laupäev, 30. juuli 2016

Panustaks ehk hoopis jalgpalli?

Väljavõte Postimehe veebist.

Eestis nähakse hirmsasti vaeva, et luua kõikvõimsat brändi, mis aitaks Eestit maailmas müüa. Üks mees pakkus tasuta head lahendust, aga see ei kõlvanud, sest arvatakse, et head asja saab ainult suure raha eest. Nüüd ollakse valmis brändi peale kulutama jälle palju raha.

Island samas esines tublilt jalgpalli EM-il ja brändi pole vajagi. Ehk oleks Eestiski mõistlikum panna raha pigem jalgpalli, näiteks väljakud korda teha. Kui sellest maailmas suurt edu ei tõuse, on vähemalt inimestel koht, kus end liigutada.

Islandi puhul on muidugi üllatav, et üldse kirjutatakse. Pärast kriisi 8 aastat tagasi, kui Islandi valitsus oma rahva huve eelistas ja välispangad pikalt saatis, siis ei tehtud riigist pikka aega juttugi. Eeskujuks toodi kõigile Eestit ja Lätit, kus rahval välispankade huvides hing kinni tõmmati. Eesti valitsus käitus nagu pereisa, kes laenud ära maksis, aga pere nälga jättis. Räägiti, et see on palju parem lahendus kui Islandil. Nüüd aga millegipärast Eestis majandus ei kasva, Islandil kasvab mühinal, nii et saab rajada jalgpalliväljakuid ja laenude teenindamisega pole mingit probleemi.

Panustaks ehk hoopis jalgpalli?

Kommentaare ei ole: