suur ja materiaalne kulu selle korda ajamiseks korralik. Kohtutäituril vastas ükskord keegi normees, teinekord keegi naisterahvas. Kunagi keegi millestki midagi ei teadnud. Lõppuks kui iga kord erinev inimene asja selgitas, siis tehti mulle lõppuks selgeks. Esiteks ei loe see, et ma olen auto dokumentides kasutaja. Trahv tuleb maksta sellel, kes on auto omanik. Teiseks tuleb alati kõik väga suure põhjalikusega üle kontrollida. Nüüd tuleb meil siis tasuda mitte ainult trahv vaid kohtutäituri kulud ka. Peale selle on veel mehe konto ka arestitud. 240.- sai 860.-. Ausalt öeldes viha on suur, kõigepealt tehakse selgeks kui loll ma olen, seejärel ähvardatakse, kõige tippuks arestitakse konto ja nüüd maksa veel peale ka.

Jaana ütles ...

Peaks mainima,et see on suisa julm,aga nii ongi,mõni võtab kõik raha endale ja mõni arvestab sellega,et inimestel on kohustused!Kuid tean,et on üks kohtutäitur mulle öelnud,et seadus näeb ette,et miinimumpalga ulatuses peab arvele jääma raha ja selleks ei pea eraldi tegema kuskil mingit avaldust,kuid aga laste osas peab eraldi tegema avalduse ja sünnitunnistusest koopiad viima!

Aga kindlasti ka kohtutäitur teavitab kirja teel,et mis osas raha nõutakse jne ning kirjas on alati,et 10 päeva jooksul tuleb tasuda võlg või võtta ühendust nõudjaga ja leida kompromiss!Kui aga pole ühendust võetud,siis kohtutäitur võibki 11.ndal päeval arved arestida ja kogu varadki!

Anonüümne ütles ...

Reet Rosenthal tuleks oma võimu kuritarvitamise eest kohtusśe kaevata. Ka minul oli juhus kui võlgnevus oli ammu tasutud kui avastasin oma arvel kohtutäituri nõude. Peale pikka jutuajamist selgus , et ta olevat saatnud ka kirja kuid mina polevat seda vastu võtnud. Postitöötaja oli nii kirjutanud. Viibisin ise sellel hetkel aga lennukis Teel Londonisse. (tõestus on selle kohta olemas) Võögnevus oli küll tasutud enne kui kiri olevat saadetud, aga täituri tasu tuli ikka maksta mingi 19€ + n.n vabatahtlik tasumise aeg mingi60€. Asi ei olegi rahas vaid põhimõttes kuidas tädi töötab. ETTEPANEK. KOrjata kõik sellised keisid kokku ( kasvõi selle lehe autori juurde) ja esitada ühine hagi võimu kuritarvitamise ja sellega oma suva järgi käitumise eest. Üksinda on raske kuid kui kõik kokku koguda kellele ta on seadust rikkudes liiga teinud saaks ikka asja kokku küll. Sellel tädil on tekkinud karistamatuse tunne. Peab ennast jumalaks!

Anonüümne ütles ...

Võlgnikud, soovitan soojalt Anne Böcklerit! Tema ei tule teilt midagi nõudma, ta saadab ainult kirjakesi, ag neile ei pruugi vastata. Siis ei juhtugi midagi, käige või ametlikult tööl :)
Aga see, kes teema algatas, on üks paras tropp! Ja Irja kah! Pange end põlema! Te ei tea, mis tähendab oodata lapsele raha! Kui ikka lapsele pole saapaid jalga osta sellepärast, et mingi tropp "unustab" ühe kuu raha saata, siis on Reet Rosenthal igati omal kohal! Kuigi jah, mina ootan oma lastele elatisraha viimased 10a, aga noh-see selleks... Ja nendele "heatahtlikele" ja mis peamine-"hoolivatele" isadele (mõnikord ka emadele) ei ole kunagi mingist nunnutamisest kasu! Vot nii!

Anonüümne ütles ...

Meil oli sama teema sama isikuga.Tekkis võlg.Ma täitsa tunnistan enda süü,see oli ja on mul südamel,tekkis korterivõlg.Abikaasa kaotas tööd,meil on korterilaen ka peal,ning olid väga rasked rahalised probleemid..Kus juures pank tuli kohe vastu ja me lahendasime mure.Õnneks mees leidis ruttu uue koha ka,kuid korterivõlg kasvas päris suureks selle ajaga,sest et tükk aega me ei suutnud kas või natukene maksta..aga me mõtlesime,kuidas seda tasuda ja olime nõus suhtlema,ning mingit maksegraafikut tegema.Ühel ilusal päeval,avastasin,et kõik kontod on blokeeritud.Kühtutäitur väitis samamoodi et olevat saatnud meile sadu kirju,hiljem selgus,et hoopis valel aadresil(tahaks teada,kuidas see üldse võimalik on?) minu kontonumbri küll leidis ruttu,et seda kinni panna.Esiteks mul oli vastsündinud laps,kes sõi piimasegu,kuna mul piima polnud,arusaadav,et seda saaks poest ja selle eest peaks raha maksma.Teiseks,me ei suutnud selle tõttu muud arved ära maksta ja pidime ka mujal võlgu jääma.Olime sunnitud tuttavate-sugulaste käest võlgu küsima,et last toita vähemalt,rääkimata meist endast ja teistest arvetest.Lõpuks abikaasa jõudis mingile kokkuleppele,nad tegid maksegraafiku ja pangakontod tehti lahti,kuid raha viimase sendini oli läinud..kedagi ei huvitanud,et meil reaalselt polnud millestki elada.
Kõige naljakam on see,et kui teil kasvab võlg ja lõpuks on tegu kohtutäituriga,tema võtab lisaks enda kulud ja need pole väiksed.Keda huvitab,et inimesel niigi suur mure ja seda raha pole kuskilt võtta,maksa veel kohtutäiturile lisaks!Nüüd me jookseme nagu orav ratta sees ja ma ei näe lõppu,tänu kohtutäiturile meie võlg kasvas kaks korda suuremaks,mul kaob varsti lootus seda ära tasuda...Vot nii käivad meil lood...

Anonüümne ütles ...

Reet on parim.

Anonüümne ütles ...

Reet on tore ja asjalik inimene,kes tunneb oma tööd ärge tehke ise oma elu keeruliseks.

naine ütles ...

Need ei ole MEHED kes oma enda liha ja verd ei tunnista,jobud,täiega.Aga elu teeb sellistele omad keerdkäigud,enivei.

Anonüümne ütles ...

Reet Rosenthal'i kõht on külm, kes ajab oma õigusi taga, inimlikkus ei maksa mitte midagi. Saadab uduumbe kirju ja ei huvita mitte midagi, kui hiljem kätte saad kui kolm päeva peale posti panemist.

lemmikunde ütles ...

Viimane kommentaar on küll poolteist aastat tagasi aga siin ilmas pole midagi uut eriti just eelmainitud kohtutäituri puhul, mina võitlen temaga iika iga kuu, kohe mõnus tunne on iga kuu 10-ndal kui kuskilt raha tuleb, sihuke hea adekalaks on kuu alguses.See et ta ei loe meile mida olen 3 päeva jooksul saatnud on talle täitsa poh.. Jääb veel õigust üle- pole saanud ja seadus on selline ja bla-bla bla. See et ta mõnuga sotstoetused ja stipendiumid ( kõik mida ükski norm. täitur ära ei kugista) ära röövib on tema mõistes täiesti normaalne ja seaduslik.Aga näed sa 2014 a.kommentaatorid peavad seaduslikust vargast lugu ja upitavad parnassile. Kuid sulle, kes sa 2009 a. teda šaakaliks nimetad, tahan öelda: šaakal on tore loomariigi esindaja ja võrdlus Reet Rosenthaliga on pehmelt öeldes ebakohane. Tegelikult teema on seniajani täiesti olemas ja ei kao kuhugi.Andke ikka oma kogemustest teada ja ärge laske teemal unarusse vajuda. Edu võitluses!

Gun ütles ...

Nii ka tänasel päeval,s.o 2020dal aastal.Palub kirjutada avaldus ja seda ka lihtsalt meilile, kuid tagasiside täielik 0.Samuti korjab isegi ainukesegi elamisraasukesegi ära,kuigi summa mille võtab ei küündi isegi elatusmiinimumini.