reede, 3. juuni 2016

Kummal on õigus - Helmel või Ossinovskil?

Väljavõte Äripäeva veebist.

Viimastel päevadel on arenenud huvitav diskussioon rahvusliku erakonna EKRE esindaja Martin Helme ja kommunistliku (sotsialistlike erakondade ideaal on kommunism) erakonna SDE esindaja Jevgeni Ossinovski vahel.

Ossinovski sõimab Helmet marurahvuslaseks, Helme Ossinovskit estofoobiks. Kummal on õigus?

Aus vastus on: õigus on mõlemal. Helme on rahvuselt eestlane ja lähtub puhteestlaslikust seisukohast, et rahvuslus on ainus võimalus väikerahva säilitamiseks. See on nii olnud juba aastatuhandeid - väikerahvad peavad olema marurahvuslased, muidu surevad nad lihtsalt välja. Rahvuslust kaitseb ka Eesti põhiseadus. Ossinovski, kes on rahvuselt venelane, lähtub suurrahva seisukohast, mille kohaselt on suurrahva jaoks rahvuslus - seda kutsutakse šovinismiks - väga ohtlik, kuna see viib paratamatult väiksemate rahvaste väljatõrjumiseni.

Siit tuleb ka välja, miks on väga ohtlik praegusel eesti rahva jaoks kriitilisel ajal valida suurrahva esindaja, näiteks Marina Kaljurand riigi juhiks, kuna tal on väga raske venelasena kaitsta väikerahva huve. Tekiks väga suur huvide konflikt - ta ei saaks venelasena kunagi olla rahvuslane.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toetan täielikult Helmet ja loodan, et kunagi võetakse vastutusele need poliitikud, kes rahva teenimise asemel rahvust hoopis hävitavad. Võimurid arvestavad vaid endi ja rikkurite huve, teevad koostööd vaid pankade ja Brüsseli ülemustega.
Tahaks ka teada, miks meie õiguskaitse põhiseaduse rikkujaid vastutusele ei võta?

Anonüümne ütles ...

Ossi on kahjuks muutunud marionetiks!

Anonüümne ütles ...

Muutunud!? Inimese olemust sõrmenipsuga ei muuda. Ossinovski on samasugune sotsiopaat kui iga teinegi SDE ladvikus. Vaata tema pilku - sellest kiirgab meeletut põlgust, arrogantsust, nürimeelsust, hoolimatust, enese ülimuslikuks pidamist - kõiki sotsiopaadile omaseid omadusi.

Irja ütles ...

Minul tekib küsimus, kas keegi on kunagi näinud Ossinovskit siiralt ja avalalt naeratamas? Südamest naemas?

Inno ütles ...

Minu meelest on Ossi järjekordne härras-sots nagu oli Ilves. Ta oleks justkui Ilvese reinkarnatsioon.

Inno ütles ...

Või Ilvest südamest naermas?

Anonüümne ütles ...

Täpselt, nii Ilves kui Ossinovski on programmeeritud mehikesed, vähimagi südametunnistuse ja empaatiavõimeta olendid. Nn härrassotsid, kes räägivad ühte ja reaalselt teevad kõik vastupidi, teevad külmalt ja kalkuleeritult kõik selleks, et oma riigi inimeste olukord halveneb, kihistumine ja pinged ühiskonnas suurenevad. Ka neil haruharvadel kordadel, kui nad midagi naeratuse taolist suudavad esile manada, on see pingutatud ja läbinisti võlts. Sarnaseid sotsiopaate on sotside hulgas veel. Aga neist pole puudus ka Reformis ja IRL-is. Ega sellised psühhid üksinda ei pääseks mõjule, kui teised erakonnakaaslased vähegi hoolivamad oleks.

Anonüümne ütles ...

Kui naermisoskuse järgi presidenti valida, siis peaks kõva kandidaat olema Vesa-Matti Loiri või Jerry Lewis. Filmis "Tagasi tulevikku" küsiti Reaganiga seoses, et kas asepresident on koomik Lewis? :)