kolmapäev, 1. juuni 2016

Kinnitage rihmad: NATO läheb Euroopas kaitselt üle tõkestamisele

Väljavõte day.kiyv.ua veebist.

Ajal, kui Vene-NATO suhted on Euroopas niigi pingestunud ning pole näha kedagi ega midagi, mis neid aitaks leevendada, valas USA Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Ben Hodges veelgi õli tulle, kui ütles, et NATO läheb kaitselt üle tõkestamisele.

Hodgesi väitel on esimene prioriteet peatada Venemaa edasine agressioon. Ta lisas, et sammud võetakse ette, kuna Venemaa püüab jätkuvalt lõhestada NATO ja Euroopa Liidu ühtsust. Juba pragu õpetavad NATO instruktorid välja sõjamehi Ukrainas. Lisaks on kavas paigutada Balti riikidesse lähema 9 kuu jooksul soomusbrigaadid, milles igaühes on ligi 4000 sõdalast.

Tõkestamine (containment) tähendab sõjalises keeles aktiivset tegevust, et hoida ära vaenuliku valitsuse suurema mõju saavutamine. USA kasutas tõkestamise doktriini sisenedes Korea sõtta, et ära hoida Lõuna-Korea sattumine kommunistide mõju alla, samuti Vietnami sõjas. Tõkestamise doktriinist loobuti pärast külma sõja lõppu 1990ndate alguses. Brrrrr..... Kas see tähendab nüüd sõjalist sissetungi Venemaale?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üsna kindel, et sõda tuleb ja Eesti on eesliinil. NATO loobus liitlaste (liikmete?) julgeoleku tagamise strateegiast ja peab selle asemel otstarbekaks Venemaad õrritada - võib küll öelda, et NATO osutus Eestile umbes sama otstarbekaks organisatsiooniks nagu hiirelõks hiire jaoks.
Äralollitatud eestlased pandi jälle tanki.

Inno ütles ...

Selle kohta armastatakse öelda, et lõks on vajalik hiire kaitsmiseks, kuna hiir võib olla endale ohtlik ;)

Inno ütles ...

Kaitselõks :)