laupäev, 4. juuni 2016

Ansip tahab muuta Facebooki ID-kaardi põhiseks

Väljavõte Daily Maili veebist.

Vabadus internetis võib saada tõsise löögi, sest Euroopa Komisjoni IT-valdkonna asepresident Andrus Ansip tahab muuta facebooki kasutamise ID-kaardi põhiseks, selgub lekkinud dokumentidest. Nii näiteks tuleb edaspidi facebooki sisse logida ID-kaardiga, vahendab Daily Mail.

Pärast leket pandi dokument üles Euroopa Komisjoni kodulehele.

ID-kaardi kasutamise kohustus tahetakse sisse viia kõigi sotsiaalmeedia saitide puhul, mis on lisaks facebookile veel twitter, linkedin, youtube, uber jms. Põhjusena tuuakse välja asjaolu, et sotsiaalmeedias levib palju libakontosid, mille abil moonutatakse näiteks kasutajate arvamusi, mis võib viia tarbijad eksiteele.

Paljude arvates viib selline samm aga vabaduse kadumiseni internetis, sest valitsustel on võimalik jälgida inimese iga sammu.

Sotsiaalmeedia kontrollimise soov pole Euroopa Liidus esmakordne. 2013. aastal enne europarlamendi valimisi eraldas europarlament 2 miljonit eurot, et kontrollida euroskeptilisi arvamusi internetis.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Las muudab. See FB on ju koht väljendusvaeguses poolearulistele!

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kui paljud inimesed siis enam sotsiaalmeedia kontosid omaksid?

Anonüümne ütles ...

Olen isegi poolt, sest nii palju on libakontosid ja inimesi sõimatakse jubedate sõnadega ning laimatakse täiesti alusetult. Kellel on õigus, see julgeb ka ID alusel sisselogitult oma arvamuse öelda. Kui on õigus, siis pole ka midagi karta. Sõnavabadus ei tähenda kindlasti poolearuliste sõimu laviini.

Anonüümne ütles ...

anjonjüümnjee ütljes ...

Mul on õigus, kui ma ütlen et see mõttevälgatus tuli pehmete seinte vahelt foolium mütsikese alt. Sinna see võinuks jäädagi, muidu tekib vägisi tunne, et hoone kus on euroopa komisjon koosneb mitmest tiivast sealhulgast ka hullumasjast, mis on kõigiga ühenduses. Kuidas saab siis seda asutust hullumajast usaldusväärsemaks pidada, kui paldiski mnt oma?

Anonüümne ütles ...

Kas uber on sotsiaalmeedia? Minu teada privaattaksondus

Unknown ütles ...

https://www.facebook.com/harri.kingo/posts/1054701697911531

Anonüümne ütles ...

Lugesite ikka seda EU paberit ka või ainult Daily Maili haipi? Mingit ID-kaardi kohustust kasutajatele ju ette ei kirjutata, lihtsalt tahetakse, et need veebiplatvormid võimaldaksid kasutaja valikul muude meetodite seas ka ID-kaardiga autentimist. Mis ausalt öeldes oleks tõesti normaalsem süsteem kui see "skänni oma ID kaardi ja pangaarve koopia ja saada meile" süsteem, mida mitmed neist firmadest praegu kasutaja tuvastamiseks rakendavad.

Enn Ellandi ütles ...

Ansipi mõtted on tüüpilised kommunismiehitaja mõtted ... aga,ma sain aru, et ainult EU's ID kaarti vaja, sest FB pealik - mistand oligi, see juudipoiss - ei nõustuks ülemaailmse identfitseerimisnõudega mingil juhul , see tooks firmale sellise kahjumi, et ollallla - enamikul ID kaarti polegi ju